Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова схема за наивници с пари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нова схема за наивници с пари

Вчера към обяд престига един господин и търси Шефа.
    Господина е с Toйота Корола костюмиран заваля българския,
    представя се за италианец. Говори добре английски.
    Постановката е следната.
    Почва се с едно изложение
    Бил на изложение останали му част от мострите
    трябва да се прибира за Италия, но понеже връшането на съответните
    мостри ще е скъпо, ги преднага на изгоднацена.
    Предлага мотор-генератор , мотор-помпа и къртачи.
    Показва някакви документи на италиански с цени
    Обша цена около 4500 евро
    И продава всичко на цена 1400 евро

Италианец се е подвизавал и в Дупница

Re: Нова схема за наивници с пари

Първоначално публикуван от RINO
    Италианец се е подвизавал и в Дупница
    99% ИТАЛИАНЕЦА е от ДУПНИЦА
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

А на този "ИТАЛИАНЕЦ" ако му опреш в челото някой МАГНУМ, дали няма да проговори на чист Български ? А ? И се почват едни от сорта : Ама извинявай; май стана някяква грешка; аз нещо съм объркал офисите;
      Р.П.(RFF) 0898677590
      Пътна помощ
      ДЕНОНОЩНО

Коментар

Що не ми падне на мене ... Ще му помогна и да стовари. Верно не знам кво да правя с помпата, ама къртача на генератора и в г ... Ъъъ ... мострено само бе, кво искате сеа?

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          99% ИТАЛИАНЕЦА е от ДУПНИЦА
          Вчера "италианецът" се движеше със сиво Рено Меган хечбек, рег. № С 7782 МТ

Не показа познания по английски, ами ми завря пред очите листче с ръкописен текст на български как бил имал някакви електроуреди за продажба на тънка цена, щото едва ли не ей сега бил отивал на летището.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

за схемата

Преди време подобен господин се опитваше да ми продаде мостри от ревю на Версаче или нещо подобно, че заминавал за Италия пред Била на България. След два дена все още заминаваше и омайваше някой друг на същия паркинг.

Коментар

стар брадясъл номер

абе тоя номер се опитаха да ми го приложат преди 12 години в Германия (Нюрнберг) само че тогава предлагаха супер кожени якета от "изложбата" която свършила предния ден и тн. .... Само да не вземе да се горедее някой че са му приложили нов изпипан номер))))
              born to be wild
              Кольо Ковачев

Коментар

Внимание! Италиански измамници!

Разказвам директно случая...
                Тъста ми е хирург, работи в реномирана клиника, знае доста езици..
                Звъни ми един ден човека, имам един пациент от Италия, бил на изложение, тръгвал си днес обратно..
                Имал генератор и два перфоратора, нямало как да ги върне в Италия /заради МИТО!!/, показал му фактури, че ги е купил за 4000 евро, сега ги давал за 1000 /само да се отърве/...
                Звъни ми човека, знае че съм в строителството, уж да свърши работа, казвам му - махай ги тия глупости, той не, та не, ела да ги видиш..

Отивам аз и отдалече виждам някаква цинанска муцуна, седнал в кола /рент-а-кар - пишеше го на номера/, нагласил се с костюм, с тия китайските ризи и вратовръзки, дето са по 2 лева, излиза и почва перфектен италиански, тъста почва да превежда, отваря багажника и вътре едни засукани "Хитачита", от тия дето мангалите ги продават на гара Пионер по 35 лева, генератор "Хонда", а перфопаторите в метални сандъчета, извити от ламарина и с поп-нитове..
                Тоя ме усети, че съм наясно, викам на тъста на чист български, "задръж го замалко, ще докарам ченгетата след 5 минути" и се запътвам към джипа, ония муш в колата и газ до ламарината, мислех да го настигна и да му направя една перфорация, ама не ми се влиза в новините!
                Много са се засукали, атакуват тия дето не разбират /докторите/ и дето си мислят, че щом говори италиянски, не можге да е циганин!

Коментар

Ma, tu come cavolo hai capito che quel zingaro schifoso parlava un ottimo italiano? Dovresti chiamarmi per tradurre. Almeno l'avremo preso a botte...

А, сега сериозно. Мошенниците имат някакъв усет кого да хванат. Хем да не е някой като тях, хем да е състоятелен, хем да е доверчив и отзивчив. Пък лекарите са любима плячка на сума народ. Някъде бях чел изследване кои съсловия движат американския фондов пазар, разбирай губят пари като инвестират неправилно. Най-широко присъствие имат баш лекарите.

За твое успокоение, този вид измами са цял реален сектор от западните икономики с направо невероятен "оборот".

Обаче, това да се правят на чужденци не е нищо. Напоследък е голям хит да се четат некролози и да се обаждат като далечен роднина, за да изкажат съболезнования. После от дума на дума, били в София, закъсали с колата, трябвало да се прибират и т.н.... Та, представи си хората в такъв стрес що за лесни жертви са...
                  Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 01-02-07, 16:37.

Коментар

Моля за извинение, че пуснах същата тема в " разкази.."
                    Можех да го гепя, ама ако го сдавиш насред София, ще се окажеш престъпник, дето мачка невинен търговец!

Коментар

До: Нова схема за наивници с пари

Бас държа, че криминалистичната справка на "невинния " търговец е по-дълга от колата му. А щом е научил добре италиански - чакал е там да изтече някой давностен срок - я за ремък, я за "титановосплавни лагери за кофъчни копачи на въглища" дето в Марицата се избиват за тях.Много са приспособяеми. Морят ги вече "пластмасите" - дебитните и кредитни карти, ама се оправят. Абе два народа са оцелели без държава, като са си запазили езика и културата. Едните са циганите...........
                      “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
                      Б.Франклин

Коментар

Първоначално публикуван от haflinger Преглед на мнение
                        Абе два народа са оцелели без държава, като са си запазили езика и културата. Едните са циганите...........
                        А другият е...
                        MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav_7140 Преглед на мнение
                          А другият е...
                          ... нашето вредно племе...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

... Евреите
                            “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
                            Б.Франклин

Коментар

Пътувам към Сливен
                              На 15 км. след Нова Загора спрели коли с чужди номера и едни махат с едната ръка,в другата държат карта.Спирам-мисля че са се загубили. Единия идва към мен и на развален български казва , че е чужденец и му свършил бензина. Свършил и парите та ми дава един златен пръстен да му дам пари.Колко иска-100 лв.А пръстена тежи-в ръката ми е.Усещам аз накъде отива работата. Казвам му-имам 20 лв. След 2 минутен разговор в тази тема той ми дава пръстена за 20 лв.Аз му казвам , че ако закъсам нещо ще ми трябват някакви пари-той давайги, та давай ги. След още 2 мин. разговор ми вика-Дай 5 лева та да хапнем нещо.Чао казах му аз
                              Като пътувам сам гледам да качвам стопаджии, но след този случай-се замислям вече.
                              В Нова Зеландия тръгнахме 4 часа сутринта на дълъг път.Към 7 Още бе тъмно/ спряхме да се ориентираме на прав път ли сме и да сложа вестник пред радиатора, че парното не работише.Коли за тези 3 часа шофиране-7-8. Първата кола която мина/предния капак беше дигнат/ спря и попита имаме ли нужда от помощ.Казахме на възрастната двойка , че няма проблем.След малко-друга кола взе да намаля, но преди да спре им казахме че няма проблем.Допихме си кафето и тръгнахме, че нямаше да ни оставят току-така, без да ни помогнат.
                              Аз съм здрав българин, но вече се замислям да качвам стопаджии, камо ли друго.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X