Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лизинг и оперативен лизинг?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лизинг и оперативен лизинг?

Първоначално публикуван от Slick
    освен ако не си дистрибутор на Кока-Кола ..
    не си струва.
    Това на практика е все едно да си вземеш колата под наем замалко и после да я върнеш ..
    със сигурност ще си първия такъв джип в БГ
    Май стартира 7-годишен лизинг? Кои са марките? А какво мислите за т. нар. оперативен лизинг?
    Никому угода, на никого напук.

Re: Лизинг и оперативен лизинг?

Първоначално публикуван от дима тонева
    ...Май стартира 7-годишен лизинг? Кои са марките? А какво мислите за т. нар. оперативен лизинг?
    Какво има да му мислиме? Ти какво мислиш за разрочването на таксата за управление по IAS39, interest reset periods и Basel 2?

Сега сериозно, не мисля, че има лизингова компания тук, която да го предлага (все още)..

Коментар

Тук е мястото да спомена че има една компания която прави и оперативен лизинг. Mercedes S 350 който Яро редовно виждаш е на оперативен лизинг. Но не съм сигурен че услугата е достъпна за стандартен клиент... А компанията е HVBHL...
      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
        Тук е мястото да спомена че има една компания която прави и оперативен лизинг. Mercedes S 350 който Яро редовно виждаш е на оперативен лизинг. Но не съм сигурен че услугата е достъпна за стандартен клиент... А компанията е HVBHL...
        Хм... добре. Това, че accounting отдела са чевръсти (надявам се) с ексела и компанията е гъвкава към добри (стари) клиенти, съвсем не значи, че е налице автоматизиран ИТ процес, който да представлява оперативен лизинг..

HVBHL вече става UCL...

Коментар

Гледам, че темата е подхваната от друго място. Нямам представа там какво е коментирано. Но с две думи на кратко.
          Лизингът основно се дели на "финансов" и "оперативен".
          Финансов лизинг е добре познатия ни на всички лизинг, с който обикновено се пазаруват нови, а вече и стари автомобили, техника и куп други неща. Идеята при него е, че след изплащане на последната вноска по лизинга, лизингополучателят придобива собствеността върху актива, който е обект на договаряне.
          При оперативния лизинг не стоят така нещата. Там с изтичането на срока и погасяването на последната вноска, актива обект на договаряне остава собственост на лизингодателя т.е. лизингополучателя трябва да върне актива, който е използвал, обратно. Един вид договор за наем, но не напълно.
          В заключение да кажа, че не съм използвал оперативен лизинг до този момент като услуга, но напоследък е доста предлаган като пакет от банки и др.лизингови компании.
          Но за сега основните потребители на пакета опер.лизинг си остават корпоративните клиенти с малки изключения.

Коментар

Колегата даде много прецизна дефиниция. Бих допълнил само,че оперативния лизинг е предпочитан инструмент от авиокомпаниите или от бизнес използващ скъпа и не много масова техника, и в много по редки случаи от масовия (retail) потребител.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
              Колегата даде много прецизна дефиниция. Бих допълнил само,че оперативния лизинг е предпочитан инструмент от авиокомпаниите или от бизнес използващ скъпа и не много масова техника, и в много по редки случаи от масовия (retail) потребител.
              В БЪлгария - засега само в авиобизнеса!

Коментар

и камор авто за бмв.
                В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

До: Лизинг и оперативен лизинг?

Понеже търсачката не ми даде отговор , не искам да пускам нова тема , а мисля , че беше разисквана темата , питам тук: Кои лизингови компании работят добре с употребявани автомобили , в по-висок ценови диапазон - 40-50к лева , евнтуално контакти . Да поясня - аз ще продавам , и искам ако клиент ме попита : " А лизинг ? " , да знам горе -долу къде да отидем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X