Първоначално публикуван от Slick
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Лизинг и оперативен лизинг?
Свий
X
-
Re: Лизинг и оперативен лизинг?
Първоначално публикуван от дима тонева...Май стартира 7-годишен лизинг? Кои са марките? А какво мислите за т. нар. оперативен лизинг?
Сега сериозно, не мисля, че има лизингова компания тук, която да го предлага (все още)..
-
Първоначално публикуван от Венцислав ПетровТук е мястото да спомена че има една компания която прави и оперативен лизинг. Mercedes S 350 който Яро редовно виждаш е на оперативен лизинг. Но не съм сигурен че услугата е достъпна за стандартен клиент... А компанията е HVBHL...добре. Това, че accounting отдела са чевръсти (надявам се) с ексела и компанията е гъвкава към добри (стари) клиенти, съвсем не значи, че е налице автоматизиран ИТ процес, който да представлява оперативен лизинг..
HVBHL вече става UCL...
Коментар
-
Гледам, че темата е подхваната от друго място. Нямам представа там какво е коментирано. Но с две думи на кратко.
Лизингът основно се дели на "финансов" и "оперативен".
Финансов лизинг е добре познатия ни на всички лизинг, с който обикновено се пазаруват нови, а вече и стари автомобили, техника и куп други неща. Идеята при него е, че след изплащане на последната вноска по лизинга, лизингополучателят придобива собствеността върху актива, който е обект на договаряне.
При оперативния лизинг не стоят така нещата. Там с изтичането на срока и погасяването на последната вноска, актива обект на договаряне остава собственост на лизингодателя т.е. лизингополучателя трябва да върне актива, който е използвал, обратно. Един вид договор за наем, но не напълно.
В заключение да кажа, че не съм използвал оперативен лизинг до този момент като услуга, но напоследък е доста предлаган като пакет от банки и др.лизингови компании.
Но за сега основните потребители на пакета опер.лизинг си остават корпоративните клиенти с малки изключения.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнениеКолегата даде много прецизна дефиниция. Бих допълнил само,че оперативния лизинг е предпочитан инструмент от авиокомпаниите или от бизнес използващ скъпа и не много масова техника, и в много по редки случаи от масовия (retail) потребител.
Коментар
-
До: Лизинг и оперативен лизинг?
Понеже търсачката не ми даде отговор , не искам да пускам нова тема , а мисля , че беше разисквана темата , питам тук: Кои лизингови компании работят добре с употребявани автомобили , в по-висок ценови диапазон - 40-50к лева , евнтуално контакти . Да поясня - аз ще продавам , и искам ако клиент ме попита : " А лизинг ? " , да знам горе -долу къде да отидем.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар