Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неплатена сметка на бензиностанция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Неплатена сметка на бензиностанция

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Протоколът от РПУ си беше съвсем истински, копието на бележката - също.
    Не вярвам да не са казали на полицията че си се върнал и си дал парите, и те са хора все пак (газаджиите) А и полицята няма да се занимава да те търси и тн.. най-много да получиш призовка и да трябва да заплатиш отново..
    OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Твоята е лесна...

Преди година, направих един гаф с колата в Италия, пуснаха ми фиш за глоба, прибирам се и сядам пред компютъра да си платя глобата, да не си сложат техните зверски лихви..

Дабре , ама на фиша излиза - Вашата глоба е платена!

А сега де, оказва се че тия образи не са видели, че колата не е с италианска регистрация и някой нещастен италианец със същия номер е изял дървото...

Незнам какво да правя...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
        Незнам какво да правя...
        Нищо Глобата голяма ли беше
        OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Наеми частни детективи, да намерят италианеца. Доколкото разбирам от италианци, после дълго ще си ходите на гости, след 12 нощеска ще се разбирате без преводач, и ще пеете мръсни песни.
          Казват му средиземноморска култура.

Коментар

От: До: Неплатена сметка на бензиностанция

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            Само моля някой да разясни, от кога записите от видеокамери на бензиностанции се приемат за доказателство. Май все още не сме в нормалния свят, така че споко.
            Приемат се. Проверено на собствен задник. Преди няколко месеца ме разкарваха три пъти до РПУ-то в "Дружба" да ме натискат да си призная, че съм заредил за 200 лв (резервоар и туби), а съм платил 80-100 лв. на някакъв далавераджия със служебна карта за гориво. Имали си запис от видеокамерите, на които се вижда моя Рънър, и ми размахваха ксерокопие от касовата бележка със записан на ръка номер на колата. На финала най-накрая забелязах, че въпросната бележка е с дата от годината преди изобщо да съм го купил тоя джип - титаничният следовател изобщо не се беше загледал в разминаването с талона на колата. Извини се, но нямаше кой да покрие нито загубеното време, нито разходите за адвоката, дето си го извиках да идва с мене след първия разпит - доста лошо ме натиснаха да си признавам нещо, дето не съм го правил, на място, на което не съм бил. А адвокатът не беше от евтините...
            Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
              Приемат се. Проверено на собствен задник. Преди няколко месеца ме разкарваха три пъти до РПУ-то в "Дружба" да ме натискат да си призная, че съм заредил за 200 лв (резервоар и туби), а съм платил 80-100 лв. на някакъв далавераджия със служебна карта за гориво. Имали си запис от видеокамерите, на които се вижда моя Рънър, и ми размахваха ксерокопие от касовата бележка със записан на ръка номер на колата. На финала най-накрая забелязах, че въпросната бележка е с дата от годината преди изобщо да съм го купил тоя джип - титаничният следовател изобщо не се беше загледал в разминаването с талона на колата. Извини се, но нямаше кой да покрие нито загубеното време, нито разходите за адвоката, дето си го извиках да идва с мене след първия разпит - доста лошо ме натиснаха да си признавам нещо, дето не съм го правил, на място, на което не съм бил. А адвокатът не беше от евтините...
              А за какво трябва да признаваш, като твърдиш, че са доказателство?
              Как те разкарваха до РПУ-то, с призовка като обвиняем или свидетел?
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

От: Неплатена сметка на бензиностанция

Свидетел. Някакъв пич гепил карта за гориво от фирмата, в която бачка, и обикалял бензиностанциите да търси балъци. Наливат, примерно, за 100 лв., плащат му 50 кинта на ръка, а той отива на касата и плаща с картата. Имаше заведено дело, и полицията събираше всички, които са му се навили, да се явяват като свидетели. Не че не можеха да им пришият и съучастничество, но в името на по-бързия ход на следствието мило ти обясняваха как няма да те тормозят за нищо друго, а искат само свидетелски показания. Като почнат да ти размахват Наказателния кодекс и да ти четат главата за лъжесвидетелство, а ти хал-хабер си нямаш за какво става дума, почваш да се чувстваш леко тъпо, вЕрвай ми...
                Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

Коментар

Това, че нещо НЕ Е доказателство, не е никаква гаранция, че няма да ти усложни живота. И да, записите от частни охранителни камери не са доказателства.

Коментар

Това, че нещо НЕ Е доказателство, не е никаква гаранция, че няма да ти усложни живота. И да, записите от частни охранителни камери не са доказателства.
                    По закон не са - но това явно се тълкува според казуса. Подсещам се и за красива случка в китно провинциално градче миналата година. На хотелски паркинг, пълен с камери, си заварваме служебната кола с разбито стъкло, отвътре не липсва нищо. Понеже към хотела имаше и фитнес, нещо се усъмних и викнахме полиция да пишат протокол. Управата на хотела се разтича, седнаха да гледат записите, след малко излизат леко притеснени. Набраха някакъв телефон, след още 20 минути пристига черен мерц купе, отвътре се разгъва двуметрова горила по юнашка фланелка и мускули - "К'во има?"
                    - Що си счупил на момчетата джама?
                    - Къв джам, бе?
                    - Виждаш се на камерите, личи си.
                    - А бе я си...

И отшумя. Както и подозирах, хубавецът след фитнеса не е можал да се навре комфортно в мерца (то на купето вратата е дълга) и си го е изкарал на трошката, дето е имала нахалството да се паркира на по-малко от метър до него. Оказа се гардът на собственика на хотела.

После - жалба в полицията, идване на следователи, завеждане на дело, нови разпити в София... и след половин година пристигна хартия, че делото е прекратено "поради невъзможност за установяване на извършителя". Та така с доказателствата.

Коментар

Още съм на свобода, но и не съм зареждал оттогава там.
                      Я пали и карай към Сяново,там няма да те намерят.Няма нет,няма тел,само едно такова спокойствие.....
                      Пък и най-близката метанстанция е в Русе.
                      Последно редактирано от чаро 4х4; 22-09-10, 16:19.
                      Чавдар Владимиров
                      0887/912075
                      Ленд Ровър Диско 1
                      Самуад в проект

Коментар

Обещавам, следващия път като отида, да ти се обадя да се видим. Иначе, телефон в единия ъгъл на едната къща има.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X