Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неплатена сметка на бензиностанция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Неплатена сметка на бензиностанция

Интересен повод за размисъл си организирах.

Заредих тази вечер метан за глобалната сума от 8.75лв. Поради искрена разсеяност (има и други думи за това) не платих, ами си тръгнах. Сетих се има-няма 2 часа по-късно. Върнах се да платя:

- Пропуснах да си платя сметката одеве, съжалявам за неудобството, може ли да си я платя сега?
    - То може, но... касовата бележка е в полицаите, ние им се обадихме, ... (показват ми ксерокопие от протокол с откопирана и бележката в него) Трябва ли ви бележката наистина?
    - Всъщност, за нищо конкретно. (давам 8.75лв, вземат ми ги)
    - Добре, всичко е наред.
    - Благодаря, извинявайте за усложнението.
    Тук дочух телефонен разговор, с който, поне видимо, случаят се обявява за разрешен, и си тръгнах леко озадачен.

От това, че съм дошъл да си платя, не произлязоха никакви доказателства. Освен може би на камерите. Значи полицията може все още да ме издирва. Помислих си още на място за за варианта да искам копие от протокола с надпис, че парите са платени и подпис, но тъй като аз бях неизрядната страна, реших да не наглея. Пък и максимум да ме накарат да я платя втори път. Което си е разорение в днешни времена, но аз вярвам в доброто у хората.

Но и единственото доказателство, че съм ползвал блага за 8.75лв също е само видеозаписът, съчетан с журнала на фискалното устройство. Уж танто за танто.

Възможно ли е навсякъде, където пропусна да си прибера касовата бележка (всъщност рядко явление, но само конкретно за мен), да ми пуснат жалба до Органите с приложени видеозапис или свидетелски показания?

Възможно ли е навсякъде, където съм влязъл да разглеждам или даже да купя нещо, да ми натракат втора касова бележка, която да пуснат по същия канален ред, а стоката да изнесат при случай?

Шарени мисли.

До: Неплатена сметка на бензиностанция

Това ще е следващата стъпка. Не са се сетили...
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Теоритично е възможно да бъдеш обвинен във всичко.
      Конкретно за такова нещо ще е трудно да те натопят със снимки от камери и касова бележка(на нея няма име или подпис)
      Твърде косвени доказателства са това.
      Виж,при достатъчно свидетели и солидна конспирация,всичко може.

Дали има нет в затвора?
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
        Дали има нет в затвора?
        да.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          ....Възможно ли е навсякъде, където съм влязъл да разглеждам или даже да купя нещо, да ми натракат втора касова бележка, която да пуснат по същия канален ред, а стоката да изнесат при случай?

Шарени мисли.
          Часа на бележката и записа на камерите няма да съвпада.

Доказването е трудно и рисковано.

Бе надявам се да не се стигне до там.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Полицията изобщо не се занимава с такива случаи, като маловажни. Дежурните са се посмяли, и са го пратили в архива.
            Мисля че не се занимават с нищо под 300 лева, не съм сигурен в цифрата. Освен ако няма и друго събитие, освен кражба до толкова пари.
            Виж ако беше политик, или нещо такова, сега верно щеше да береш ядове.

Коментар

Ами като не се пазят по бензиностанциите от Модератори гангстери така става. Аз отдавна ви знам, ама другите не вярват.

Сега сериозно. Не е възможно да имаш каквито и да е било проблеми според мен. Деянието е напълно незначително, платил си си, никой няма да има претенции, а и дори да се стигне до дознание /почти невъзможно/ пак ще бъде прекратено, поради незначителност/май в закона термина беше малозначителност/ на деянието. Няма ме много в Наказателното право и не ми се ще да ровя Наказателните закони, но си има текстовете и в материалните /където се определят престъпленията и наказанията/ и в процесуалните /процедурите, които извършват съответните органи за прилагането на материалните норми/ норми в смисъл, че за малозначителни деяния не се предвижда Наказателна отговорност. В твоя случай не виждам и каква административна може да ти търсят. Все пак ако така ще спиш спокойно кажи на бензинджиите да уведомят полицаите, че всичко е уредено или сам го направи.
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Аз веднъж на Лукойла след околовръстното по пловдивската магистрала, имах подобен случай.
                Слезох от джипа и казах до горе. Трябваше да е около 120 лева. Купих си бисквити и отидох на касата и казах за Джипа колко дължа, тя погледна и каза на 3 та нали - 80 лева.
                Мамка му - викам си - пак е щрекнал автомата на непълен резервоар, платих, излезнах, качих се и тръгнах. Карам за Пловдив, гледам резервоара - пълен. Като върнах лентата назад се сещам че бях на 3 та стойка с помпи, от ляво, тоест 5 та колонка.

Нищо не последва. Може би някой е платил моята по голяма сметка.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Виж ако беше политик, или нещо такова, сега верно щеше да береш ядове.

Аха - да те обявят за безнадеждно болен и изгубен за каузата на партията.

Наскоро обраха малко апартамента на щерката. Май не се очаква да се случи нищичко , или поне така беше намекнал дежурния.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Привет,

абе в тоя ред на мисли, всичко е възможно .

Но, винаги има едно "НО", става малко тяхната дума срещу твоята. Понеже видеозаписите за да са доказателство в съда, трябва да са правени от сертифицирана система за видеонаблюдение. И то такава която не позаволява записите да се манипулират. На записите трябва ясно да се вижда че ти не си слязъл от колата или не си давал нищо. Но пак не е гаранция защото могат да нямат камери навсякъде. Повечето камери са разположени навън и на вратите, възможно е на касата да няма камера. Както и за свидетели трябва да се намерят външни хора, според мен. Защото служителите в случая са страна (ама за това някой адвокат да мърдува).
                    И пак се стига до съд и доказателства, експетизи и прочие.
                    То на този принцип и аз мога да ти пусна фактурка за 100к и да кажа че не си я платил. Или, че ми липсва след твоето появяване стока за същите пари. Ама и трябва да покажа и докажа в съда, и че съм я имал тази стока в момента на събитието. Това значи ревизия, и опис от полицията на стоката.

Абе стигне ли се дотам, борбата ще си продължи с години.

Според мен, в случая са викнали полиция. Защото после няма да им излезе ревизиата и ще ги карат да плащат и твойта сметка (за което са си прави хората), а не за да ти правят нещо мръсно. Напоследък по бензиностанциите си стана нормално да бягат, и за това те са си създали този навик.

Видях как един пред моята колонка, напълни и си би камшика. И единственото което ми дойде на акъла е да си тръгна. Та да не ми натресат и неговата сметка. Ходи се разправяй после, че е имало някой пред теб (с полицията де, когато ги извикат че не си плащаш)

Интересен е и другата реалност, да оставиш повече пари и после дали ще ти ги върнат.
                    Един ден жената се разсеяла и дала с 10 лв повече. Продавачката и тя се разсеяла и ги взела (мислех че е нарочно, ама се оказа че не е). Та прибира се жената, гледаме етикетите и опа 10 кинта по малко. Не ни беше до кинтите, ама едно такова гадно чувство дето се вика сам си си виновен. Почваме да се кахърим, даже си казахме "абе карай да върви". Ама чувството си остана, та издържахме така около 15 минути и после, аре на пасата и пред магазина. Викам на жената, ако трябва да идвам, ама първо до пробва с учтиво. И след малко жената се връща с парите и казва, че и продавачката се е заблудила. Ама вече са били излезли и нямало къде да ги търси (евала на такива продавачи, дето се вика по добре доволен клиент от колкото никакъв). И направо камък ни падна, като се направи равносметка пасата може и да ги е профукал тея пари до там и обатно. Ама от душевния комфорт цена няма.

Та ситуации всякакви, свят голям хора разни .
                    LZ1VWW

Коментар

веднъж взех 5л туба от щанда, казах на касиерката, че ще дам да ми я напълнят... но после не й напомних за тубата и ме таксува само 10-чка за бензина... сетих се след 5-6 часа, ама не ми се ходеше до другия край на София пак... След седмица я подарих на един клиент като бонус към лодката... Както дошло, така си отишло...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ми, че те и по новините го съобщиха!
                        Издирват те братчет, обявен си за общодържавно издирване
                        Освен това ще ти лепнат и още поне половината далавери на бившото правителство!
                        Казвай на жената да ти приготвя чантичката и сам се предавай, инак бият!
                        И един съвет от мен, почивката в "Паровския манастир", "замъка Иф", "академията", или както е по известен-централния софийски затвор, ще е по-лека на третия етаж, в дъното на коридора при бай Ставри! Строг, НО справедлив!
                        Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Бе то си е глупав случая, ама трябваш да искаш някакъв документ от газаджиите, че си платил, защото е напълно възможно да получиш призовка от районното. Пък там на думите ти само няма да повярват и може да си имаш разправи и разкарване напред-назад. В най-лошия случай наказанието е административно, демек-глоба, но за размерите и не съм в течение.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Само моля някой да разясни, от кога записите от видеокамери на бензиностанции се приемат за доказателство. Май все още не сме в нормалния свят, така че споко.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                              Само моля някой да разясни, от кога записите от видеокамери на бензиностанции се приемат за доказателство. Май все още не сме в нормалния свят, така че споко.
                              И в нормалния свят записите са съвсем условно доказателство. Подлежат на съмнения, експертизи, ... От друга страна, ако съберат персонала, пуснат им записа и ги питат "така ли беше?" и те в един глас кажат "Да", това са си свидетелски показания.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X