Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Технотест премахване седалки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Технотест премахване седалки

Здравейте другари,
    Исках всичко да си е легално, готов съм да си платя,
    но се сблъсках с проблем.
    Искам законно да премахна третия ред седалки в миниван, по ред причини. Да не разнасям излишен товар, да отворя място за багаж, като ходя някъде, и не на последно място, да мога да вкарам бутилка за Агу.

Но вчера в Технотест ми се заядоха.
    Причината е, че на средната седалка, която остава, има най в дясно, една подвижна седалка, фабрично, която се прибира и отваря.
    Намериха ми кусур, че се клатела, и не можело така.
    Има наистина малки луфтове, но все пак е подвижна седалка, не може да е като закована.

Та, чудя се какво да правя?
    Дайте моля някакви разумни съвети.

Нямаше ли още една фирма, мисля Декра се казваше? Пробвай при тях. На тия явно много им е било скучно и са си търсили работа. Не стига, че си бил първия за такова нещо, ами се и заяждат.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Ето https://dekra-automotive.bg/%D1%85%D...82%D0%B2%D0%B0
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Да, за съжаление Декра отказаха.
        Сложно било, трябвало да се преизчислява товароносимоста, не се занимавали с това.
        Ала бала.

Коментар

Мисля за вариант да се търси цяла седалка от бус. Но вече излиза солено. А и наистина ще е преправяне, и нови поводи за заяждане.

Коментар

• aldr
            aldr коментира
            Редактиране на коментар
            Задна цяла седалка от Мерцедес Вито знам че се пуска и назад и става на легло ...мери за широчината ...

• ctef
            ctef коментира
            Редактиране на коментар
            Благодаря!
            Бях започнал да търся варианти, ще проверя и Вито. Но ванът е от малко по тесните.

Значи виж "оригинала" Технотест. Дано пари поне не са ти взели.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Тъй де, там ходих като ме върнаха.
            Плащало се при издаването на документите.
            После проверих и в Декра.

И да кажа, за който не знае, че след технотеста, трябвало да се мине и през ДАИ, май само с документите.
            И там сурвакница

Коментар

Тегли им една тогава и си карай така. Шанса да се заяде някой е минимална, ако всичко друго ти е наред и не биеш на очи по пътищата.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

• ctef
                ctef коментира
                Редактиране на коментар
                Искаше ми се това да е последен вариант.

А не можеш ли да укрепиш клатещата се седалка... временно...?
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• ctef
                ctef коментира
                Редактиране на коментар
                Снощи направих колкото може. Даже капнах няколко точкови.
                Пак има леки луфтове, но не е както преди.
                Ше ги оставя да си починат от мен още един ден, и ще пробвам пак.
                Ако ли пак не, тогава ще го мисля още, но мисля да направя всичко възможно.

Сагата приключи!
              Днес екипът беше друг.
              Разлика от човек до човек, голяма.
              Иначе работата е сериозна. Правят се и снимки, за да се документира всичко.
              Следва заверка на документите в ДАИ, на Гурко 5. И там едни 50е.
              Те в двуседмичен срок ги изпращали в КАТ, и тогава смяна на талона. Има вероятност да искат колата да е там.
              Това е. Платих си данък-спокойствие, макар че обикновено не го правя.
              Но по буса смятам да правя някои неща, и колкото по малко поводи за вторачване и заяждане, толкова по добре.

За тези които ще четат темата и искат да минат по същия път с намаляване броя на местата. Макар че се съмнявам да има такива 😆
              Един тънък момент.
              Мери се теглото на автомобила, и съответно се гледат заводските му характеристики.
              После правят някакви изчисления на съотношението на новите тегла, при което доколкото разбрах, новото тегло на броя пътници, трябва да превишава теглото оставащо за багаж. Защото в противен случай, МПСто минавало в категория товарно, със съответните нови изисквания.
              Аз бях на границата на това съотношение, с няколко килограма в моя вреда. Но служителите бяха така добри, да го приемат.
              Така че, да си знаете и това.

Коментар

Експерт, Джъмпи, Скудо? Многократно са ме спирали без задния ред и тази подвижната на втория ред, без да ми правят проблеми! Кола със 4 седалки, а по талон 8 - не знам колко по-голямо престъпление може да извърша?! Между другото, при регистрацията в КАТ преди 20! години, онези с престилките на каналите много се напъваха да ми докажат, че подвижната седалка сам съм си я правил и яко се тръшкаха по нея, но Пежака издържа! Тогава още почти нямаше такива и не бяха виждали, впоследствие сложих два болта вместо нитовете за да мога направо да я махам като возя мотора.
                Последно редактирано от Edo; 20-05-26, 15:16.
                Honda XL600LM, 1987
                Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

• ctef
                  ctef коментира
                  Редактиране на коментар
                  Сигурно е така. Но трябва да се пазят при евентуална препродажба.
                  А с тази, заяжданията започнаха още в КАТ при регистрацията.
                  Вътре беше вкаран багажника, че иначе не се събирала в автовоза. Седалките бяха полегнали и разхлабени за да влезе.
                  Киселяка започна да мрънка, че не били оригинални, че съм ги слагал, пък махал, куп глупости!
                  Та още тогава ги намразих.
                  Искам отзад да сложа газта, върху нея двоен под и да обособя място за спане. Имам и други идеи, но всичко зависи и какво ще намеря на пазара за на части.

На времето имах един след друг няколко Рена Еспас. Никога не съм имал монтирани 3 ред седалки. Дори 2 ред съм махал по някога. Седалките са сваляеми за да могат да се свалят.
                Като си вдигна задните седалки в пикапа за да се качи кучето, технотест ли трябва да правя?
                Като обърнеш задните седалки в повечето коли, те изчезват в пода. Тогава какво?
                Или пак някаква нова евроГейска полюция.
                Тия вече съвсем се насраха.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Съединител - долен, ляв педал.
                Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• ctef
                  ctef коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ох, какво да ти кажа?
                  Следя разни офроудаджии по света, в това число и руснаци. Мислех си че при тях е по свободно в това отношение, но се оказва, че и там за всякакви изменения се иска хомологизация. И много неща от закона могат да се тълкуват двояко, и зависело много от контролният орган.

Обикновено полицаите не броят седалки, и не гледат колко е стара газовата бутилка.Ако вече се стигне до толкова подробна проверка, значи си нарочен за "и кво ша праим сега"Ама това беше актуално през 90-те години.Той откъде ще знае дали седалката е махната временно, или за постоянно?Хората си ползват пътнически ванове и като товарен бус, и е изключителна рядкост да се заядат

Коментар

Винаги има за какво да се заядат, но в случая не се променя конструкцията и няма нищо незаконно.
                  Аз не видях какъв е тоя ван, но третия ред седалки обикновено е направен да се демонтира. ...ми...демонтирал съм го за да си прекарам гардероба. Това е идеята на ван-а.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Съединител - долен, ляв педал.
                  Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• ctef
                    ctef коментира
                    Редактиране на коментар
                    По принцип си прав.
                    Но от друга страна, и останалите седалки могат да се демонтират.
                    Друго, третия ред са направени да се сгъват до стъклата, за да не пречат, и фактически стоят. На други, както спонаха колеги, се скриват в пода.
                    А и в документацията с ценоразпис на Технотест, има специално параграф, за промяна на броя места. Така че, това се брои за промяна в конституцията.
                    Знам, че може да се тълкува различно, знам че олекнах с едни пари и изхабих нерви.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                X