Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новите промени около дневните светлини - DLR

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Новите промени около дневните светлини - DLR

Преди няколко дни колеги коментираха някакво предстоящо изисване дневните светлини да палят и задните габарити.
    Не обърнах внимание че то след правите краставици и завързаните капачки нема к'во да ме афектира.
    Обаче преди малко ми звънна чичо ми да пита дали знам нещо за тази работа.
    А причината, че катаджии го спряли и го предупредили за това.

По тоя повод се разрових в нета и не намирам много конкретика.
    Най-нормално обяснено е ето това в ECON, повечето са копи/пастетъри.
    Да видим дали правилно съм разбрал:

Това е изискване за НОВИ автомобили като тепърва ще се въвежда.
    Не се предвижда да е задължително за нещо на 20 години и да се прилага за всичко, както беше преди време с DRL.
    Навсякъде пише, че след 2027 година ВСИЧКИ НОВИ автомобили задължително трябва да се продават така.

Остава въпроса защо народната милиця прави препоръки за нещо, което все още не е решено.
    Или защо някой празноглавец/парашутист отгоре им е наредил да го правят!

Враг усраине

1. Да, само за нови е.
    2. За старите преди нищо не се е прилагало - по закон тези, които нямат фабрични DRL, трябва да карат на къси светлини, което обикновено включва и габарити.

Не се опитвай да разсъждаваш върху КАТаджийски полюции. Логика или смисъл в такива няма да намериш. Много им се ще винаги да има за какво да се заяждат и да изглеждат компетентни. В общиа случай с такива простотии обаче се случва точно обратното - изглеждат жалки.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Роден милиционер наскоро хидил да си пазарува при приятел. Гледа му колесара за лодката, по който ровел нещо. "Да не забравиш да му направиш ГО". Моя човек му казва, че до 750 кг. не се изисква ГО, покрива я тази на теглещото МПС. Милиционера: "Малее, вчера написах акт на един човек за това, дано да го обжалва". Толкова за родната милиция. ДАИ ги слагам при тях. Аз лично на нищо казано от милиционер не вярвам, докато не го видя в Държавен вестник.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Чиче е от старото поколение - на тях малко им трябва да се спекат.
        Вика "Аз мислех да не излизам на пътя преди да го направя" а да се разбира - аз да го направя.
        Са не съм бил там и не знам какво точно са му казали но каквото и да е било по темета е неуместно неприложимо и без време!
        Враг усраине

Коментар

Познавам интелигентен човек, лекар. Има Нисан Рог и малка караванка 4.5-5м. Отиде да кара курс (даде пари) за "Е" категория. Била над 750кг. Полиц...милиционер го посъветвал.
          .....България.

Малко шум и хиляди недоразбрали хорица ще се юрнат да дават пари по сервизите.
          Бизнес, ееее
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

И специалистът Дунев ги е говорил такива по ТВ.

Коментар

Сега го питах какво точно са му казали куките:

Вече трябва да ти светят и габаритите отзад, включвай си фаровете ръчно!
            Те ВЕЧЕ отчитат и дейност в тази насока
            Боже, боже - не е лесно!
            Враг усраине

Коментар

• Еделвайс
              Еделвайс коментира
              Редактиране на коментар
              Това за габаритите за дневните светлини какъв е смисъла да го има, нали се използват само за през деня, докато за всички останали случаи си пускам нормалните фарове които си имат съответващите светлини и габарити.

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Хората масово ползвали автоматичните DRL дори в условия с намалена видимост, която изисква и осветление отзад .
              Затова кардинално да си светят винаги!

Като витрина на баничарница

Нещо в последно време яко почнаха да задейтват всякави "малоумни" изисквания, днес при групата за Фронтерите, един не могъл да мине ГТП защото трябвало да покаже сертификат от Опел за оригиналния преден булбар който си е заводски, говорим за Фронтера Б при която предния булбар даже си е мек на пипане не е метален или правен, фабричен си е още от завода, същото важи и за фабричния заден теглич, пълно безумие ви казвам, какво става тук, всичко понеже е цветя и рози, та опряха до такива простотии....

Както са тръгнали нещата, накрая ще караме МПС задвижвани само с крака като при сем. Флинстоун с ЕКО 10.....
            Последно редактирано от Еделвайс; Вчера, 21:27.

Коментар

Хазната е продънена здраво...нЕма нищо за чудене
              Панайот Бърдарски
              0887 60 77 22

Коментар

Нали за това свалиха комунизма.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

21-ви век е. Интернет. Почти всичко има качено онлайн. Даже ако не знаеш как, вече има ИИ да ти го намери. Стига с простотиите. "Съвети" от милиционери, общинари и всякаква подобна паплач само писмено по каналния ред, с изходящ номер от тяхната администрация. Нивото там пада с часове, обратнопропорционално на заплатите.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Нещата се опростяват - вместо отделни светлини, сега ще си светят нормалните къси, а ще управляваме само осветлението на таблото ... и новите автомобили ще поевтинеят
                    Монтирал съм си DRL магнети-марели с евро-сертификат. 10 години карам с тях без проблеми. Наскоро ме спря полицайка, да ми обяснява,
                    че закона е над наредбата и нищо, че може би изпълнявам наредбата, трябвало да карам на къси.
                    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                      Монтирал съм си DRL магнети-марели с евро-сертификат. 10 години карам с тях без проблеми. Наскоро ме спря полицайка, да ми обяснява,
                      че закона е над наредбата и нищо, че може би изпълнявам наредбата, трябвало да карам на къси.

Чл.70, ал.3 от ЗДвП: През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
                      § 6, т.59 ЗДвП: По смисъла на този закон: "Дневни светлини" са светлини, предназначени за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно средство при движението му.
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                        ...Монтирал съм си DRL магнети-марели с евро-сертификат. 10 години карам с тях без проблеми. Наскоро ме спря полицайка, да ми обяснява,
                        Правилно ти е казал. Нямаш право да променяш конструкцията на автомобила, което включва и светлините.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 6 потребители онлайн. 4 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X