Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси относно така наречените "баничарки"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси относно така наречените "баничарки"

Здравейте Колеги!
    Искам да си купя "Баничарка" за домашно ползване.Я до вилата,я до казана за ракия и т.н.
    Гледам най евтините и се чудя-ако си купя с 2 места,отзаде фургон-задължително ли в КАТ ще е N1 категория?В някои обяви си пише,че са така,но в повечето не пише.
    Естествено ме притесняват Техническите прегледи.Затова гледам по стари и дизели...до къде се докарахме...
    Та въпросът е за N1 категорията?
    Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
    ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Какво те притеснява категорията? Въпроса е каквото пише в талона, това да е в действителност. Липсващи седалки ги търсят в КАТ.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Явно не ме разбирате.
      Ще задам въпроса си така:Всички ли които са с 2 седалки,и отзаде са фургон се вписват с категория N1?

Коментар

• Roninn
        Roninn коментира
        Редактиране на коментар
        Отговора е по скоро Да....но това че са с две седалки...или три...не е по важно ,от това какво пише в талона.Може да бъде и с 5 седалки и да пише N1 Аз обаче не разбирам какво ти е питането....N1 в момента има само един недостатък,ако напускаш към страна извън ЕУ...примерно Турция,ако е 1+1 N1 минаваш там където и тировете....ако е примерно 4+1N1 може и с леките автомобили и автобуси да минеш...аз имам 2+1 N1 ....голям бус,не съм пробвал да влезна е Турция през леките коли и не мога да кажа ....но 1+1 N1 не ме пуснаха с леките автомобили.

То има и една камара леки коли N1, масовка е Шкода Октавия, Тойота Рав 4, все 4 и 5 места.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
        Явно не ме разбирате.
        Ще задам въпроса си така:Всички ли които са с 2 седалки,и отзаде са фургон се вписват с категория N1?
        Зорът е, че N1 минават 2 пъти преглед в годината
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          Не...от 2019 г ако не бъркам...си минават на 1 г....имам няколко....даже последната ще ходи след 3 г.

Преди 2019 г....правилото беше коли над 10 г. N1 преглед на 6 м. Там някъде това се отмени
          Последно редактирано от Roninn; 08-09-24, 08:13.

Е разбрахте ме.В началото съм описал за какво ще се ползва.Няма да се минават граници и т.н.
        Да спомена и бюджет 5000лв .и то в долната им граница.За такива пари баничарка за домашно ползване/не селскостопанско/,като и най вероятно ще се наиграя.
        Гледам старички Рено канго ,някакви Кадита след 2005г. с "проблемна 3та скорост" или "шум в скоростите". Скоростни кутии за VW cady намират ли се?

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
          Е разбрахте ме.В началото съм описал за какво ще се ползва.Няма да се минават граници и т.н.
          Да спомена и бюджет 5000лв .и то в долната им граница.За такива пари баничарка за домашно ползване/не селскостопанско/,като и най вероятно ще се наиграя.
          Гледам старички Рено канго ,някакви Кадита след 2005г. с "проблемна 3та скорост" или "шум в скоростите". Скоростни кутии за VW cady намират ли се?
          Те от край време vw кутиите са им проблемни,аз съм имал няколко и нито веднъж проблем с скорости...може и късметлия да съм...

п.п Има кутии и се правят също...
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Аз по принцип не мисля, че евтина баничарка е добра идея.

На мой комшия му де видя, че Тераното му гори много (след 15 години у него). Взема си едно товарно Берлинго на газ. Еми съсипано е. Прави мотор, съединител, сменя разчекнат заден мост ... Праговете му подпухнали целите ...

Не знам каква му е далаверата, впредвид че не ще да си продава Тераното. Да плащаш масраф и да поддържаш втори автомобил ... икономията отива по дяволите.

Ремарке не е ли опция ?
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Ремаркето става,ако имам кола да го дърпам.
              Сегашната е Сузуки Суифт и не става.
              Наясно съм че евтините баничарки са проблем.
              Оглеждам се,чета обяви,информация за модели...

Коментар

• Roninn
                Roninn коментира
                Редактиране на коментар
                Имал съм сузуки суифт 2 бр и двете 1+1 N1 със преграда тръбна зад седалките(за протокола бели на цвят) ....мисля че бяха 2002 г модел....изключително здрави,прости и непретенциозни автомобили.Не мисля че им е приблем да дърпат ремарке....

• ognqn
                ognqn коментира
                Редактиране на коментар
                Сузукито е следващия модел.2006г.и противно на чуждите мнения,мога да кажа че е чудесен автомобил.Само не е за пътища с дупки и макадан.Днес след обед ни прибра от Поморие,през зверско задръстване...

Прегледа е на 1 година вече. За изтормозените баничарки си е вярно, но излизат и изключения. Миналата година продадохме служебна 98 година на 265 х.км., но предният мост се държеше на люспи ръжда. Абе трудна работа, поне частите им не са скъпи.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X