Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябва ли да се ходи в общината когато си продам колата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трябва ли да се ходи в общината когато си продам колата?

Здравейте понеже не съм продавал никога кола.
    Трябва ли да се ходи в общината когато си продам колата? Ако си продам автомобила, нали минем си нотариус всичко , трябва ли аз да ходя после до общината да отписвам колата или става автоматично ?

Никога не ми се е налагало и другия ми въпрос е ако трябва да ходя да отписвам колата от общината или там за каквото се ходи, понеже колата е била регистрирана в друг/град и друга община до градът ли трябва да ходя както при регистрацията на мпс или може и в текущия град? Пример ако имам кола регистрирана в град Варна с Рег номер от Варна и е към Варненска община , но я продам в София, длъжен ли съм да ходя до Варна да се редя на опашки в община Варна да я отпишат тази кола или може и в София общината да отида ,моля ако е запознат някой да каже...

Запазваш копие от нотарялния договор за покупко-продажба.
    И никъде не ходиш.
    Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Колата ще бъде продадена в друга община, София, а е регистрирана и зачислена към Община Варна.

Коментар

Това няма значение.
        Само май искаха платени данъци преди продажбата. Поне беше така преди няколко години
        "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
        Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

Току що говорих с общината,да знае някой ако му е нужно за напред, нямали връзка общините и трябва да ходя с договора в Общината където е регистрирана в случея във Варна...... да си знаете
        не става в Община София да се ходи нямало как да я отпишат пълна трагедия .... няма и как по и-нет.

Т.е. продавате си колата и в общината в която е регистрирана, да се намират на работа и да губят на хората времето да обикалям цяла бг.. за някакви простотии.

Коментар

Незнам що ходиш изобщо в общината?

Коментар

Глупости на търкалета! Продадох кола преди 4+ години, от София, на хора извън София. Отписаха си я автомиатично. Регистрирах нова, нов внос - зачислиха ми я автоматично. Върши го или КАТ, или нотариус. В община изобщо не съм ходил за повече от това да си платя данъците по веднъж годишно.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Даниел Чобанов
              Даниел Чобанов коментира
              Редактиране на коментар
              Данъчните взимат инфо от Кат.

Общината ми каза,че нямали връзка с кат още повече пък и от друг/град и община и , че ще трябва да ходя при нея с договора ,че съм я продал за да ми я отчислят лично хора работещи в общината ми го казаха и то по телефона......
            Може за София община да го има ама за по-малките не.

Коментар

• kameno karp
              kameno karp коментира
              Редактиране на коментар
              И аз живея в малка община ама нито при продажба, нито при покупка ходя да зачислявам или отчислявам кола.

Е аз съм в по-малките, миналата година си продадох джипа на хора от другия край на БГ, не съм ходил никъде, отписана е автоматично в данъчното. Пази си договора и не се занимавай с никой.
            пп Като говорите с някой в общината, не се надявайте, че може да ви свърши някаква работа. Повечето не знаят защо са там, само че трябва да си тръгнат в 17 часа.
            пп2 това важи за ВСИЧКИ държавни институции
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Да ме извини колегата, ще му ползвам темата, да не отварям нова с подобен въпрос.
              След бракуване в КАТ трябва ли да се ходи до общината за да се свали от данъчен отчет ?
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
                Стоян Боюков-Sariones коментира
                Редактиране на коментар
                Цъ.

• Dilyan Zagorchev
                Dilyan Zagorchev коментира
                Редактиране на коментар
                Откога е това? Преди 3-4г ходих да отписвам.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                Редактиране на коментар
                По принцип не трябва , ама аз понякога се налага. Аз имах такъв проблем , имах запор , заради дължими данъци за 2 години. Оправиха се нещата , ама е малко разправия

Благодаря, Стояне!
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от izpilen2021 Преглед на мнение
                Общината ми каза,че нямали връзка с кат още повече пък и от друг/град и община и , че ще трябва да ходя при нея с договора ,че съм я продал за да ми я отчислят лично хора работещи в общината ми го казаха и то по телефона......
                Може за София община да го има ама за по-малките не.
                не трябва да ходиш, освен ако си платил данъка за цялата година напред - тогава отиваш с договора и си искаш да ти върнат разликата за месеците до края на годината

Коментар

Общината и данъчна служба са две различни неща!

Коментар

• maystor
                    maystor коментира
                    Редактиране на коментар
                    МДТ ( местни данъци и такси ) в София си е баш в общината, точно до ЕСГРАОН е гишето.

Лошото е, че се бавят с отписванвето, идват данъци и стават проблеми. Тази година не ми даваха да си платя "новите" данъци защото излизаше за кола която съм продал юни месец миналата година. Договора съотвено на 350км..

Да ползвам темата с друг въпрос, че след случката по-горе баща ми ми плати данъците и май ме прекараха.
                  Ако съм купил кола август(примерно) с платен за съответната година данък във София(примерно) дължа ли данък до края на годината в общината в която регистрирам колата (Шумен в случая)? Излязаха 2 такива случая за миналата година + 1 месец от тази година за продадена кола в края на януари. Платих ги, но не мисля, че е нормално един данък да се плаща 2 пъти.
                  Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                  Телефон - в профила!

Коментар

• IvanIvanovi
                    IvanIvanovi коментира
                    Редактиране на коментар
                    искат удостоверение от общината където е платен данъка, понякога може да се мине и само с бележката.
                    при мен оставаха 2 месеца и ми беше и го платих 2ри път, че иначе трябваше да ходя до Благоевград за удостоверение.

В две различни области, то затова е МДТ,но трябва да е за съответния период. ИванИванови е посочил по-горе с договора ти връщат част от парите. Аз като взимах последната бангия преди години, май беше пролетта, продавача си плати в София до съответния ден. Аз я прехвърлих на следващия в Бургас и като дойде време за данъка си платих за няколкото месеца(7-
                  "Ob Arm, ob Reich, im Tode gleich“
                  Русофилия: Тежка, наследствена незаразна болест, която не се лекува и от която за съжаление не се умира. Същата е дефиницията и за шизофрения.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X