Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с данък

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с данък

Здравейте,
    наскоро ми отркаднаха документите лс, шк, талон на колата.

Както и да е,
    но днес/утре ми предстои да отида да си пусна заявление за нова шк и малък талон. Това което знам обаче е , че трябва да занеса квитанция з аплатен данък, гражданската, тех. преглед и големия талон за да ми изкарат дубликати. Проблема е че не съм си плащал данъка на паджерото(поради немарливост),
    а като погледнах днес в големия талон го водят 3литров(дизелов)/100kw - което не е реално, и ще трябва да платя тройно по-голяма цена.

По ВИН(JMBL144GVLJ40250 ми го вади 2.5 под 100 коня. Как да постъпя?
    Не мога да си извадя малък талон без да съм платил данъка(защото уж искали квитанция), а ако го платя - ще е за нещо което не притежавам..

До: Проблем с данък

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
    Здравейте,
    наскоро ми отркаднаха документите лс, шк, талон на колата.

Както и да е,
    но днес/утре ми предстои да отида да си пусна заявление за нова шк и малък талон. Това което знам обаче е , че трябва да занеса квитанция з аплатен данък, гражданската, тех. преглед и големия талон за да ми изкарат дубликати. Проблема е че не съм си плащал данъка на паджерото(поради немарливост),
    а като погледнах днес в големия талон го водят 3литров(дизелов)/100kw - което не е реално, и ще трябва да платя тройно по-голяма цена.

По ВИН(JMBL144GVLJ40250 ми го вади 2.5 под 100 коня. Как да постъпя?
    Не мога да си извадя малък талон без да съм платил данъка(защото уж искали квитанция), а ако го платя - ще е за нещо което не притежавам..
    Ще си платиш като поп, ще си изкараш документи, а после ще се разправяш да ти приспаднат данъка за следващи години. Теоретично са длъжни даже и да върнат надвзетото.

Коментар

Добре ще платя в данъчното,
      но за да си оправят грешката в новия талон какво трябва да направя? Ако им кажа, че са сгрешени данните и ме накарат да мина нов тех. преглед (които сигурно пак ще платя) после ще тичам пак обратно в данъчното да сверят инфото и да ми върнат парите ли ? Съмнявам се, че ще се получи...

Коментар

А какъв е двигателят в крайна сметка? Не по талон, а реално?

Коментар

Че ще си платиш е сигурно, ама си виж по-добре мотора, да не е сменян и да се окаже друго.
          Тоя вин минава ли през декодера с 16 знака?
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

2,5 tdi 83 коня

минава през декодера
            http://detali.ru/cat/mi/mi.dll?SelVIN&vin=JMBL144GVLJ402508
            за двигателя съм почти сигурен, че не е сменян,
            но ще видя за потвърждение.

Коментар

Както някой някога е казал "Две неща са сигурни на този свят - данъците и двата метра". Тъй, че дължимото - ще се плаща.

След като си получите новите документи, отивате с големия талон при вносителя на Мицубиши. Той би могъл да издаде документ за реалните киловати на двигателя.

След това следва подаване на нова декларация в "Местни данъци" и преизчисляване на годишния местен данък. От там нататък би следвало да плащате по-малко, ако всичко е така, както го описвате. Но.... не съм сигурен дали бихте могли да очаквате нещо да Ви върнат за минал период.

Коментар

Идеята е че в дубликатите на талоните трябва да коригират инфото,
                те ако пак ми издадат документи на които пише 3 литра дизелов двигател и 100kW кви притецнии да имам (: добре е че системата е гъвкава и съм относително спокоен пък и температурите паднаха

ПС: ся кат се замисля не помня дали съм го регистрирал жипа в данъчнот, имам тука няква бележка за платен местен данък на МПС, ама ба ли го дали е тва , не помня. За нявки 40 лв е, ама то ако го броят наистиан за 100kW-тов нямаше да е толкова, а над 100 лв... мистерия (: то ще се види де (:
                Последно редактирано от dreado; 03-08-09, 13:16.

Коментар

оказа се, че наистина съм забравил да регистрирам желязото в местни данъци (: 2007ма още хубавото е че сега нямам пари (:
                  ще си искарам само шоферската книжка и ще си карам 3литровото/100kW-тово паджеро с големия талон... известно време поне

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
                    оказа се, че наистина съм забравил да регистрирам желязото в местни данъци (: 2007ма още хубавото е че сега нямам пари (:
                    ще си искарам само шоферската книжка и ще си карам 3литровото/100kW-тово паджеро с големия талон... известно време поне
                    Забравил, а? А ГТП как минаваме?

Коментар

праим се на ударени (:
                      ама никъде не съм казал, че се числя към съвестните данъкопладци (:

както и да е, не е това темата. Сега ме интересува как да си сменя данните в талона като подабам молба за дупликат. Но сигурно утре ще разбера, ще пиша какво е станало ако ви е итнересно.

Коментар

Много емоционални в тва данъчно бре! Верно, че и тяхната не е лесна с тая система в която работят, ама толкова ли не могат да отговарят просто и ясно на зададените въпроси - които в случая бяха съвсем конкретни,
                        но както и да е.

Ако някой изпадне в подобна ситуация, да знае, че ще плати стария данък, който е дължал + глоба от 20 лв(в най-честия случай) нагоре за изпуснатия двумесечен срок за регистрация на МПС-то и чааак след като си поднови талона евентуално може да има някакви претенции - ама не е сигурно! Това разбрах от директно зададения въпрос, какво ще правим след като сменим данните в талона и данъците ми се понижат.

Поне за сега реших да не плащам, ще отида като им е по хладно на главичките и по спокойно на душичките, че да можем да си поговирм нормално.

------
                        Друго ми е чудно. Толкова ли не можаха в КАТ след всичката патардия около номера на рамата да направят една справка за реалната конфигурация на колата и да пишат реални данни? "Искаме номер на рамата, искаме номер на рамата" - когато го прехвърлях жипа не спряха да го повтарят

Забавата е пълна! Поне от спестените данъци(за момента) ще си взема палатка!

Коментар

Палатка ще вземеш, но талон - не. Общо взето, си им в ръцете.

Коментар

Аз в данъчното ходих 3 пъти за да си запиша колата. И трите пъти (в законния двумесечен срок) - спънки. Четвъртото ходене проведох много организирано - имах всички документи, копия и бланки и какво стана мислите?! "Ааааа, документи приемаме до 14 часа, иначе работим до по-късно, ама документи - до 14,00........
                            И охраната не можа, да ме изхвърли преди да съм си довършил "монолога". Повече в данъчното не стъпих.

Коментар

Питаш в данъчното,в коя банка можеш да преведеш пари за данъка,искаш им и номера на сметката,и отиваш в банката внасяш 20лв. и вземаш документ за платен данък за 2009г. поне до скоро ставаше така....
                              а в кат незнам защо няма да стане без такава бележка,при нас не ги искат
                              Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X