Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГТП и газова уредба

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ГТП и газова уредба

    Здравейте,
    Предстои ми ГТП ,но още не съм сменил талоните на джипа ,че е с газова уредба.
    На последния ГТП преди година си пише ,че бутилката е в изправност , номер и дата ,но се води по талони Бензин все още.
    Въпросът ми е ,мога ли да мина ГТП нормално ,че в момента нямам толкова време да сменям талони, като естествено ми е ясно че има глоба ако ме проверяват на пътя... крайния срок 30 ноември ли беше последно ,за смяна на талоните? Газовата система е монтирана 2015
    Благодаря
    Хонда CR-V 2.4 IVTEC

  • #2
    Ако минеш ГТП с тоя талон, то ще е с благоволението на правещия ГТП. Останалото си е твоя отговорност.

    Коментар


    • #3
      Лятото минах едновременно ГТП и преглед"първоначална регистрация на газова уредба" на другата кола, която си е Бензин по талон ,с нова газова бутилка 2020 ,но уредбата е от преди 2008 .. казаха ми до 3 години да сменя талоните ...сега дали може така да се мине пак ,при положение че на джипа уредбата е от 2015
      Хонда CR-V 2.4 IVTEC

      Коментар


      • #4
        30.11 беше уж последния срок за смяна на талоните. Аз лично минах в началото на октомври, когато можеше да се мине без смяна на талоните, но в първия пункт ме върнаха, защото явно не бяха в час с удължаването на срока. Няколко дни след това в съседен пункт минах без проблеми. Информацията за 3-те години не е вярна, когато сменяш само бутилка. Трябва да смениш талоните преди следващия ГТП иначе няма да те пуснат. От 15.11 вече са в сила поправките в наредба Н-32, където е определен и 10-годишния срок за бутилките за пропан-бутан, както и новото категоризиране на автомобилите според година на производство и отделяни вредни емисии.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

        Коментар


        • #5
          Аз се каня да минавам регистрация на газовата от няколко месеца, надявам се идната седмица все пак да я свърша тази работа. Преглед минах скоро и поразпитах как стоят нещата. Проблем е ако те спрат - ако не бъркам 150лв. акт, днес ме спряха, но само ми погледнаха документите. След регистрацията имаш 3 години за смяна на талоните и чак тогава става проблем.
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

          Коментар


          • #6
            Моите талони са газ/бензин, но бутилката е на години, поне никъде не се вижда колко е стара.... Сега трябва да сменя бутилката, после се въвеждала в системата, което струвало около 50 лв, след това, когато минавам преглед, всичко си излизало и няма проблеми.

            Коментар


            • bullet_pk
              bullet_pk коментира
              Редактиране на коментар
              И аз имам над 10 годишна бутилка. И в моите талони пише бензин/газ. Това лято (края на Юли) минах преглед нормално. Човека там каза, че все още нямали заповед да връщат стари бутилки. Само било задължително в талона да пише бензин/газ.

              Но това беше Юли месец. Сега не знам дали ще мога да мина преглед със стара бутилка

            • v_0
              v_0 коментира
              Редактиране на коментар
              Аз питах миналата седмица, когато минавах на другата ми кола. Казаха, че вече е задължително и трябва да се смени. Дори за проверките по пътищата казаха, но не знаеха дали само за талони ще глобяват или и за стари бутилки.

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X