Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предстрочно погасяване на лизинг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предстрочно погасяване на лизинг

Тъй като във форума има достатъчно финансови експерти, а на мен ми предстои такава операция мисля, че ще е добре да обсъдим плюсовете и минусите на една такава операция. Също така аз лично ще бъда благодарен на всички съвети как да избегнем уловките на лизингодателите доколкото това е възможно.

И тъй като съм адски недоволен и бесен на единия ми лизингодател ще му напиша и името HYPO ALPE-ADRIA-LEASING EOOD. Това за мен е НАЙ-НЕ КОРЕКТНАТА лизингова компания. Когато отидох да водя разговорите с тях изрично им обясних, условията си: искам всеки месец задължително да получавам писмена фактура независимо, че лизинга е на физическо лице. Просто държа да плащам по банков път и искам във всяко платежно да изписвам номера на фактурата, по която плащам. Това условие се изпълняваше точно 6 месеца и от тогава не можели да ме открията. В края на миналата година седнах и направих калкулации и установих, че поради една или друга причина са ми взели пари равни на повече от една месечна вноска. Т.е. 2008 г. за мен се оказа с 13 месеца. Разправях се за фактурите отново близо месец, уточнявах адрес за кореспонденция и т.н. На края разговорите приключват с всичко е наред от другия месец няма проблем. И другия месец всичко е по старому. Вчера получавам писмо, че им дължа 25 лева за някакво напомнително писмо, което обаче аз не съм получим. И то не защото се крия, а защото просто никой не ми го е носил. Значи за писмото не могат да ме намерят, за месечните фактури не могат да ме намерят, но за допълнителната такса могат. Е май......... им. Никога няма да си простя, при условие, че можех да си избирам лизинг практически от където си поискам се натресох на тия мошенници.
    Сега от 3 дена се опитвам да се свържа с някой от тях по телефона, но трети ден само слушам гадна музика и някакъв идиотски глас ми убяснява, че щели да се свържат с мен. Направо съм извън кожата си вече още повече, че най-мразя да ме еб....т на дребно. Ако още един час никой не вдигне телефона ще ходя да ги търся на място. А тепърва ще видя какви наказателни такси, лихви и т.н. ще ми натресат.
    Та пак призовавам ако някой има опит в преговори на тази тема нека да сподели.
    Range Rover Sport 2.7

До: Предстрочно погасяване на лизинг

Ха! Търсиш ги да им даваш пари, а тях никакви ги няма? Интересно.

Ако искаш да се откачаш - откачай се. Ама, пак си прочети лизинговия договор, за да си сигурен че не се опитват да те натоварят. Ако продължат да не отговарят или да не можеш да ги намериш - пращай им писма с обратна разписка, да си вържеш гащите, и да не мегат да имат претенции, дори и да не ги получат.

Абе, накратко, проучи си добре правата по договор. Това е най-важното, понеже всеки лизингодател си има специфики.

В тоя смисъл, друг път ако се наложи - търси някой по-известен и утвърден такъв, дори с цената на малко по-скъп лизинг. Липсата на разправии понякога е по-доброто решение.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Съветът ми е НЕЗАБАВНО да се обърнеш към адвокат. Първо, защото е възможно да се прави опит да изкарат, че не изпълняваш задълженията си по лизинга и да има сериозни последствия за теб и второ, защото е възможно ти да докажеш, че са те ощетили финансово, вследствие на некоректно изпълнение на договорените клаузи от тяхна страна и да се използват възможностите да ги откачиш, а финансовите негативи да останат за тяхна сметка.
      По-мекият вариант е да им се изсипеш с телевизионен екип и да дават неудобни отговори, но аз съм за адвоката.

Коментар

Продължението... След като в продължение на още 1-2 часа никой не благоволи да вдигне телефона се сетих да се да звънна на вносителя на автомобила, тъй като те в крайна сметка уреждаха лизинга и до сега винаги са били любезни. Съответно там веднага ми дадоха телефон за директна връзки и.... какво беше моето учудване когато на втория сигнал свободно взе, че отговори една девойка. Още по голяма беше изненадата ми, след като и се накарах и извиних след това да разбера, че не съм единствения с подобни оплаквания, и че тя може единствено да предаде на горе оплакванията ми, но ..... Девойката обаче се оказа учудващо за мен любезна и не само, че максимално подробно ми обясни процедурата, направи сметка на приблизителната сума която дължа, но и установи, че НЯМА да дължа никаква лихва, нито наказателна, нито каквато и да било друга, защото колата е с голяма първоначална вноска и е изплатена повече от половината. В резултат, на което ще изплатя само главницата и стандартните нотариални такси за прехвърляне, който също най-подробно ми ги описа. Та сега пускам молба за предсрочно погасяване. До месец трябва да получа отговор и .... ще видим. Така или иначе ще приключа с тях
        Range Rover Sport 2.7

Коментар

Няма по-големи гадове от тея.И аз съм имал проблеми с тях.Не вдигат телефоните,трябва да идеш в офиса им.И никога не си сигурен,че като им изплатиш лизинга ще има кой да ти прехвърли колата....
          Пожелавам им от сърце скорошен фалит!
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Офиса ми е в една сграда с техния. Няма ден, в който като съм слизал да пуша пред входа, да няма недоволни клиенти разправящи се с охраната или благоволил да слезе служител на въпросната компания...
            Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
            Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

За пореден път се уверявам колко е правилен един от основните ми принципи: "Без кредити и лизинг". Като искам да купя нещо, стискам зъби, че ще почакам, докато събера пари, но после не се ядосвам с мародери.

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
                За пореден път се уверявам колко е правилен един от основните ми принципи: "Без кредити и лизинг". Като искам да купя нещо, стискам зъби, че ще почакам, докато събера пари, но после не се ядосвам с мародери.
                И е така, прав си, но когато съм захванал да събирам пари никога не съм ги похарчил за първото нещо, за което съм започнал да ги събирам.
                Кредитите, лизингите, заемите изобщо са средство да постигнеш по-бързо мечтите си, да живееш сега живота, който би живял след години, но в някои случаи само "за един ден".
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X