Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам да подаря кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Искам да подаря кола

Първоначално публикуван от Владо Йончев Преглед на мнение
    Ладата е 1500S. Купена е през декември 1984 г. На около 125 000 км е - реални. Цвят охра. Има газова уредба. Харчи 13/100 газ. Акумулаторът е съвсем нов - купих го преди около половин година, но сигурно е паднал, че изобщо не е карана с него. Повечето от чарковете са сменяни преди около 7-9 г. - тогава ми беше основна кола и много се грижех за нея. Доколкото помня сменях бензинова помпа, съединител, алтернатор, кабели някакви, делко,шарнири, спирачки и не помня какво още. Оттогава са и гумите. Ламарините са много изгнили, има проблем със стъклото на задната врата и със заключването - не помня точно какво, но на някои врати само заяждаше, една можеше само отвътре, а друга само отвън да се заключи. Паднала е и топката на скоростния лост.
    Минала е технически преглед наскоро. Не съм сигурен данъкът дали е платен, но той е малък.
    Та това е колицата описана честно. Давам я за разходите по прехвърлянето плюс колкото ти решиш отгоре. Може и да е бутилка бира.
    Имам съсед на село - още такава Лада му е единствената и основна кола .
    С нея ходи на работа ( за 250 лв) и с нея ходи и за гъби.
    Ако кажеш от къде си - може да направим едно добро дело за един добър човек .
    От теб зависи .

Коментар

Как можеш да я продадеш надеждно:

Вземаш от баба си пълномощно за продажба и декларация, че не дължи данъци. Ако към бабата върви дядо, и от него. Все едно, нотариусът, при който го изготвяте, ще ви каже какво трябва, ще вземе 5-10лв. Бабата поне до нотариус трябва да стигне. Оттам нататък представляваш бабата пред евентуални купувачи.

п.с. проявявам и аз интерес, ако нещата клонят към брак.

Коментар

Е? Какво ще решаваме?

Коментар

Само да уточня, че освен пълномощно от бабата, евентуално и дядото ако колата е придобита по време на брака ще трябват и едни декларации/освен тая за данъци има още една/, които можеш да вземеш от всеки нотариус. Просто кажи за продажба на МПС. Та с тези неща отивате при кмета на селото, който ги заверява без да ходите при нотариус. Като имаш тия неща и пълномощно на твое име я продаваш на който искаш пред нотаруис. Тия декларацийки важат за всяка календарна година/ако направиш сега ще са ОК за 2009/ Да не се изложа, че скоро по села не съм заверявал, но ако документа не е за разпореждане с недвижим имот/във вашия случай не е / може да се завери и от кмет. Ако някой не потвърди или опровергае това ще взема да го проверя тези дни, макар че преди беше така и мисля, че няма промяна в тази насока.
          http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
          http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
            Само да уточня, че освен пълномощно от бабата, евентуално и дядото ако колата е придобита по време на брака ще трябват и едни декларации/освен тая за данъци има още една/, които можеш да вземеш от всеки нотариус. Просто кажи за продажба на МПС. Та с тези неща отивате при кмета на селото, който ги заверява без да ходите при нотариус. Като имаш тия неща и пълномощно на твое име я продаваш на който искаш пред нотаруис. Тия декларацийки важат за всяка календарна година/ако направиш сега ще са ОК за 2009/ Да не се изложа, че скоро по села не съм заверявал, но ако документа не е за разпореждане с недвижим имот/във вашия случай не е / може да се завери и от кмет. Ако някой не потвърди или опровергае това ще взема да го проверя тези дни, макар че преди беше така и мисля, че няма промяна в тази насока.
            За съжаление вече не е така..

опита ми да проиграя вариант на тази ситуация доведе до познанието, че селскя кмет може да направи заверка на не повече от един подпис, върху даден документ.( или подписите на едната страна, ако са повече хора)

това е направено с идеята да не се откъсва от къшейчето хляб на нотариусите...

Коментар

Кметът не може да заверява пълномощни и договори, а само удостоверения и разни хартийки от тоя сорт. Трябва нотариус. И в НИКАКЪВ случай не давай колата с пълномощно с право да преупълномощава!!!! Ще и изгубиш дирите и ще плащаш данък докато си жив!
              П.П. Пълномощното важи 1 календарна година (докато са валидни съпътстващите го декларации). Ако я дадеш на някой с пълномощно, бабата си остава собственик, а упълномощеният има само правата, посочени в пълномощното. Договор за покупко-продажба не излиза много по-скъпо при такъв автомобил, но освобождава предишния собственик от задълженията му към държавата.
              Последно редактирано от kuzdov; 19-06-09, 20:45.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X