Обява

Свий
Няма добавени обяви.

внос на стока през куриер, от страна извън EU

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• внос на стока през куриер, от страна извън EU

Някой има ли опит с внос на стока с куриер по спецялно се интересувам за TNT www.tnt.com/bg
    Спрял съм се на тях защото доставката ще е от Китай и само тази фирма е налична в града на изпращача.

та интересува ме как стоян нещата със мито за стоки с произход извън ЕС и 20% ДДС, като 20% се начисляват в/у ст-та на стоката + митото(5%) въпроса ми е митото аз ли го плащам като се редя 1 ден на митницата на на Централната автогара или директно на TNT го плащам.

Другия въпрос е ако изшращача декларира стойност на получената пратка под 100 евро например 90 евро дали ще се размина без мито и дали за това могат да ме хванат от митницата при положение че стоката е през куриер . Става дума за авточасти 10 броя (тампони заден мост) които струват 20 еври бройката но аз мога да се уговоря с изпращача да ги заяви като 9 евро бойката.

До: внос на стока през куриер, от страна извън EU

От 19 март тая година, влезе в сила европейска директива, според която стоки за лично ползване на стойност до 150 евра, без транспорта, не се облагат с мито и ДДС.

В случая обаче става въпрос за много бройки от едно и също, та може и да плащаш, понеже могат да решат че са за търговия.

Пратката се освобождава на аерогарата, а не на автогарата, защото пристига по въздух.

Демек, надявай се на най-доброто - да не плащаш нищо, но очаквай най-лошото - да платиш мито и ДДС върху стойността и транспорта. Има доста условности, и понякога можеш да минеш между капките, а друг път - не.

Процедурата по освобождаване трае между половин и един час. Опашки на аерогарата никога не съм заварвал.

Аз съм си решил въпроса по друг начин - направил съм пълномощно на DHL да ми освобождават пратките. Аз само внасям митото и ДДС-то в коя да е банка, и им пращам сканираните платежни документи по електронната поща. Услугата струва 70лв. Всички куриерски фирми я предлагат. Като сметнеш че се плаща за попълване на митническа декларация около 20-30 лева, и таксите на банковите гишета по митниците са доста по-високи, излиза че освобождаването от самия куриер ми излиза между 30 и 40 лева. Аз предпочитам да им ги дам, и да си спестя разкарването и разправиите по митници.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X