Е, то няма и как да остане, колкото и да им се иска. Все едно аз като ти продам личната си кола тук да ти издам фактура с ДДС. Това не е само за колите, ами за всички сделки по вноса. ДДС се плаща само веднъж и то в страната на продавача.
Ама това не пречи да си измислят някакава друга форма за прибиране на пари. В България всички закони, разпоредби и т.н. се отменят от "виж бележката на вратата".
Това, което казваш с връщането на ДДСто и избягване на двойното облагане е логично към момента, но няма да е логично след асоциирането ни. ДДС можеш да си възстановиш от немците и сега като я купиш с фактура по ДДС там и после им я представиш, барабар с експорта и импортна митническа декларация. Само дето вече няма да има митнически декларации от Германия като ни приемат, т.е. като я вземеш от часто лице там - няма ДДС, а тук няма основание за такова. Все едно да си я купиш кола от бай Пешо във Варна. Колкото той ти начислява ДДС сега, толкова ще ти начисли и бай Дитрих догодина.
А за 200 млн. бих измислил много неща, ама не и как още да скубя от крайния потребител. Щото няма да останат хора догодина тук с тая политика. От сума време работодателите реват за квалифицирана работна ръка. Сега вече вият на умряло, а догодина, направо и те да се изселват нанякъде.
еми да всяка година по 200 млн от тук 200 млн от там, накрая колко сме велики ние дето управляваме. Натряска се с идиоти и търтеи по министрства и др държавни служби които освен за лична изгода и далавера за нищо друго не мислят и съответно не правят, а на мен данък за това, данък за онова. Чакам с нетърпение да въведат и данък за въдуха. А насреща получавам беззаконие, хаос дупки .............. до безкрай!
Един приятел казваше така:
Върху тая държава една седмица, камъни да вали! След това една седмица петрол да вали, и накрая да турят кибрит и една седмица да гори!
Те тва е наща родина, Чудна божествена природа в комплект с отвратителна и долнопробна сбирщина от двуноги идиоти ходещи като малоумни от една точка до друга и опитващи се да се надлъгват непрекъснато. И от тая сбирищана се избира КАЙМАКА за голямата парлама наречена парламант, и разни други долнопробни и измислени институции като министерски съвет и най големия лъжец - президент! Това е!
Само да вметна, че в момента в ЕС върви дискусия ДДС-то да започне да се плаща в държавата получател на стоката, че в момента например нещо ставките в Лихтенщайн им бъркат по отверстията (особено на онлайн търговците). Това очевидно важи, когато е намесена фактура, така че специално при колите на старо не знам...
А те нашите маскари няма какво толкова да го мислят - таксата за регистрация на стар автомобил става ХХХлв (за насърчаване на потреблението на нови автомобили, заради екологията, не за друго пък и вие), екотаксата за по-ниско от Евро 4 става ХХХлв, акциза за над сто коня става ХХХлв и прочее съчинения по тема и картинка. То само като погледнеш сегашната методика за изчисление на ДДС-то на внасяните коли и се чудиш да плачеш ли, или да се смееш...
във всяка държава от ЕС таксите, ДДС и т.н. са различни... В Германия, например, няма акциз за мощните коли, а и тепърва ще въвеждат винетки /засега само камионите/... в други държави има акциз и т.н. ... Цените на колите също варират, но /за Германия/ без плащане се внася само кола по-стара от 6 месеца... Та какво правят швабите, купуват Пасат /чисто нов/ от Италия на името на някой жабар, държат Пасата 6 месеца на паркинг и тогава си го вкарват в Германия без да плащат... Икономията - 5-6 хиляди Евро
На брат ми му предлагаха да си купи ВОЛВО от Швеция по същата схема и щеше да икономиса 35% от цената, която е при местния дилър в Мюнхен...
Еми като има еко такса, ще си караме колите с оригиналните номера(немски, австрийски) и така. Ченгето на 10-тия етаж над мен го прави това вече 3 години. Кара си човека колата с немска регистрация и не плаща нищо на скапаната ни държава. Аз дори съм се замислил дали и аз да не прехвърля регистрациите на фирмените коли да речем в австрия, та като плащам данъци поне да знам че нещо се прави с тези данъци, а не като в БГ, парите ми да отиват за далавери. Майната и на тая държава! Интересно ако всички направят това( което между другото е напълно законно), какво ще лапа чиновничеството в БГ
Vokel, за теб шега за мен истина! Аз ще взема да направя една снимка та да се убедиш. Въпросът е че за едни става за други не ей затва е въпроса! Поздрави
не се заблуждавай, че ще ти излезе по-евтино /ако караш с РЕДОВНИ документи от страна на ЕС - данък, застраховка и т.н./, а и КАТ обичат да спират такива коли... да не говорим, че се крадат в десетки пъти повече от тези с БГ номера...
не се заблуждавай, че ще ти излезе по-евтино /ако караш с РЕДОВНИ документи от страна на ЕС - данък, застраховка и т.н./, а и КАТ обичат да спират такива коли... да не говорим, че се крадат в десетки пъти повече от тези с БГ номера...
Е,за това говоря .Ако полицаят ,трябва да си плати всичко изискуемо за да се движи с тези номера ,ще ги разкъса със зъби .Ама на нас ни прави впечатление ,защото мислим ,че "спестява".Тедо /LJ73,честито нов аватар.
Коментар