Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идва ли промяна на курса лев/евро?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Идва ли промяна на курса лев/евро?

Все по-усилено се дочуват слухове за промяна на курса лев/евро.До колко са реални и ако да кога да очакваме да се случи?Интересно ми е Вашето мнение по въпроса колеги.
    Николай Папазов

До: Идва ли промяна на курса лев/евро?

Няма такава възможност.
    По ред причини.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
      Все по-усилено се дочуват слухове за промяна на курса лев/евро.До колко са реални и ако да кога да очакваме да се случи?Интересно ми е Вашето мнение по въпроса колеги.
      Слухове - тука е ключа от стаята Наистина има определен кръг от хора дето много им се иска, ама няма как !

Дейността на нашата Централна банка е сведена до статистическо бюро, без никакво право за самостоятелна финансова политика

Даже и някой малоумен политик да се изкуши да го прави, то няма да стане от днеска за утре, първо трябва да се промени закона за валутния борд, а тръгнат ли да дискутират темата мисля, че ще е трудно на следващият ден да намериш левове в кеш!
      TLC 90 1KZ-TE 2000г.
      "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=52961

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
          а тръгнат ли да дискутират темата мисля, че ще е трудно на следващият ден да намериш левове в кеш!

Според мен ще е точно обратното..... Левове ще има колкото щеш.
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Не е невъзможно но малко вероятно да се случи.Най голямата грешка ще е ако падне борда

Коментар

Не е въпроса да падне борда а да се промени курса примерно на 3лв за евро и па да е борд.
              Николай Папазов

Коментар

Това е се едно да пуснат да напечатат с 50% повече левове, което закона за валутния борд не го позволява. Демек е антизаконно. Ама законите тук не са на особенна почит, най паче от тия дето ги правят и трябва да ги прилагат. Та да видим...
                ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Не е въпроса да падне борда а да се промени курса примерно на 3лв за евро и па да е борд.
                  Въпроса го разбрах.Затова писах че това е малко вероятно да стане.По скоро някоя "гениална"глава да реши да бутне борда.Имаше и такива "идеи".

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                    Според мен ще е точно обратното..... Левове ще има колкото щеш.
                    Извинявам се може би малко двусмислено е прозвучало. Имам предвид, че всички левове ще са обърнати отдавна във всякакви "други" валути, и физически ще е трудно някой да ти даде кеш левове
                    TLC 90 1KZ-TE 2000г.
                    "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Всичките ни работи винаги се вършат "много компетентно", затова сме на това дередже... Скоро не очаквайте промяна на курса, защото те метрото 5-та година ще започнат да го строят, при положение че обещаха 2007 да е готово, а какво остава да сменят паричната единица на цялата страна. Никакъв шанс...

Коментар

Първоначално публикуван от Г-ца Маевска Преглед на мнение
                        Всичките ни работи винаги се вършат "много компетентно", затова сме на това дередже... Скоро не очаквайте промяна на курса, защото те метрото 5-та година ще започнат да го строят, при положение че обещаха 2007 да е готово, а какво остава да сменят паричната единица на цялата страна. Никакъв шанс...
                        То не е очакване а по-скоро притеснение.Примерно следната хипотеза:Имам ипотечен кредит, който естествено е отпуснат в евро.Да ама доходите ми са в лева.Ако се промени курса примерно на 3лв./евро какво става-гълтам вода;гризвам дървото и други подобни апокалиптични картини.Та в тази връзка за мен е доста успокоително мнението, че няма да се промени курса.Ама дали?
                        Николай Папазов

Коментар

То не е очакване а по-скоро притеснение.Примерно следната хипотеза:Имам ипотечен кредит, който естествено е отпуснат в евро.Да ама доходите ми са в лева.Ако се промени курса примерно на 3лв./евро какво става-гълтам вода;гризвам дървото и други подобни апокалиптични картини.Та в тази връзка за мен е доста успокоително мнението, че няма да се промени курса.Ама дали?
                          Ипотечният кредит може да бъде отпуснат в левове и изплащан с такива. 1 евро от край време е равно приблизително на 2 лв. Следователно, ако си вземете кредит и се случи така, че трябва да го изплащате след смяната на паричната единица, можете да бъдете само облагодетелстван, но не и притеснен. От Вашия коментар да разбирам, че сега сте по-благосклонен със заплатата си в левове да изплащате кредита си евро, отколкото по-късно когато кредитът Ви ще се обезцени на половина, след смяната на паричната единица?

Коментар

Докато има валутен борд курса лев/евро е фиксиран.
                            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Г-ца Маевска Преглед на мнение
                              ...................От Вашия коментар да разбирам, че сега сте по-благосклонен със заплатата си в левове да изплащате кредита си евро, отколкото по-късно когато кредитът Ви ще се обезцени на половина, след смяната на паричната единица?
                              Малка забележка относно релациите.

Ако хипотетично Левът се обезцени наполовина, заплатата в левове, също ще се обезцени наполовина - тоест ще стане по малка.
                              А кредитът, който е изтеглен в Евро, ще запази стойността си, както и месечните погасителни вноски в Евро, ще запазят стойността си .

Само гдето Левовете, необходими за купуване на погасителната сума в Евро, ще са два пъти повече.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X