Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БГ VS АU винетки-кой е виновен за тоя идиотизъм и докога????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• БГ VS АU винетки-кой е виновен за тоя идиотизъм и докога????

Здравейте на Всички!
    Току що се връщам от Австрия, където бях за пръв път с автомобил(бил съм и преди но с влак). Какво беше моето учудване когато на границата видях че годишната винетка за моята кола е 76 Евро. В бг моята винетка е 320лв защото колата ми е лекотоварна до 1т. и е в групата на 12т. камиони. Същото е положението и с Пежо партнер и ситроен берлинго и мн. други лекотоварни коли. Тъй като има много хора във форума с пикапи като мен и тъй като оня ден съм патувал разстоянието между Монтана и Връшка чука 3ч и 10мин(117км), поради отчайващото състояние на пътищата искам да попитам:
    Знае ли някой как да се спре това безобразие да се събират такива невероятни високи винетни такси, да не се правят пътищата и едновремеено с това да се харчи за луксозни возила и екскурзии по агенциии и министерства и НС. Верно е че сме държава пародия, ама ако ние самите не се защитим кой друг би искал да го направи?
    Очаквам предложения и коментари
    P.S. Между другото и в Унгария и в Австрия, винетки се купуват само ако караш по магистралите. Единствената разлика между магистралите и обикновенните пътища там е в скоростта на пътуване. Всички пътища без изключение са изпълнени с еднакво качество!!!!!
    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Е ти си го казал-държава -пародия.Какво очакваш?И аз бях 20дни през май в Германия и се учудих ,че на място ,където през ноември буквално нямаше нищо ,сега има изградена магистрала която ,за идващите от Щутгард, не ги набива задължително в Мюнхен ,за да хванат магистрала 9 -Нюрнберг -Берлин ,а го заобикаля.Повтарям магистрала ,не околовръстно, има изградено ,за някакви 7 месеца.И не само заради световното.
    B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel
      изградено ,за някакви 7 месеца
      Бахмааму....
      LZ1RED

Коментар

Бе, не се радвайте толкова на магистралите. Те убиват природата. Прерязват миграционните пътища на животните. Пък и наште се строят по-трудно от немските, планини ... Като се добави и още по-голямата планина от чиновници и международни мошенници, които искат да гепят от тая работа, и пиши го бегало.
        Нищо не може да се направи, освен масова акция. Както направиха руснаците преди няколко месеца, като пратиха в пандиза невинен шофьор. Наслагаха масово плакати "Днеска Иван - утре тебе" по колите, задръстиха всички паркинги и банкети и толкова. След два дена човека го пуснаха, и сега даже приемат закон, с който свалят и бурканите на всяквите тарикати. И даже от колите на МВР-то, които не возят оперативен състав. Те пък имат такава напаст. Но протестът успя. Това е.

Коментар

Прав е Стефан, за това става въпрос. Само масово протестиране може да обърне внимание на малоумниците дето се изживяват че управляват нещо си! За съжаление обаче от броя мнения до момента, виждам че много много не Ви пука, може би заради това че за тази година винетките са вече платени. Но ще дойде и следващата нова година и Вие пак с псувни на уста ще отидете да платите за поредното тъпоумно "решение" на някой нахален чиновник. И после пак така, и пак така, докато може би Виена стане столица на България(за съжаление сигурно няма да е в тоя живот).
          Това е!
          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Ти кво сравняваш робския български народ с разните му заподноевропийци? Тук спят пред КАТ, за да си платят чинно рекета от почти 60 кинта за абсолютно ненужна и незаконна смяна на номерата, само защото някой решил да пълни бюджета и да се нагуши набързо от приватизираня цех за правене на табелите, пък ти за някакви си винетки говориш. Ако трябва и тях ще ги обяснят с "хармонизация" и незнам си кво. Така както обясняват за номерата, Козлодуй, цената на топлото и на студеното и т.н. Щом като всяко второ изказване преди поредното предстоящо увеличение на нещоси започва с "вие знаете ли какви са цените в Европа", за какво говорим?! И цените им знаем, и доходите им също. Пък и цените на винетките им разбрахме, ама кво от това...

Цялата работа е по готварска книга - ако хвърлиш раците във вряла вода ще се мятат здраво в тенджерата, ама ако ги загряваш постопенно, няма и да разберат.

Въпросът е принципен - винетките ли са това, което ще ни направи гражданско общество? Непрекъснато доказваме, че ще изтърпим всяка гавра и, че изобщо нямаме праг на търпението. Каквато и помия да ни сипят, ще я изсърбаме и ще кажем "мерси".

Така че не е луд този, който яде баницата. И аз да съм на мястото на управляващите, като видя как половин милион безгръбначни вият километрични опашки пред КАТ за поредната дивотия, не 300, ами 600 кинта ще търся на винетка... за всичко що се движи...

Коментар

Току що разбрах, че се води дело срещу смяната на номерата. Ако се спечели държавата ще върне парите

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer
                Ти кво сравняваш робския български народ с разните му заподноевропийци? Тук спят пред КАТ, за да си платят чинно рекета от почти 60 кинта за абсолютно ненужна и незаконна смяна на номерата, само защото някой решил да пълни бюджета и да се нагуши набързо от приватизираня цех за правене на табелите, пък ти за някакви си винетки говориш. Ако трябва и тях ще ги обяснят с "хармонизация" и незнам си кво. Така както обясняват за номерата, Козлодуй, цената на топлото и на студеното и т.н. Щом като всяко второ изказване преди поредното предстоящо увеличение на нещоси започва с "вие знаете ли какви са цените в Европа", за какво говорим?! И цените им знаем, и доходите им също. Пък и цените на винетките им разбрахме, ама кво от това...

Цялата работа е по готварска книга - ако хвърлиш раците във вряла вода ще се мятат здраво в тенджерата, ама ако ги загряваш постопенно, няма и да разберат.

Въпросът е принципен - винетките ли са това, което ще ни направи гражданско общество? Непрекъснато доказваме, че ще изтърпим всяка гавра и, че изобщо нямаме праг на търпението. Каквато и помия да ни сипят, ще я изсърбаме и ще кажем "мерси".

Така че не е луд този, който яде баницата. И аз да съм на мястото на управляващите, като видя как половин милион безгръбначни вият километрични опашки пред КАТ за поредната дивотия, не 300, ами 600 кинта ще търся на винетка... за всичко що се движи...
                сещам се за Иракли в този ред на мисли

Коментар

Първоначално публикуван от disem
                  Току що разбрах, че се води дело срещу смяната на номерата. Ако се спечели държавата ще върне парите
                  Да бе, тва сериозно ли го казваш!?!
                  Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                  0884837709
                  0878383528

Коментар

Първоначално публикуван от disem
                    Дело - добре, ама то имаше и не знам колко си дела за такса мощност, и на всички инстанции осъдиха държавата и какво от това безобразието продължава. Дори се стигна дотам че осъдиха мой приятел точно за тази такса да я плати за 2 г. назад. Ние сме народ дето като кажат че ще ни бесят, отиваме да си купим въже а не пушка. Ей затва става въпрос. Щото една неорганизирана блокада на страната - достатъчно е всички за 1ч. да си оставят колите напреки на улиците и пътищата - могат да решат доста неща включително и въпроса с измислените винетки. Да не говорим че нахалниците искат освен винетки да плащаме и магистрални такси. Следващото е общините да въведат такса градско каране, блоковете такса паркинг, пък аз викам да тура една бариера на улицата пред нас и да вземам по 1 лв. за минаване. Кво толкоз 1лв повече един лв. по малко работата е се тая. Препоръчвам тоя почин за да си решим поне финансовите проблеми(явно и наща мащеха-държава действа на тоя почин, защо и ние да не го мултиплицираме).
                    Поздрави
                    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

И някой нещо конкретно ще предложи ли? Или да организира?

P.S. Имам да сменям номера на един мотор, ама скоро няма да стане...

Коментар

Сериозно, водят дело. По радиото разказаха. Този министър на МВР има странни постъпки от деня, в който стана министър.
                        Още половин година правителството за живо - за умряло ще държи на каквито и да е глупости които прави. Със заклинанието "Първи януари" и "Стабилност". От друга страна няма механизъм, който да раздвижи тълпата без конкретен повод. Така че в момента няма какво да се направи, освен примерен план, някаква организанизация, и да се чака конкретен повод. Който е въпрос само на малко време - през лятото по пътя за морето се пребива сума народ. В това число и от дупки, не само от безумно каране.
                        Същата е работата и с Иракли. Но там повод може да е какво да е. Строителен инцидент, отлив на туристи като се тегли чертата през есента, ... А главният ще бъде разбира се първото слабо-средно земетресение. Както разбирам, идиотите са започнали да строят с морски пясък. Което означава срутване на всичкият такъв бетон от какво да е.

Коментар

За сегашното правителство не ми се говори въобще - само за сравнение предишното със всичките си недостатъци подписа договора с ЕС и с ясна дата за приемане, пък сегашното всички виждате накъде върви.
                          Относно организацията на някакъв протест - аз затова открих темата белкем се намери някой който да е правил такова нещо или подписка или нещо такова, защото ми писна от нашенските абсурди последните 15 или може би 60 години(а може и да са повече, не знам). Ама смятам че е нормално като плащаш за нещо съответно и да получаваш нещо. При нас обаче нещата са, плащаш нещо не получаваш нищо и за награда от нова година увеличение с подходящ инфлационен индекс(много е важно държавата да не се мине да вземе по-малко). Знам че форума се посещава и от хора които са наясно с тези подписки, които могат да се правят и във форума, пък накрая някой администратор може да го внесе някъде - макар че това не съм сигурен че ще има ефект. За нашите малоумни управляващи, само удар по масата има ефект!
                          Поздрави
                          Само единството може да доведе до някъкви резултати!
                          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Много приказки се изприказваха за номерата, за винетки и тям подобни...

Според мен (и според доста други в този форум) основния проблем е, че голяма част от колегите по пътищата се правят на хитреци. По-точно - на Андрешковци! "Що да плащам гражданска, като мога и да не платя"!

Именно това е целта на смяната на номерата!

Преди няколко дена прочетох, че у нас шофьорите с "гражданска застраховка" са около 75%, а в Румъния - 95%.

Какво става с останалите 25%? Ще ви кажа - ние го плащаме!

Преди една година си карах кротко по ул. Московска, пред СГО. Изведнъж - ТРЯЯЯС - една барака с почти неузнаваема марка и произход се изтряска в задната част на колата ми! Всичко стана на сол и огънати ламарини.

От бараката излиза пич, с мазна физиономия и предложение да ми даде 50 лв и "кой от къде е"! Да ама не! Извиках си КАТ и първото което се разбра е, че великият пич нямал гражданска застраховка!

Добре, че каското ми покри пораженията! Иначе се почват едни гаранционни фондове, едни увъртания и т.н.

Това е причината! Не се нервете, а погледнете колегата със стария номер дали си е платил "гражданската"?

Т.
                            Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej
                              Много приказки се изприказваха за номерата, за винетки и тям подобни...

Според мен (и според доста други в този форум) основния проблем е, че голяма част от колегите по пътищата се правят на хитреци. По-точно - на Андрешковци! "Що да плащам гражданска, като мога и да не платя"!

Именно това е целта на смяната на номерата!

Преди няколко дена прочетох, че у нас шофьорите с "гражданска застраховка" са около 75%, а в Румъния - 95%.

Какво става с останалите 25%? Ще ви кажа - ние го плащаме!

Преди една година си карах кротко по ул. Московска, пред СГО. Изведнъж - ТРЯЯЯС - една барака с почти неузнаваема марка и произход се изтряска в задната част на колата ми! Всичко стана на сол и огънати ламарини.

От бараката излиза пич, с мазна физиономия и предложение да ми даде 50 лв и "кой от къде е"! Да ама не! Извиках си КАТ и първото което се разбра е, че великият пич нямал гражданска застраховка!

Добре, че каското ми покри пораженията! Иначе се почват едни гаранционни фондове, едни увъртания и т.н.

Това е причината! Не се нервете, а погледнете колегата със стария номер дали си е платил "гражданската"?

Т.
                              Темата е за винетките, и не виждам какво е общото със застраховките освен че и двете са за автомобилите. Само за информация - мой приятел го удариха като не спряха на стоп преди 3 месеца и досега не може да си вземе компенсация въпреки че и двете коли са застраховани. Така че в известен смисъл хората не виждат смисъл да плащат допълнително за нещо което няма да получат. Това са фактите. Иначе си прав че всички трябва да са застраховани, ама да не ти се налага да ползваш нещо от застраховката! Тук е БГ и всеки иска да вземе пък никой не дава!
                              Относно винетките:
                              ВИНЕТКА СЕ КУПУВА САМО АКО СЕ КАРА ПО МАГИСТРАЛА. За всички останали пътища няма нужда от винетка. Такава идиотска винетна система като в БГ НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА!!!!!!!
                              Да благодарим на негово величество чиновника че се е напънал и сътворил поредното безумие наречено БГ винетна система
                              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X