Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Данъчна Карта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Данъчна Карта

Чух днес по новините че Титана на Финансовия Труд д.р. Орешарски Измислил "Данъчна Карта" - Гениално - Биг Брадър Пасти да яде
    Та значи ВСЕКИ му се връчва такава карта и ВСЯКА покупка (от апартамент, до семки на стадиона) се заверява на картата и като надминеш декларираните си доходи - Оооооопа Обаден на Данъчните

Ами следващата стъпка е Имплантиране на ГПС, клюкарка и Електрически нашииник (за по лесно и моментално наказание, ако случаино си пил или дишал без Другаря да е Оторизирал тази транзакция - Очаква ни СВЕТЛО Бъдеще. Да му се радват Оптимистите!

До: Данъчна Карта

Е ама това на практика е далече от реалното реализиране! Иначе и на запад отдавна имат мераци за подобни работи

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Чух днес по новините че Титана на Финансовия Труд д.р. Орешарски Измислил "Данъчна Карта" ...
      Ама я виж сега как обсъждаш гениалната идея, вместо да го питаш защо Европата не му дава да пипа парите на нейните данъкоплатци и колко ще струва на българските данъкоплатци това, че той и колегите му не са си свършили работата ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Ама я виж сега как обсъждаш гениалната идея, вместо да го питаш защо Европата не му дава да пипа парите на нейните данъкоплатци и колко ще струва на българските данъкоплатци това, че той и колегите му не са си свършили работата ...

Стига, недеи така, той човека отишъл в Брюксел за да протестира срещу Несправедливото, с нищо не предизвикано и Неразбираемо (поне за него) Отношение!
        Пък ти така да говориш за него

Коментар

Днес в един "безплатен" вестник прочетох офицялната версия: Ние сме света вода ненапита и всичко е инсценирано за да ни откраднат парите в Брюксел! No comment...
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Тъкмо мислех да пусна тема по този въпрос, но ето че имало вече.
            Само да уточня, че идеята е на другия титан на икономиката - Петър Димитров.
            Думи нямам просто, на такива идеи мога да изкоментирам: "Сичката Мара втасала, само г..за си не вчесала"
            Малко са ни чиновниците(лапачи) на държавна службица, остава да се въведе и такава карта и да се направи отделно министерство(агенция), материално осигуряване, информационна система ......
            Някой да му напомни на онзи бурсук безподобен, че преди да сътвори такава карта, да вземе някой да изгради много по-простата информационна система за връзка м/у Полиция, Съд и Следствие, която все още я няма. Информационната система на Здравната каса също хич я няма. И си представям за Данъчната карта как се харчат едни десетки милиони евро за такава система, как се създава цяло министерство, което да следи покупките на всеки българин .......

Коментар

На мен ми е интересен един малко по-различен аспект на това предложение. Както и на това, за задължително регистриране на предплатените SIM карти.
              Интересно ми е кой е против такива нововъведения. И дали баба Пена от с. Щръклево ще я бърка да знаят, че точно тя се обажда от Примата на съседката. Или че едва си е платила дървата за зимата с тази данъчна карта...
              Аз лично също нямам какво да крия...
              И пак казвам, не засягам реализацията и възможността за злоупотреби.
              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от nick_todorov Преглед на мнение
                На мен ми е интересен един малко по-различен аспект на това предложение. Както и на това, за задължително регистриране на предплатените SIM карти.
                Интересно ми е кой е против такива нововъведения. И дали баба Пена от с. Щръклево ще я бърка да знаят, че точно тя се обажда от Примата на съседката. Или че едва си е платила дървата за зимата с тази данъчна карта...

Този подход не е ли малко ... ъъъъ ... милиционерски а? Я да видим сега тия, дето са против, дали нямат нещо да крият ...

А против такива нововъведения са всички нормални хора, които не виждат нищо добро в това да дават отчет на държавата с кого и за какво са говорили, колко презерватива са си купили, колко пъти и с кого са спали и т.н.

Явно обаче се намират и почитатели на Big Brother ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

освен почитателите на биг брадър има и други почитатели, които се кефят че ако има данъчна карта и всички трябва да си включат касовите апарати и фискалните системи и да ги използват на макс... и да ги трошат... и да им свършват консумативите.... Добра идея, одобрявам...

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                    освен почитателите на биг брадър има и други почитатели, които се кефят че ако има данъчна карта и всички трябва да си включат касовите апарати и фискалните системи и да ги използват на макс... и да ги трошат... и да им свършват консумативите.... Добра идея, одобрявам...
                    ...да платят едни данъци, които да отиват за изхранване на поредното нищо не правещо министерество или канцеларийка, чийто служители (не работници) с уверен глас да ми заяват "запишете си час за след 18 месеца и ще ви издадем служебна бележка" или "днес работим само сутрин, от 9:00 до 10:00".... Ами, тц, мерси.
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      ...да платят едни данъци, които да отиват за изхранване на поредното нищо не правещо министерество или канцеларийка, чийто служители (не работници) с уверен глас да ми заяват "запишете си час за след 18 месеца и ще ви издадем служебна бележка" или "днес работим само сутрин, от 9:00 до 10:00".... Ами, тц, мерси.
                      тц... не ме разбра... Някои просто ще печелим повече от цялата безмислица.... Но има и друг момент... Като заработят касовите апарати на max , в хазната ще влязат мнооооого повече пари...

Коментар

А колко от нас плащат реални данъци и осигуровки?
                        Въведе ли се това чудо сме живи умрели.
                        ........................
                        Иван Маринов
                        CRF 250 X
                        Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Първоначално публикуван от nick_todorov Преглед на мнение
                          Първоначално публикуван от pimax Преглед на мнение
                          Цял живот съм си плащал всички данъци, от това улиците в квартала не са станали по-добри.
                          Не става въпрос за криене и показване, става въпрос за нормални Човешки взаимоотношения, за Лично пространство и Свобода (макар и привидна). Всички тези стъпки само ограничават нас - хората и все за "Наше Добро" (нали няма какво да крием), следващата стъпка може да е камера в спалнята, нали няма какво да крием? Щом сме семеиство, какво лошо има Биг Брадър да хвърля по едно око - пак за наше добро, току виж, неправилна била позата - ще стане "Трудова Злопулука" и Пак Държавата Кърмилница и лично горе Упоменатите Другари ще трябва да се бъркат за да ни лекуват, та затова камерка и електрически нашииник... за Наше Добро

Коментар

Първоначално публикуван от pimax Преглед на мнение
                            Явно и аз съм от балъците, които го правят...
                            Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                            Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Плащам си всичко, но пак не ща такава карта. Знам колко е лесно човек да се сдобие с така събрана информация и не искам който пожелае да може да вижда всичките ми покупки.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X