Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да си "похвалим" застрахователите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да си "похвалим" застрахователите

Дойде момента да си "похваля" застрахователя - Евроинс - за които имах съмнения, но вече съм сигурен, че са най-дървения застраховател.
    Ситуацията е следната: при страхотен дъжд намокрих двигателя на колата и цели 13 работни дена (при 10 такива упоменати) агентите обмисляха дали това е щета или не. Накрая отказаха. Обжалвах и до днес станаха 20 работни дни без да се произнесат (при отново 10 такива).
    Такова лежерно отношение примесено с безразличие рядко се среща.
    Дано усетят кризата в пълната й сила.

До: Да си "похвалим" застрахователите

Какво значи "намокрих". Ходи на автомивка или потъна в Дунава?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Колега, иронията ви е напълно неуместна! Вместо да се правите на много духовит четете внимателно:"при страхотен дъжд", или на вас не ви се е случвало при дъжд да попаднете в дълбока локва?

Коментар

Евроинс ги отписах, още когато се оказа, че имат само един оторизиран от тях сервиз в София... и в него записват най-рано за след 6 месеца...
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

аз сега отписвам левинс . пък да видим с новия как ще я караме
          колега ми удари единя бус . кат не е дал още становище кои е виновен , защото инспектора не се е произнесъл.и левинс не ми плащат щетата вече 10 месеца

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Намокрих означава, че след това ходих в Института по хидрология и метереология, за да ми идадат служебна бележка за количеството валежи на квадратен метър - до 19л./кв.м.
            Но на никой не му пука дали си я удавил в автомивка, в морето (щото аз съм от Варна и тук рядко се среща Дунава) или те е заляла цунами. Сега съм си приготвил една камара документи и днес ще ходя до комисията за защита на потребителя, пък каквото стане.

Коментар

Кой беше казал че "всички са маскари" . Застрахователите нямат никакъв интерес да плащат. Всички са така, не само евроинс. Има толкова клаузи в договора които ако не се спазват застрахователната сума не се изплаща. Трябва внимателно да се чете и да се внимава, защото застраховката не покрива всичко освен ако, нямаш силен човек във застрахователната компания. За съжаление в България е все още така.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Днес, най-после успях да си взема парите от Евроинс, след като получих два отказа, писах до Комисията за защита на потребителите, до Комисията за финансов надзор - от тези комисии ми отговориха, че са намерили някой нарушения в действията на застрахователя, но този път ще им направят забележка.
                Късмет имах, че колата е лизингова и от Райфайзен Ауто Лизинг натиснаха.

Коментар

Днес представих едно Клио в Уника за щета - огънат калник , не повече от 100 лв , и ме сюрпризираха , че не плащат в брой , а само по сметка .
                  Аз нямам лична левова сметка и не искам да си откривам заради тях. Казаха ми , че имали такава заповед ( тяхна си) от септември , а моята полица е сключена преди това. Никъде в Общите условия не се споменава за такова нещо.
                  Мога ли да ги принудя да ми платят в брой ?

Коментар

Мисля че всички застрахователи вече плащат само по сметка.
                    Аз знам че нищо не знам,но други и това не знаят.

Коментар

Първоначално публикуван от UNUFRI Преглед на мнение
                      Мисля че всички застрахователи вече плащат само по сметка.
                      Не всички, някой плащат и на ръка/каса
                      LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                        ...
                        Мога ли да ги принудя да ми платят в брой ?
                        Можеш, но не си струва. Открий си сметка. Примерно с дебитна карта. В много банки това не струва никакви пари, в други струва малко.

Плащането през банки е смислено и е добре да го правят. Така по-лесно се вижда дирята на парите им.

Сега, това че банките се държат безобразно, ... е, поне не всички.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X