Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде колко е надницата на час

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде колко е надницата на час

за пореден път си правя някои изводи оттук:
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

От видяното сме по добре от индийците ,еее защо не работим в Германия.Да бъдеш работник в Германия е по добре от инжинер където и да е.

Коментар

Тедо,някой се е объркал с тази таблица.работник за 8 часов работен ден излиза че трябва да взема 9,6 лева.
      Айде тези които са писали тази таблица, да бъдат така добри ,да ми завият десетина работници за 10 лева на ден.идвам да ги взема.може и да не могат нищо да правят.
      изводите които си правиме оттук са ,че някой не си е свършил работата по таблицата и са му платили по нея.
      В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

братчед, таблицата е вярна !
        номера е че това са данни от официалната статистика.
        ако ти пратят 10 работника да позная ли колко ще отчетеш пред държавата че си им платил.
        Това че тука е мизерия няма нужда да ми показват таблици за да го разбера.
        2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда
          Тедо,някой се е объркал с тази таблица.работник за 8 часов работен ден излиза че трябва да взема 9,6 лева.
          Айде тези които са писали тази таблица, да бъдат така добри ,да ми завият десетина работници за 10 лева на ден.идвам да ги взема.може и да не могат нищо да правят.
          изводите които си правиме оттук са ,че някой не си е свършил работата по таблицата и са му платили по нея.
          Знаеш ли - таблицата е почти вярна. 10 лв. на ден при 22 работни дни е заплата от 220 лв. За София това е малко, но в провинцията си е една нормална заплата!!!
          Има хора които работят и 8 лв. на ден и не са малко!!
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

за селата 200лв заплата си е разкош!
            да не говорим пък в колко отрасли работния ден е маа-алко по дълъг от 8 часа... и пак вземат по 200-300лв

то не случайно има един лаф за статистиката:
            Мутра в ресторант яде 3 пържоли, двама пенсионери го гледат от улицата... Статистиката отчита "1 пържола на човек"

но има и някаква частица истина...

аз за друго исках да ви обърна внимание - че китайците отдавна не са по-бедни от нас!
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
              да не говорим пък в колко отрасли работния ден е маа-алко по дълъг от 8 часа... и пак вземат по 200-300лв

то не случайно има един лаф за статистиката:
              Мутра в ресторант яде 3 пържоли, двама пенсионери го гледат от улицата... Статистиката отчита "1 пържола на човек"

но има и някаква частица истина...

аз за друго исках да ви обърна внимание - че китайците отдавна не са по-бедни от нас!
              Хора не разбирам нищо от икономика но както гледам кой какво работи и колко пари взима понякога съм се чудил как някой хора седят на това място и работят!
              Казвате че по провинцията работят за по 200-300лв.Имам познати който работят в заведение за хранене и получават около 300лв заплата.Тези пари им трябват за 1 месец да преживеят!Като плащат ток,вода,парно и какви ли не други глупости а трябва и да се хранят все пак понякога.
              Моята страна е че малкото пари са си малко пари.Колкото и да имаш те не стигат.Но с 300лв на село би живял малко по-лесно отколкото в града!
              https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Според мен табличето е малко объркано. Цифрите за БГ са на база минимална работна заплата, докато за германия например - средна.
                Чудно ми е индия как са я набутали в статистика като там не е ясно колко човека са камо ли колко получават.

Коментар

Имайте предвид, че в таблицата пише само за доходи! Никъде не пише, какъв е стандарта в дадената държава и с тези пари, който получаваш, как би живял! По въпроса с Китай! Доколкото знам там е доста по-скъпо, отколкото в България!
                  RB Patrol Team

Коментар

аз ли живея в друг свят, или си хвърлям парите на вятъра?
                    все си мисля че ако отида до тези села и дам работа на хората няма да за работят за по 200 лева.при мен са назначени някакво количество хора от провинцията и не искат да работят за такива пари.
                    във форума има хора от провинцията те могат да дадат достоверна информация.интересно ми е,те какво биха казали?
                    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда
                      аз ли живея в друг свят, или си хвърлям парите на вятъра?
                      все си мисля че ако отида до тези села и дам работа на хората няма да за работят за по 200 лева.при мен са назначени някакво количество хора от провинцията и не искат да работят за такива пари.
                      във форума има хора от провинцията те могат да дадат достоверна информация.интересно ми е,те какво биха казали?
                      Ами в друг свят си - в София!!
                      При мен работят 45 човека, най голямата заплата е 250-300 лв. (зависи от месеца), най малките са 165 лв.!
                      Просто в София тези хора които работят в провинцията за тези пари няма да работят!
                      Те там имат много допълнителни разходи (квартира, транспорт, отопление и т.н.), пък и имиджа на София е друг в провинцията - там се отива за голяма заплата!!
                      Говорил съм с хора които искат да отидат в София да работят и твърдят, че за по-малко от 500-600 лв. няма да почнат. На въпроса - кой ще ви даде такива пари при условие, че вие нямате нито образование, нито професия която се търси отговарят - ми то в София заплатите са такива.
                      Между другото - в магазините в София заплата е 250-300 лв. на продавачките. И работят момичетата!!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

от провинцията в София с 500лв/месец ще си по-зле отколкото на село с 200...
                        То само наема в на една стая в София ти отива към 200лв, отделно транспорт и т.н....

А на село мама и тати или баба и дядо ти готвят, имаш си стая "безплатно"...

Много ясно, че за под 500-600лв никой няма да иде на гурбет в София...

А на който му се работи и 1000лв/месец може да си докара с основно образование - например в строителството: фаянс, ал. дограми, паркети...
                        Друг е въпроса, че ще заприлича на двугърба камила след една-две години...

Коментар

Братчет....!!

Аз работя и живея на село .... имам няколко работника .. и получават под 300 лв.
                          Да така е .. и си работят ...

Друг обаче е проблема да си намериш достатъчно квалифицирани хора.
                          За пари не коментирам !!!
                          Той като не може да чете ти и 1000 лв. да му даваш ... все тая .....
                          А за сега завършилите ... нивото е плачевно !!!!! Не могат нито да четат, нито да пишат .... Може и да не вярвате, ама си е така !
                          Който иска да заповяда при мене ... само ще пуснем една обява, че търся някой да работи ... нещо ... може и камери да си носите .....

Аве шефе к'ой туй цъ въ (CV) ...
                          К'о дъ гу пишъ ли ??!....

Но все пак ако те интересува евтина работна ръка ... заповядай!
                          Може и да помогна с нещо .....
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

от провинцията в София с 500лв/месец ще си по-зле отколкото на село с 200...
                            То само наема в на една стая в София ти отива към 200лв, отделно транспорт и т.н....

А на село мама и тати или баба и дядо ти готвят, имаш си стая "безплатно"...

Много ясно, че за под 500-600лв никой няма да иде на гурбет в София...

А на който му се работи и 1000лв/месец може да си докара с основно образование - например в строителството: фаянс, ал. дограми, паркети...
                            Друг е въпроса, че ще заприлича на двугърба камила след една-две години...
                            Абсолютно прав си за всичко!
                            Само ще добавя, че много хора отиват в София, не успяват да си намерят добре платена работа или ги мързи, но от друга страна не им се връща на село и остават в столицата, като изнудват майка, баща и т.н. да им изпращат пари и храна!!
                            Но не се връщат защото така им е по-лесно!!!
                            С една дума - човек навсякъде може да работи и подържа нормален стандарт на живот само да ими желание!! Просто за този стандарт в София са необходими едни пари, а в провинцията съвсем други!!
                            יעבור
                            «И това ще мине»

Коментар

Още един поглед към въпроса с разликите във възнагражденията:
                              http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=865176

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X