Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Застрахователна оценка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Застрахователна оценка

Трябва ми застрахователна оценка за сделка с автомобил. На базата на оценката се плаща нотариалната такса и се внасят местните данъци. Някакви идеи?

P.S. Може и на лични...

До: Застрахователна оценка

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
    Трябва ми застрахователна оценка за сделка с автомобил. На базата на оценката се плаща нотариалната такса и се внасят местните данъци. Някакви идеи?

P.S. Може и на лични...
    Отиваш в първия застрахователен офис и казваш кое на колко да ти оценят. Плащаш малко пари и си готов. Никой досега не ми се е впрягал.

Коментар

Може и без такова. Нотариусите също си ги оценяват. Аз миналия месец купих кола. Давам си оценката, а нотариуса даже се учуди, че била висока. Вика : гледай кви оценки носят хората, а пък ние миналата седмица едно Ауди 2004г. го оценихме на хиляда лева.
      Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
      Opel Frontera V6

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение

P.S. Може и на лични...
        Потърси ако си от СФ Пепи от форума ни. Той се занимава с това.
        http://forum.offroad-bulgaria.com/member.php?u=5878
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ако пък е неодходима друг тип оценка: пазарна или за счетоводни цели, без значение дали е МПС, недвижим имот или някакво оборудване, ще съдействам.

Коментар

Всеки застраховател може да я направи! Струва 10лв. Без нея нотариуса не иска да прехвърли колата (освен ако той няма договор със застраховател и я напише сам-много рядко се случва и не разчитай)
            Винаги първо питай каква оценка ще ти направят! Някой от компаниите не искат да пишат "измислени суми", а пишат оценката по шваке, която в много от случаите е реалната цена на колата. Но на повечето места си измислят съвсем дребни суми, в/у които се плаща таксата за прехвърлянето-това ти трябва.
            LZ1PER

Коментар

Благодаря на всички за отговорите. Идеята ми беше, ако някой от форума се занимава с това, да отида при него.

Но явно ще трябва да се завъртя около КАТ - там застрахователите са повече от полицаите

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                Всеки застраховател може да я направи! Струва 10лв. Без нея нотариуса не иска да прехвърли колата (освен ако той няма договор със застраховател и я напише сам-много рядко се случва и не разчитай)
                Винаги първо питай каква оценка ще ти направят! Някой от компаниите не искат да пишат "измислени суми", а пишат оценката по шваке, която в много от случаите е реалната цена на колата. Но на повечето места си измислят съвсем дребни суми, в/у които се плаща таксата за прехвърлянето-това ти трябва.
                Само да допълня, че в Шваке се съдържат статистически данни за пазара на автомобили в Германия. Застрахователите в България го използват за застрахователна стойност. Когато обаче е необходима пазарна стойност, която би следвало да е пазарната цена се прави съвсем различна оценка, базирана на няколко подхода.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X