Ето един кратък списък с допълнителни разходи - поне такива които са известни на мене - свързани с придобиване на нов автомобил на лизинг:
- гражданска отговорност
- автокаско
- винетка
- годишен данък
- регистрация КАТ вкл.годишен преглед
- маркиране
- автоаларма
- застраховка " Финансов риск"
- застраховка "Лизинг" - не знам , може би това е същото като горното но при различните доставчици се казва по различен начин?
- застраховка "Места"
- продуктова такса - признавам си не разбирам за какво става въпрос
- такса за обработване на документите
- такса за обслужване на лизинга
- такса за доставяне на автомобила до мястото на получаване - тоест за това че примерно от централния им склад в София са ми го докарали до еди кой си град.
- такса за прехвърляне на собствеността - плаща се когато са платени всички вноски по лизинга за да стане автомобила мой.
И ето че се получава нещо като поговорката: Капка по капка - вир.
Естествено не всичко от горното е налично при всички лизингови къщи/ дистрибутори, но и така сумата става доста големичка. Ако съм пропуснал нещо или пък нещо малко съм пообъркал ще се радвам на вашите корекции.
- гражданска отговорност
- автокаско
- винетка
- годишен данък
- регистрация КАТ вкл.годишен преглед
- маркиране
- автоаларма
- застраховка " Финансов риск"
- застраховка "Лизинг" - не знам , може би това е същото като горното но при различните доставчици се казва по различен начин?
- застраховка "Места"
- продуктова такса - признавам си не разбирам за какво става въпрос
- такса за обработване на документите
- такса за обслужване на лизинга
- такса за доставяне на автомобила до мястото на получаване - тоест за това че примерно от централния им склад в София са ми го докарали до еди кой си град.
- такса за прехвърляне на собствеността - плаща се когато са платени всички вноски по лизинга за да стане автомобила мой.
И ето че се получава нещо като поговорката: Капка по капка - вир.
Естествено не всичко от горното е налично при всички лизингови къщи/ дистрибутори, но и така сумата става доста големичка. Ако съм пропуснал нещо или пък нещо малко съм пообъркал ще се радвам на вашите корекции.
Коментар