Обява

Свий
Няма добавени обяви.

нов автомобил на лизинг - допълнителни разходи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• нов автомобил на лизинг - допълнителни разходи

Ето един кратък списък с допълнителни разходи - поне такива които са известни на мене - свързани с придобиване на нов автомобил на лизинг:
    - гражданска отговорност
    - автокаско
    - винетка
    - годишен данък
    - регистрация КАТ вкл.годишен преглед
    - маркиране
    - автоаларма
    - застраховка " Финансов риск"
    - застраховка "Лизинг" - не знам , може би това е същото като горното но при различните доставчици се казва по различен начин?
    - застраховка "Места"
    - продуктова такса - признавам си не разбирам за какво става въпрос
    - такса за обработване на документите
    - такса за обслужване на лизинга
    - такса за доставяне на автомобила до мястото на получаване - тоест за това че примерно от централния им склад в София са ми го докарали до еди кой си град.
    - такса за прехвърляне на собствеността - плаща се когато са платени всички вноски по лизинга за да стане автомобила мой.
    И ето че се получава нещо като поговорката: Капка по капка - вир.
    Естествено не всичко от горното е налично при всички лизингови къщи/ дистрибутори, но и така сумата става доста големичка. Ако съм пропуснал нещо или пък нещо малко съм пообъркал ще се радвам на вашите корекции.

До: нов автомобил на лизинг - допълнителни разходи

Голяма част от тези разходи си ги имаш и когато автомобилът не е на лизинг, така че сравнението е малко неточно /общо взето първите осем точки плюс прехвърлянето/. Продуктовата такса си я има също за всяка стока, просто е начислена в цената и е без значение дали плащаш кеш или лизинговаш. Ако си изпаднал в хамлетовско настроение дали нов автомобил на лизинг, или - употребяван, но - кеш, то това е съвсем друга тема.

Коментар

penka е абсолютно права, може би с малката уговорка, че на собствения си автомобил - ако искам правя "каско", ако не искам - не правя, но това не е от особено значение.
      Аз си мисля друго: Оскъпяването при лизинга е около 30%, без да съм сигурен за точния размер /купувал съм три нови автомобила, но никога на лизинг/, но е в този диапазон. Докато върви лизинга, автомобила всъщност е собственост на лизинговата компания и всички данъци, винетки, застраховки и пр, са от тяхно име, но за сметка на клиента.
      Е, срещу тези плащания, как пък не смятат за уместно да поемат и те някаква част от разходите по собствения си автомобил?!
      Или, отново вездесъщата търговска логика: "Сега сме те хванали натясно - сега ще те ..."
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Относно лизинга само мога да допълня, че зависи какви ще са вноските може да се: еднакви през целия лизингов период, като някои компании допускат и т.н. "остатъчна стойност", която може да се разсрочи допълнително, и лизингови вноски коригирани на годишна база с определен коефициент.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X