Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ДДС ядове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ДДС ядове

Реших да погледна из руските обяви колко вървят по-новите уазки и Бам - те ти тук примерно http://www.cars.auto.ru/sale/LH72634/1880893/ има-няма 7 бимбарици.
    Хубаво ама нали няма евро-1 сертификат и мита и ДДС излизат над 4,500. Та се размислих, ся ко стаа - пътищата не за джип, ми за луноход направо, данък, внитеки-минетки и не знам си кви си акцизи на горива, ми то ти излиза златно бе. Една уазка. А би трябвало да е обратното - нал кат си земеш офроуд, начи не си приритал толко за път, респективно пътен данък, я. Айде, Деесето го пиши бегало, ама 1500 кинта и кусур мито?!? Мноу гадну

За ДДС-то може да си го приспаднеш ако е над 7 местен, има си фирми дето се занимават с това, слагат ти едни пунта мара временни седалки колкото да минеш през КАТ и така...Поинтересувай се, не знам точно как става, иначе мога да те свържа с човек ато се решиш. А твоето мито не е нищо, аз когато си търсех Гранда да си купя (хем не е нов) обмислях дали да не си го внеса от Германия. Е, при мен мито+акциз+ДДС излизаше над 22000лева. Прибави път, застраховки, такси, консумативи и тн...съответно и самата цена на джипа и отива към 30000...абсурд!!!! Та си го купих от тук...
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ам сега като "влезем" в евросъюза дали ще паднат митата?
      4ао
      Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от DINI
        Ам сега като "влезем" в евросъюза дали ще паднат митата?
        4ао
        Миналата седмица в клюкарче ("24 часа") имаше статия, че според Пламен Орешарски ДДС-то ще падне ама някой друг път. Нали си им е основно перо за излишъците, пък и все реват за отрицателното търговско салдо. Заради това последното дори се чуват мнения за вдигането на ставката за ДДС... Абе, спирам, че пак си вдигнах кръвното, шги е.... у олигофрените!

Коментар

Сербез ревизор

Бе Куадра, ясно ми е как стаа, ходи се в технотест където ти монтират седалките и ти издават сертификат. Деесето се ползва за 6+1 места ако е регистрирана на фирма регната по деесе, разбира се. Което па ше рече на същата фирма да си и направил поне 25 хилки продажби до 01.03. т.г. Респективно тряя си регулираш приходи с разходи все пак. Както и да е, това се натаманява.
          Друга ми беше мисълта - гледам има си и готини джипета и на прилични цени а не като на мобилето тука, ама кат си сметнеш за орешака колко щи иде и направо ми клепнаха ушите от мъка.

Дини, тоя въпрос ако знаеш братче колко диво ме интересува...
          Дет вика Краси според орешака друг път. Друг път, ама ш ма фане за долуподписания след 2007. Досега не можеше да вкараш с чужд номер, след 2007, пичове, започва една друга схема която в БГ още не сме я усетили за разлика от полша и чехия - ше има да се вихрят вносове от италия и гърция с уж платени мита и не нам кво си. Той си ги знае момчето де, ама се прави на дръж ми шапката, нал пази поведение запред оня с мустачурите

Коментар

ще пада ДДС-то, но за сгради и т.н.
            Тенденцията в Европа е притежаването на кола да става все по-скъпо, така че не се надявайте на подобрение в тая област... особено за стари 4х4 с огромни вредни емисии и т.н.

рано или късно ще се затегне работата и бракмите /кой без спирачки, кой без гуми, кой "тунингован" самоделно и т.н./ ще бъдат спрени от движение...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Допълнение

И това ако не е абсурд:
              Видно от тук коскат ГЧ 5.2 за 2,900 евро. Демек към 6,000 лв.
              Мито и ДДС - 17,645 лв.
              Що за простотии са тва? Мисля че този който е измислил това с ДДСто е кръгъл идиот. :x

Коментар

Re: Допълнение

Първоначално публикуван от DemonS
                И това ако не е абсурд:
                Мито и ДДС - 17,645 лв.
                Що за простотии са тва? Мисля че този който е измислил това с ДДСто е кръгъл идиот. :x
                и кое точно е абсурдното? в случая идеята на държавата е, да не се вкарват стари коли с V8 5.2 и мисля, че доста ефикасно я постига...
                В Германия пък застраховката за такъв автомобил е хххх евро и затова се продава 2900, а не за 10000...

ДДС-то в момента носи основните приходи в държавата, така че тоя дето го е измислил не е хич глупав... Абсурден данък за мен е данък печалба, който почти никой не плаща... Фирми с десетки милиони оборот счетоводно си докарват печалбата до няколко хиляди лева и в крайна сметка плащат ДП, колкото ти ще платиш ДДС за вноса на един Самурай 1000сс
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

ДДС си е много важен данък и го има почти навсякъде.
                  А всъщност за регистрирани потребители той не е важен чак толкова - приспадат си го.

Това за данъка печалба е наистина уникум:
                  1. Едно ЕТ с печалба 15 000 лева плаща около 29% ДОД и 32% социални осигуровки (там се смятат по скалата и т.н.). Абе горе долу около 50% от сумата отива за данъци.
                  2. Едно ООД, ЕООД, АД и т.н. с печалба 15 000 лева плаща 15% корпоративен данък.

Е, тази разлика на мен ми е абсурдна! Та кой идиот с ЕТ ще си обяви доходите и да плати 1/2 на държавата? Че държавата да не е съдружник на Едноличните търговци! Или пък по някакъв начин да им помага за извършване на дейността?
                  ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                  СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas
                    ДДС си е много важен данък и го има почти навсякъде.
                    А всъщност за регистрирани потребители той не е важен чак толкова - приспадат си го.

Това за данъка печалба е наистина уникум:
                    1. Едно ЕТ с печалба 15 000 лева плаща около 29% ДОД и 32% социални осигуровки (там се смятат по скалата и т.н.). Абе горе долу около 50% от сумата отива за данъци.
                    2. Едно ООД, ЕООД, АД и т.н. с печалба 15 000 лева плаща 15% корпоративен данък.

Е, тази разлика на мен ми е абсурдна! Та кой идиот с ЕТ ще си обяви доходите и да плати 1/2 на държавата? Че държавата да не е съдружник на Едноличните търговци! Или пък по някакъв начин да им помага за извършване на дейността?
                    Абе то е така, ама то и ЕТ-то е някакво недоразумение!!!
                    Според мен да си ЕТ си заслужава само ако си дребна фирма по патент или нещо подобно.
                    Иначе регистрирай си ЕООД, плащай си данъка печелба и си свиркай!!!
                    А за ДДС-то - наистина е добре да си регистриран по ДДС, ама каква мъка е да си го получиш обратно, особенно ако не го приспадаш, а искаш да си го изтеглиш!!!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

за съжаление, данъците у нас са със ставки, в които е заложено, че 50-60% от субектите не плащат почти нищо, а малко по-малък процент точат ДДС с разни измами...

абе "врата в полето" е добро определение...

то и за тока и парното излиза, че на доставчиците им е все тая - тяхното не се губи, пишат откраднатото в графа разходи и съвестните го плащат

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                        то и за тока и парното излиза, че на доставчиците им е все тая - тяхното не се губи, пишат откраднатото в графа разходи и съвестните го плащат
                        И за водата, не забравяй, там е най шокиращо...Дай боже както сме тръгнали скоро да почнем да притискаме опашките на наглите ВИК дружества, стискайте палци...
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                          И това ако не е абсурд:
                          Мито и ДДС - 17,645 лв.
                          и кое точно е абсурдното? в случая идеята на държавата е, да не се вкарват стари коли с V8 5.2 и мисля, че доста ефикасно я постига...
                          В Германия пък застраховката за такъв автомобил е хххх евро и затова се продава 2900, а не за 10000...

ДДС-то в момента носи основните приходи в държавата, така че тоя дето го е измислил не е хич глупав... Абсурден данък за мен е данък печалба, който почти никой не плаща... Фирми с десетки милиони оборот счетоводно си докарват печалбата до няколко хиляди лева и в крайна сметка плащат ДП, колкото ти ще платиш ДДС за вноса на един Самурай 1000сс
                          Мисля че е пълен абсурд данъка да е три пъти колкото данъчната основа. Такъв данък и начина му на изчисляване на кубатура си е просто забрана. В Германия ГО на същия излиза 898 Евро. Ако го платиш накуп и получаваш отстъпка 20% от винетка за цялата страна. Определено много ще ме изкефи момента в който в Бг ще може да се кара с немски номера

Коментар

Мисля че е пълен абсурд данъка да е три пъти колкото данъчната основа. Такъв данък и начина му на изчисляване на кубатура си е просто забрана.
                            нали с това започнах, че държавата /и не само нашата/ цели да ограничи вноса на коли с такива кубатури...

застраховката за Германия как я изчисли - те варират много, дори от това на колко си години...

иначе и в момента може да караш с немски номера - доста "баровци" го правят...

Коментар

всъщност, ако искаш да "заобиколиш" акциза, вземи си пикап /truck по американски / - водят се товарни и дори да е 8000сс и 500кс, пак няма акциз!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X