Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Промяна в данъка за автомобилите и драстично покачване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Промяна в данъка за автомобилите и драстично покачване

http://www.segabg.com/online/article...=16&id=0000102
    VPetrov.photography

До: Промяна в данъка за автомобилите и драстично покачване

Данъкът на моя пухчо отиде на 240-250 лв...

Коментар

Нищо ново.

Проблема не е във високите данъци, а в това за какво после ще използват парите.

И пак наизуст - годините та годините. А годините нямат нищо общо с техническото състояние на автомобилите. А пък киловатите нямат нищо общо с харча и замърсяването.

Ама, дай да вземем парите, пък после ще видим... (в чий джоб ще влязат)
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Отговорът ми на темата е по-скоро въпрос... няклоко:
        1. Какво е ,,Джип" и има ли класификация за подобен тип возило според общинските данъчни разпоредби?
        2. Аз като карам СУВ с обем на двигателя 1998 cm3 в коя графа попадам, а Самураите?
        3. Означава ли това, че Диско става непосилен автомобил за притежание?
        4. Ще ли се отрази това на пазара на стари коли, още повече на стари ,,Джипове" над 2000 cm3?
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
          Отговорът ми на темата е по-скоро въпрос... няклоко:
          1. Какво е ,,Джип" и има ли класификация за подобен тип возило според общинските данъчни разпоредби?
          2. Аз като карам СУВ с обем на двигателя 1998 cm3 в коя графа попадам, а Самураите?
          3. Означава ли това, че Диско става непосилен автомобил за притежание?
          4. Ще ли се отрази това на пазара на стари коли, още повече на стари ,,Джипове" над 2000 cm3?
          Аз в разпоредбите не виждам никъде да се споменава "джип", "СУВ" или каквото и да е. Само киловати и години. Според тях ще е и данака. Повечето коли с 2000 см3(че и отгоре) също не ги лови категорията над 130 киловата, това са все пак едни над 180 коня...

Какво пишат журналистите(сериозно се замислям дали да не ги сложа в кавички, ама айде...) е една съвсем отделна тема, която няма нищо общо с данъци, финанси, община и т.н. Просто прочетеш ли нещо в някоя медия, не го възприемай твърде буквално...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ще е хубаво човек да може да прочита информация от източника... за съжаление в случая не е възможно май...
            LZ1EMS

Коментар

По принцип не виждам нищо не редно в такова данъкооблагъне. Стимулира се покупка на нови автомобили, както и по иономични. Естествено за българина това си е един данъчен бич т.к. повечето българи (вллючително и аз) карат 20 (и повече) годишни коли не за друго, а щото такива са им възможностите. Хубаво нещо си е над 150 киловата двигател. Всяко удоволствие се заплаща. С удоволствие бих си плащал данък 4-5 лв/KW стига да мога да си го позволя.
              О899 2б2 1З2

Коментар

Аз я чета тази статия, просто през филтъра ми минава:

Бля.. бля.. бля...
                Новият проект въвежда още един клас автомобили - над 130 киловата. За тях годишният данък трябва да е от 5 до 7 лв. на киловат.
                бля.. бля... бля...
                Проектозаконът предвижда за всички коли, по-стари от 5 години, данъкът да се умножава с 1.5.
                бля.. бля... бля...

Това са единствените две стойностни изречения. Останалото е пълнеж от неук човечец, който се опитва да заработи хонорара.

За пример Диското с 300тд двигател е 2.5 литра, но e само 113 коня(може и да бъркам с малко, това намерих набързо с гугъла). Обаче е над 5 години. Значи данакът му ще е с 50% отгоре спрямо тази година, както и на всяка друга стара кола. За твоя Фрилендър също.
                Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 11-06-08, 23:39.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                  По принцип не виждам нищо не редно в такова данъкооблагъне. Стимулира се покупка на нови автомобили, както и по иономични. Естествено за българина това си е един данъчен бич т.к. повечето българи (вллючително и аз) карат 20 (и повече) годишни коли не за друго, а щото такива са им възможностите. Хубаво нещо си е над 150 киловата двигател. Всяко удоволствие се заплаща. С удоволствие бих си плащал данък 4-5 лв/KW стига да мога да си го позволя.
                  За годините хубаво... но аз не виждам логична причина един нов съвременен 180 коня двигател, със една камара катализатори по системата, да плаща 5-6 пъти повече, спрямо един 20 годишен 150 коня, който и да е имал катализатори, вече е доста съмнително каква работа вършат...

Коментар

Ясно, значи си е такса ,,мощност", а не обем ако правилно съм разбрал...
                    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                      Ясно, значи си е такса ,,мощност", а не обем ако правилно съм разбрал...
                      Да, мощност, но само за автомобили над 130 киловата - около 180 коня. И при над 5 години за всички се слагат 50% отгоре.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X