Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С автомобил в града /4х4 или не/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С автомобил в града /4х4 или не/

много хора мислят, че карането на 4х4 автомобил /джип / в града е едва ли не невъзможно и адски трудно...
    ИМХО с джип е по-добре, особено подготвен за офроуд /= идеален център/
    Моите доводи:
    1. джиповете не са по-широки от леките коли /сравнявам малките джипки с малките коли, големите - с лимузините/
    2. да одраскаш джипа си при паркиране, разминаване и т.н. е далеч по-"приятно" отколкото да си одраскаш колата

3. не е нужно да заобикаляш "софиянките" /"дупки", "ямки" и т.н./, а ако все пак имаш желание да го правиш си улеснен - гледайки отвисоко имаш повече време за реакция...
    4. по-голяма безопасност... джиповете отстъпват на леките коли само по риска от преобръщане и ниско енергопоглъщане /контролирана деформация/ на купето, но тези два показателя се проявяват при движение с високи скорости, нехарактерни за "градско"

Естествено няма пълно щастие:
    1. повишен разход /90% от шофьорите друго не ги интересува/
    2. джиповете друсат
    3. по-тромави са
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Като цяло си прав мога да добавя екстрата да паркираш на бордюри недостъпни за леки коли но има и други моменти например аз съм вложил много повече средства / емоции в джипа си отколкото в леката кола и една глупава лека катастрофа би ми образувала много повече нерви. Друг момент е , че някои от моделите джипове са с по лош кръгов обзор особенно за близо стоящи отстрани или отзад ниски коли , а това е доста неприятно. Въобще всичко е с плюсове и минуси всеки сам избира.

Коментар

аз живея в центъра ,на тясна и много натоварена улица.Претендирам ,че съм културен шофьор.Когато обаче се прибирам вечер с леката кола ,все има "тарикати "които ми правят знаци "аре мръдни назад да се разминем,че бързам ".Когато се прибирам с джипа ,напротив всички са любезни правят ми място или предвидливо се покатерват с двете гуми на третоара.Дори вчера и самурая на "Егида "ми направи място.
      B+

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Алексиев
        Като цяло си прав мога да добавя екстрата да паркираш на бордюри недостъпни за леки коли но има и други моменти например аз съм вложил много повече средства / емоции в джипа си отколкото в леката кола и една глупава лека катастрофа би ми образувала много повече нерви. Друг момент е , че някои от моделите джипове са с по лош кръгов обзор особенно за близо стоящи отстрани или отзад ниски коли , а това е доста неприятно. Въобще всичко е с плюсове и минуси всеки сам избира.
        Да единствения минус който аз се сещам е за собстениците на парко-места охранявани с заключващ механизъм най-редовно ги газя щото не ги виждам много са на ниско
        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от vokel
          аз живея в центъра ,на тясна и много натоварена улица.Претендирам ,че съм културен шофьор.Когато обаче се прибирам вечер с леката кола ,все има "тарикати "които ми правят знаци "аре мръдни назад да се разминем,че бързам ".Когато се прибирам с джипа ,напротив всички са любезни правят ми място или предвидливо се покатерват с двете гуми на третоара.Дори вчера и самурая на "Егида "ми направи място.
          тая "екстра" я пропуснах, но потвърждавам - наистина е така, особено вечер като виждат само фаровете и не знаят кой и какво има в джипа...

за качването по бордюрите... силно се надявам кмета да направи първи стъпки към прилагането на законите в тази област

днес гледах по БТВ как критикуват забраната за паркиране отляво и т.н. Няква бабка с пежо за 40 000лв се жалеше, че трябвало да плаща за паркиране / цели 48лв/месец?!/... А какво да кажат другите /бабките с бастуните, майките с детските колички и т.н./ - на тях кой ще им плаща за "слалома"?
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Re: С автомобил в града /4х4 или не/

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
            много хора мислят, че карането на 4х4 автомобил /джип / в града е едва ли не невъзможно и адски трудно... ИМХО с джип е по-добре
            Като знам какви са ми улиците из квартала и трасето до офиса, с джип най-вероятно ще е по-комфортно.
            Виж, паркирането с нещо по-големогабаритно със сигурност може да бъде по-трудничко.
            А пък баш в центъра вече не е ни за кола, ни за джип. И без това в натоварените часове (а те комай стават все повече) човек по-бързо се придвижва пеш (за проходимостта в такъв случай да не говорим ).
            Ние не сме неутрални!

Коментар

По добре е с "Джипа", Но наистина на заден ход някоя "бедна" колица ще даде Фира (не се вижда добре назад), а ако доразвием темата май най-добре ше е с трактор ама хаиде да не задълбаваме

Коментар

Определено ми е по-комфортно са джипа по много показатели.
                Единственият ми проблем е, че ако има куки те непременно ме спират.
                И те не знаят защо. С колата почти не ми обръщат внимание.
                Тази сутрин паркирах върху едни щайги, които собственикът на плод зеленчука отказа да махне въпреки, че го помолих. Той се развика, а аз му обясних, че това не е пътен знак. Ако си купи служебен абонамент ще се съобразя, но със щайги легени и др. - не.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

А относно 4х4-то - което е добре за нормалната джунгла, добро е и за градската!
                  Който веднъж е яхнал високопроходимо возило и насила не би могъл да бъде свален от него! Ни в града, ни в селото!

За мен къса база, моля! Каквато и да е - важното е да е по джоба! И все някога ще се казва Дифендър!
                  Разните му там комфорти-момфорти ще ги търсим като остареем! Ако изобщо се стигне дотам (едното от двете - да остареем или да търсим комфорт)! Сега е важното екшън да има!

Всъщност, ИМА ЛИ ЛОШ 4х4????

Коментар

в града определено е по - добре с 4х4, аз с вранглера пракирам на невоероятни места, между две колчета против паркиране, върху саксии, върху вериги на които пише непаркирай, щайги, столове, които несе знае каво правят на пътя и тн. другото е че като видят такава кола, цялата издрана с големи гуми, които стърчат много извън калниците и се съобразяват. проблема е на дълъг път, там тия коли са малко неудобни, бавни и лакоми
                    drive alive

Коментар

Аз лично карам джипка от година и съм се зарекъл че по ниско няма да слезна
                      както колегите казаха....че няма удобства аз мога да ви изредя няколко поне от моя страна:
                      Първо:има задръстване?-->има тротоар....много не ми се радват другите и се опитват да ме засичат когато го правя....но съдба....
                      Второ:Когато съм пил по бързо изтрезнявам с джипа.... то от толко друсане......

Коментар

Напълно сте прави за удобството на джипката в града. Тук вече са изредени доста от предимствата на този вид автомобил /безпроблемно паркиране, възможност за "по-гъвкави" маневри и др./ Ще добавя още нещо - по добър обзор на пътната обстановка /от джипката се вижда през две три коли напред встрани и наоколо/ което доста улеснява управлението, също така возенето в такава кола уморява много по-малко /стойката в нея много се доближава до естествен седеж, а човек не е като в полог, с колене на нивото на ушите/. При нормалните за град скорости и безопасността е много по-висока. И изобщо повечето пътища в България, и в населените места и извън тях, са това, за което в нормалните страни е предназначен поне SUV.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от DEK
                          Второ:Когато съм пил по бързо изтрезнявам с джипа.... то от толко друсане......
                          никак не се кефя на хора дето карат и пият и карат.

Коментар

Само джипки, братлета!!!!!!!!!!!!!!!! Аз лично карам WV Touran и Lada Niva и с джипката ми е хилада пъти по-готиноооооо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

Абсолютно. Мисля да поработим над лепенки за колите "Български оффроад - не карам пил!"
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X