Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Глоби за паркиращите на тротоара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Глоби за паркиращите на тротоара

Здравейте,

днес попаднах на следната новина в Dir.bg:

Шофьорите, които паркират на тротоарите в София и пречат на пешеходците, ще бъдат глобявани от днес.
    Вместо да лепят стикери, служителите на столичния инспекторат ще снимат неправилно паркираните коли. Снимките ще отиват в КАТ.
    Глобата за паркиране на тротоара е 30 лева. По Закона за движение по пътищата разстоянието от автомобила до сградата трябва да е не по-малко от два метра.
    Столичани вече негодуваха, че няма къде да спират колите пред дома си, освен на тротоара. По принцип най-голям проблем с паркираните коли на тротоара има в центъра на София.
    "В София изключително голям е проблемът с движението, с трафика. Ние трябва да накараме хората да паркират на тротоар, като има разстояние поне 1.5 - 1.7 метра от стената. С новите правила хората ще бъдат уведомени за наложени глоби, защото ще им изпратим писмо по местодомуване за наложените санкции". Това каза зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов пред БНР. На въпрос за синята зона по тротоарното пространство, Стоилов обясни, че там, където има “синя зона”, то има задължително колчета, като от “Паркинги и гаражи” са очертали място за автомобил, като са спазени изискванията.

Стори ми се поредната измишльотина за оправдаване на разходи, преразказана сензационно от репортерите. 10 минити след това видях пред блока някаква непозната жена, която старателно снима с фотоапарат в посока на паркиралите коли на тротоара. Не успях да сляза да я попитам, какво в същност прави, доста бързо се скри, когато забеляза, че някой я е видял. Носеше само фотоапарат, не видях да си води и човек с ролетка или метър.

Някой запознат ли е с тази процедура? Как се доказва на какво разстояние е автомобила от сградата?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: Глоби за паркиращите на тротоара

Никак. Снимат, и на око.

А после съдията ти вика:
    - Няма как, рабираш ли, да ти уважим жалбата, въпреки че е напълно основателна. Нали се сещаш, че всички ще почнат така.

Аз викам да почнем всички. Ама никой ме не чува. И няма изгледи.

Замислял съм се да си направя нещо като пистолет, да им пукам гумите на тия, дето вдигат например. Да идват после тях да ги вдигат.

Факт е че дори при спечелено дело, не ти връщат парите, които ти взимат за това че са те вдигнали и за престоя на "елитния" им паркинг.

А ти си оставаш само с потрошените нерви.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
      Глобата за паркиране на тротоара е 30 лева.
      Мда... Нека не забравяме, че глоби до 50 лева не подлежат на обжалване .
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

един договор за закупуване на няколко хиляди фотоапарата ... и след 6 месеца всичко е забравено... дребни мошенници...

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
          един договор за закупуване на няколко хиляди фотоапарата ... и след 6 месеца всичко е забравено... дребни мошенници...
          Мда, някаква такава ще да е работата...
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Честито на софиянци. От утре да паркирате само на подземни и надземни паркинги.
            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
              Честито на софиянци. От утре да паркирате само на подземни и надземни паркинги.
              Не стигат! Пред нас има 50 места. Блока е с 150 апартамента, постоянно пребиваващите колите са към 100. Наоколо има само един платен паркинг с 20 места, половината са заети редовно. Подземен паркинг в района няма, като гледам няма и къде да го сложат, няма и кой да го постри.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Оставам с впечатление, че защищавате шофьорите?!
                Друг въпрос е, че няма решение и това хрумване, пак, ще бъде "за три дни"!
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

А защо не глобяват по 30 лева и всеки ходещ по улицата пешеходец? Защото на много места има колчета или и без тях колите са си паркирали нормално, но на абсолютно свободния тротоар няма нито един пешеходец. Всички си ходят по средата на улицата...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

ами всички сме шофьори и е нормално да се защитаваме.... Вината за ситуацията по улиците не е само на гражданите шофьори, че само те да го отнасят......

Коментар

Вината е на онези в общината. Този проблем не е от вчера ами от около 15 години вече и никои нищо не направи. Населението се увеличи двоино за последните 20 години а вместо да се подобри инфраструктурата и да се увеличат местата за паркиране (подземни надземни гаражи и т.н) те дори се намаляват като на тяхно място строят още сгради. Не ми е известно Софииска община да има някакви наредби, които да задължават инвеститора да осигури някакъв брои места за паркиране към проекта си. Не може да се строят блокове с по 40 апартамента и да не е предвидено нито едно паркинг място. Поправете ме ако не съм прав, но това маи само в БГ го има.
                      Сега ще глобяват хората за неправилно паркиране. Ами да кажат къде да паркираме тогава. Аз паркирам навсякъде където намеря стига да не запушвам някоя друга кола или вход, гараж. Гледам и все пак да оставам място за пешеходци ама за тия 2 метра просто е невъзможно. Не обичам да преча ама няма начин.

Коментар

Съмнявам се на някой да му е хоби да паркира по тротоарите и умишлено да пречи на пешеходците. Просто няма къде да се спира.

Незнам дали въобще е възможно да се направи, но според мен ако под дворовете на училищата и детските градини има подземни паркинги нещата ще се пооправят. А и дворовете ще бъдат ремонтирани и освежени. Споре мен за 3 месеца по време на лятна ваканция би могло да се построи подобно съоражение, стига някой да се раздвижи да го направи.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от tangra Преглед на мнение
                          Вината е на онези в общината. Този проблем не е от вчера ами от около 15 години вече и никои нищо не направи. Населението се увеличи двоино за последните 20 години а вместо да се подобри инфраструктурата и да се увеличат местата за паркиране (подземни надземни гаражи и т.н) те дори се намаляват като на тяхно място строят още сгради. Не ми е известно Софииска община да има някакви наредби, които да задължават инвеститора да осигури някакъв брои места за паркиране към проекта си. Не може да се строят блокове с по 40 апартамента и да не е предвидено нито едно паркинг място. Поправете ме ако не съм прав, но това маи само в БГ го има.
                          Сега ще глобяват хората за неправилно паркиране. Ами да кажат къде да паркираме тогава. Аз паркирам навсякъде където намеря стига да не запушвам някоя друга кола или вход, гараж. Гледам и все пак да оставам място за пешеходци ама за тия 2 метра просто е невъзможно. Не обичам да преча ама няма начин.
                          От извесно време,май взеха да ги задължават инвеститорите,да осигуряват и паркоместа към жилищата,но работата е "след дъжд-качулка".Десет години се строи безогледно,на всяка свободна педя земя,а сега чакай да има място за паркиране.
                          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Няма да се очудя, ако другата седмица някой "хубавец" от парламента излезе и каже:
                            "Има къде да се паркира, хората не са свикнали да плащат, за това се катерят по тротоарите".
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Ние в Монтана сме си най-добре, просто нямаме тротоари.
                              "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X