Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за внос на акцизен автомобил от ЕС за части

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за внос на акцизен автомобил от ЕС за части

Колеги имам въпрос за внос на акцизен автомобил от ЕС за части.
    1.) След като го внеса ( на ход или платформа ) и си го разфасовам, ще дължа ли нещо? Трябва ли да го декларирам изобщо? Ще ми се зачисли ли колата при вноса на границата?
    На мен всъщност ми трябва мотора.
    2.) Има ли вариант като купя колата от вън да се се декларира , че е внесен само мотор ?( чета в друга тема , че за мотора не се плаща )
    Те станаха много въпросите, ама ако някой знае да сподели pls.

До: Въпрос за внос на акцизен автомобил от ЕС за части

Никой нищо не зачислява! Нищо няма да плащаш докато не решиш да ползваш двигателя. Ако е със същите данни (като този с който е регистрирана колата) няма да плащаш нищо. Само ти трябва документ за придобиване. Ако не отговаря на данните на оригиналния, както може да се очаква, трябва да ходиш на Технотест и ще плащаш акциз на общо основание. Друг вариант - слагаш двигателя и си траеш. Кой ще се завира да ти гледа номер. Това, обаче, си има съответните неудобства - ясно какви.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
      Никой нищо не зачислява! Нищо няма да плащаш докато не решиш да ползваш двигателя. Ако е със същите данни (като този с който е регистрирана колата) няма да плащаш нищо. Само ти трябва документ за придобиване. Ако не отговаря на данните на оригиналния, както може да се очаква, трябва да ходиш на Технотест и ще плащаш акциз на общо основание. Друг вариант - слагаш двигателя и си траеш. Кой ще се завира да ти гледа номер. Това, обаче, си има съответните неудобства - ясно какви.
      Да разбирам ли , че като внесеш кола от ЕС през нашата граница е все едно да внесеш дъвка - никъде не фигурира , че тя (колата ) е при теб?

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
        Да разбирам ли , че като внесеш кола от ЕС през нашата граница е все едно да внесеш дъвка - никъде не фигурира , че тя (колата ) е при теб?
        "Внос от ЕС" няма. Вече повече от година България е член на ЕС и документите за движението на стока от Пазарджик до Каспичан са същите като от Париж до Копенхаген.

Обаче, за разлика от колата, дъвката няма временен регистрационен номер който всеки полицай вижда отдалеч.

Коментар

Ако закупиш акцизен автомобил - ...."с мощност на двигателя, превишаваща 120 киловата (kW) по система DIN или 126 киловата (kW) по система SAE, включени в код по КН 8703" от стрна членка на ЕС, независимо какво е състоянието му и намерението ти да го ползваш задължително дължиш акциз - това е задължително според Закона за акцизите......". В него никъде не е споменато, че се дължи акциз за двигател на "акцизен" автомобил. Моята препоръка е да закупиш само двигател от бракуван автомобил - в този случай не се дължи нищо - за това съм сигурен. За КАТ мисля, че при смяна на двигател трябва да отидеш с договора за покупко-продажба на двигателя - такъв при всички положения трябва да имаш - за да регистрираш двигателя

Коментар

Колега, разгледай темата:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=27205
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Здравейте колеги! Темите наистина са едни и същи.. Ще продължа по другата тема....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X