Някой има ли информация, как стои въпроса със реституирането от съседна Румъния. Да си дойда на думата- от 1953 г. роднините ми по една от наследствените ми линии са Бълг. граждани. В Румъния им остават магазини, земи и т. н., предполагам че всичко е свършило, но бих била благодарна и за малкото което бихте споделили, ако знаете нещо. Има адвокати ако може да се направи все още нещо- ще е на всекиго, според полагащото се. С уважение.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Реституция
Свий
X
-
До: Реституция
има разлика между реституция и наследство. Ако те разбирам правилно наследяваш някакви имоти. В този случай няма проблеми да си ги вземеш.
Ако искаш да реституираш нещо, в смисъла на думата реституция (отнето в полза на държавата и сега искаш да си го върнеш), там не мога да ти кажа точно как става. Принципно за страни в ЕС това нещо не би трябвало да е невъзможно, стига да можеш да си докажеш наследствеността на отнетите имоти.
Горното е просто размишление, не го подплатявам с факти или конректни познания по материята.VW Touareg V10, 5000cc
-
Мерси за мнението, лошото е че сам се оплела като пиле в калчища, бях ги отписала- не че става въпрос за малко имоти, ама Румънците могат да си въстановияват имоти в България- ама ние имаме някаква спогодба да не търсим нашето там, много съм объркана и затова търсия мнения.
Коментар
-
Отново благодария, същият съвет получих и от приятели в разговор по темата, просто си мислех че е възможно на някой да му е излизал подобен казус. Защото нали се сещате че и в България можеш да се объркаш кат тръгнеш по администрации, а кво остана за Румъния. Отново- Мерси.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар