Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реституция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Реституция

Някой има ли информация, как стои въпроса със реституирането от съседна Румъния. Да си дойда на думата- от 1953 г. роднините ми по една от наследствените ми линии са Бълг. граждани. В Румъния им остават магазини, земи и т. н., предполагам че всичко е свършило, но бих била благодарна и за малкото което бихте споделили, ако знаете нещо. Има адвокати ако може да се направи все още нещо- ще е на всекиго, според полагащото се. С уважение.

До: Реституция

има разлика между реституция и наследство. Ако те разбирам правилно наследяваш някакви имоти. В този случай няма проблеми да си ги вземеш.

Ако искаш да реституираш нещо, в смисъла на думата реституция (отнето в полза на държавата и сега искаш да си го върнеш), там не мога да ти кажа точно как става. Принципно за страни в ЕС това нещо не би трябвало да е невъзможно, стига да можеш да си докажеш наследствеността на отнетите имоти.

Горното е просто размишление, не го подплатявам с факти или конректни познания по материята.
    VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Мерси за мнението, лошото е че сам се оплела като пиле в калчища, бях ги отписала- не че става въпрос за малко имоти, ама Румънците могат да си въстановияват имоти в България- ама ние имаме някаква спогодба да не търсим нашето там, много съм объркана и затова търсия мнения.

Коментар

Обърни се за съвет към румънски адвокат.Щом ще реституираш там,следва това действие да се извърши по тяхните/румънски/ реституционни закони.
        B+

Коментар

Отново благодария, същият съвет получих и от приятели в разговор по темата, просто си мислех че е възможно на някой да му е излизал подобен казус. Защото нали се сещате че и в България можеш да се объркаш кат тръгнеш по администрации, а кво остана за Румъния. Отново- Мерси.

Коментар

До колкото съм запознат,нещата са доста по уредени в сравнение с нас.
            B+

Коментар

Дано да си прав, днес слагах една година на човека - БГ- и скоро ще се заема с тези неща. Ако нещо стане- гаранция ще почерпия, не че иначе не мога- ама си трябва повод

Коментар

Последната неделя от седмицата. Това ако не е повод ...

Коментар

Ми то не е някакъв проблем не само последната неделя от месеца, ами кой когато пожелае, ама мястото на почерпката каде ще е понеже съм от прованса.Само дай време, място и час. И вино и ракия и сухо - Дал Бог.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X