Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всичко относно ВНОС НА КОЛА ОТ АНГЛИЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Всичко относно ВНОС НА КОЛА ОТ АНГЛИЯ

Първоначално публикуван от pepito Преглед на мнение
    Здравейте , а как стои въпроса с покупка на мотоциклет , документите същите ли са както при автомобилите ?
    Да.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• Относно : Внос на кола от UK
      Живея в Англия 10 год.Та ние си купуваме кола от "Auto Trader". Има и сайт със същото имет.е.;www.AutoTrader.co.uk.Това е магазин(списание) със всички видове, марки автомомобили. След успешна сделка/не забравяйте да се пазарите/, плащане на договорената сума се попълва талона за собственост на абтомобила на 2/ втора/ страница. allfriends е публикувал

талона точно.После в пощенски офис/Post Office/се преедава на служителката, която Ви идава временен талон за движение. След 2?две/ седмици на ПОСОЧЕНИЯ от Вас АДРЕС , получавате нов, оригинален регистрационен талон с Вашето име и Вашия адрес. За да управлявате безпроблемно , колата си е небходимо да имате още: платена застраховка / за 6 или 12 месеца/, диск за платена пътна такса/Rood tax disk/ и последно е т.нареченото МОТ/ техн. преглед. При спиране за проверка от Policeman не е необходимо да имате всички тези документи в себе си. Всрок до 5 работни дни сте задължен да го представите в най- близкия офис на полицията.А пропо- диска за платена пътна такса се поставя на предното стъкло в ляво.Ако не е на мястото си глобата е 68 паунда, платими в следващите 2-3 дни.Ако нямате такъв диск, колата ви се взема с колесар, паткира се на охраняем ои полицията паркинг.Таксата за това удоволствие 285-450 паунда в зависимост от класа на колата. Има още много тънкости. Съвет: не си купувайте кола от черен, мулат, индиец.;другите са О'К.Ако скате повече инфо питайте:Skype- B Mademov. Надявам се да съм бил полезен.

pe4en
      Поздравления за пълната инфо.Само да добавя ,че за 20 дни застраховката в Евро съюза тръгва от 28до 60 паунда, в зависимост на коя застрахователна компания си член.
      Последно редактирано от CarTest™; 04-01-13, 20:02.

Коментар

Здравейте забърках се вчера в една каша купих ауди а4 от едно момче в Сопот. Колата е с десен волан и английски номера получих с нея талон с името на човек който живее в Англия застраховка и преглед до 20-ти ноември 2013 обаче не знам колко са валидни и истински с продавача направихме договор за покупко-продажба, моите имена, неговите имена, егенета, номерата на автомобила подписи и дата. Обаче тоя договор сигурно нищо не означава защото имената на продавача не фигурират в документите на колата. Продавача ми обясни, че с тези документи без проблеми мога да я регистрирам с български номера което ме съмнява.Той ми каза че тая кола така я е карал една година тук в България след като я докарал от Англия. Аз му повярвах и взех колата докарах си я в София и се консултирах с един адвокат който ми каза че, за да я регистрирам ми трябва договор между мен и човека който фигурира на талона. Днес намерих още документи в задния подлакътник и там намерих договор на англииски между човека от талона и някакъв друг човек. Въпроса ми е дали ще ми върши работа за регистрацията тоя договор. Намерих и българска застраховка за същата кола от 3-ти човек и сега не знам какво да правя дали изобщо да се мъча да я регистрирам. Какви документи ми трябват за да регистрирам кола с ангииски номера?

Коментар

• От: До: Всичко относно ВНОС НА КОЛА ОТ АНГЛИЯ

Не се заблуждавайте, че можете да си регистрирате кола закупена в Англия без адрес или с пиратски такъв.Защото навсякъде : от Insuranse Compani, от МОТ и Post Office ви искат мобилен телеф. номер, на който се обаждат , записвайки гласа Ви. И ако не съвпадне по интонация- проверката е жестока. Проверил съм г , защото от 10 години живея в Корнуел.Разтакаването е Police Station не го пожелавам и на тарикатите от BG. DVLA Swansea, издава за около, 2 седмици рег карта , ако всичко е O"K. Не забравяйте това е police country . The prison is free for everibody!

Коментар

• От: До: Всичко относно ВНОС НА КОЛА ОТ АНГЛИЯ

Първоначално публикуван от Bozi Преглед на мнение
            Не се заблуждавайте, че можете да си регистрирате кола закупена в Англия без адрес или с пиратски такъв.Защото навсякъде : от Insuranse Compani, от МОТ и Post Office ви искат мобилен телеф. номер, на който се обаждат , записвайки гласа Ви. И ако не съвпадне по интонация- проверката е жестока. Проверил съм г , защото от 10 години живея в Корнуел.Разтакаването е Police Station не го пожелавам и на тарикатите от BG. DVLA Swansea, издава за около, 2 седмици рег карта , ако всичко е O"K. Не забравяйте това е police country . The prison is free for everibody!
            Aprilia 125 1991
            Bashan 200c 2007
            Suzuki Vitara 1.6 16v 1993
            Suzuki Grand Vitara 2.5 1998

Коментар

Първоначално публикуван от ВЛАДИМИР-ЕТРОПОЛЕ Преглед на мнение
              Здравейте забърках се вчера в една каша купих ауди а4 от едно момче в Сопот. Колата е с десен волан и английски номера получих с нея талон с името на човек който живее в Англия застраховка и преглед до 20-ти ноември 2013 обаче не знам колко са валидни и истински с продавача направихме договор за покупко-продажба, моите имена, неговите имена, егенета, номерата на автомобила подписи и дата. Обаче тоя договор сигурно нищо не означава защото имената на продавача не фигурират в документите на колата. Продавача ми обясни, че с тези документи без проблеми мога да я регистрирам с български номера което ме съмнява.Той ми каза че тая кола така я е карал една година тук в България след като я докарал от Англия. Аз му повярвах и взех колата докарах си я в София и се консултирах с един адвокат който ми каза че, за да я регистрирам ми трябва договор между мен и човека който фигурира на талона. Днес намерих още документи в задния подлакътник и там намерих договор на англииски между човека от талона и някакъв друг човек. Въпроса ми е дали ще ми върши работа за регистрацията тоя договор. Намерих и българска застраховка за същата кола от 3-ти човек и сега не знам какво да правя дали изобщо да се мъча да я регистрирам. Какви документи ми трябват за да регистрирам кола с ангииски номера?

Здравей колега
              Имам малко опит с тези работи,две коли и два мотора съм купувал в Англия.Не съм ги регистрирал в България но мисля,че за регистрация е необходим талон на колата на твое име- казва се V5C,или договор за покупко -продажба ако не е на твое име.Талона представлява документ с размера на 2 листа формат А4.На втора страница в сектор 4 се детаилите на превозното средство.В сектор 5 са детаили на човека на когото е регистрирано превозното средство.В сектор 6 се пишат детаилите на купувача по време на продажба.Първият лист се подписва от продавача и куповача и се праща до DVLA където изготвят новия талон и го пращат на новият собственик.Междувременно МПСто се кара с отрязък 10 от втората страница.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0256.jpg
Прегледи:1
Размер:161.2 КБ
ID:5440953

При положение ,че твоето име не фигурира в талона не мисля ,че ще можеш да я регистрираш без договор с регистрираният собственик.
              На номер 0044 83600 може да провериш дали колата е крадена или търсена за нещо.Пращаш СМС с регистрационният номер.
              Ако нещата се закучат или търсиш дебела връзка в кат или връщаш колата в Сопот.
              Поздрави.

Коментар

С колата ми дадоха само първата страница на талона обаче там не пише името на човека от който я купих.

Коментар

Връщай я на едното момче в Сопот.
                  Защото другия човек, който има договор с английския човек, едва ли ще иска да ти помогне.
                  А пък третия човек, онзи със застраховката ...

Казваш има преглед до ноември 2013-а?! Какъв преглед, български ГТП, или английски МОТ. Щото ако е английски, а продавача бил я карал 1 г. в БГ, нещо намирисва.

Както и да е!
                  Без договор между теб и английския собственик регистрирането в БГ е мисия невъзможна. Е, освен ако другия човек (онзи с английския договор) не я регистрира, и след това ти я "продаде".
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                  Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                    Връщай я на едното момче в Сопот.
                    ....
                    Глупости.
                    С колата ми дадоха само първата страница на талона обаче там не пише името на човека от който я купих.
                    Обади ми се по телефона.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Нямаш никакви проблеми.
                      1.Правиш си един фиктивен договор с продавач името което е записано на талона-ето и пример:
                      http://www.bglondon.com/bg/informaci...f-sale-bg.html
                      1.Най-важно сменяш фаровете с нормални за наще пътища-за твоя и наша безопастност.
                      2.Правиш лицензиран превод.
                      3.Правиш ГО
                      4.Плащаш кадето намериш най-евтино екотакса.
                      5.Отиваш на канал в кат.
                      6.Попълваш една декларация в кат как е влязла колата в българия и кога. Няма значение какво пишеш там. Служителката ти пише другите документи и чакаш ред на канала.
                      7.И това много просто. Не ти искат английски документ за преглед, и техни такси и всякакви други английски документи. Само талона и договора, който ти си си направил.

Коментар

Колата е регистрирана с български номера и вече всичко и е редовно благодаря на отзовалите се!

Коментар

Здравейте... Искам да ви попитам някои имал ли е следния проблем.Значи работих в Англия и с течение на времето си закупих VW PASSAT, прибрах се на 25.08.11 година.Регистрирах го нямаше проблем,но не сам знаел че трябва да се изпраща обратно (11). И сега се чудя какво да правя каква дата да пиша че сам го EXPORT в България.Моля помагайте какво да правя.....

Коментар

Не знам, по принцип, от КАТ би трябвало да са върнали талона в DVLA?!

Иначе, разговарях с един колега англичанин. По негова препоръка, и за твое успокоение, изпрати отрязъка в DVLA, обаче с днешна дата. Ако го изпратиш с написана в него стара дата, ще събудиш повече подозрения в праволинейния английски мозък. Така го каза той Можеш да приложиш едно писъмце, нещо като - "Извинявам се за забавянето, но нямах представа, че трябва да ви уведомя за експорта на моята кола".
                            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                            Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Темата е много изчерпателна, благодаря на всички дали своя принос. Въпроса ми е следния. Как стои въпроса с покупка и непосредствен износ на товарен автомобил (седлови влекач) има ли допълнителни документи ?

Коментар

Първоначално публикуван от lamatros Преглед на мнение
                                Как стои въпроса с покупка и непосредствен износ на товарен автомобил (седлови влекач) има ли допълнителни документи ?
                                До преди 4–5 години беше цяло приключение да направиш застраховка на превозно средство което е над 3.5 тона,даже да ти кажа не успях,понеже ми искаха лиценз за транспорт.През и–нет не става защото стигаш до момента "свържете се с нас на тел......" и после елате в офиса ни ,ходих в 7–8 офиса и пак "дай лиценза" и така го докарах на ход през цяла Европа без застраховка което е много рисковано и ако те спрат скъпо.Не ме спряха.За транспортиране най добре на платформа.Но все пак провери разпитай може да са се променили нещата.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 11 потребители онлайн. 0 потребители и 11 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X