Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Представяне на годишен технически преглед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Представяне на годишен технически преглед

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    Също се разбра, че има каша и при прегледите.
    Защо бре Божич какво неясно остана?

Нова кола преглед след три години.Ако на талончето от КАТ няма дата по датата на регистрация.
    Следващ преглед след две години.Ако си закъснял и с един ден следващия преглед е след година.
    И т.н.
    На пунктовете за ГТП никой не може да налага глоби.
    ПП Имаше един период време през който регистрацията в КАТ не важеше за преглед и новите коли минаваха отделно ГТП за другото картонче.Но това беше отдавна.
    Последно редактирано от ivo-police; 19-07-17, 21:58. Причина: допълнение

Коментар

Установихме каша, а не неяснотий.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Установихме каша, а не неяснотий.
        Е тука вече се предавам.Лека вечер и бъди здрав.

Коментар

Темата беше полезна, въпреки че още има възможност за заяждане.

Примерно тук:

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          А ако някой е толкова перфекционист-да си минава точно на датата.
          Кольо, не си прав! Точно на датата вече си закъснял. Предишния ден, вече е предварение. Следващата година пак, докато в определен момент, предварението стане година и на талона пише: Да се яви миналата година.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Темата беше полезна, въпреки че още има възможност за заяждане.

Примерно тук:

Кольо, не си прав! Точно на датата вече си закъснял. Предишния ден, вече е предварение. Следващата година пак, докато в определен момент, предварението стане година и на талона пише: Да се яви миналата година.
            Що след КАТ не мина и в най близкият пункт за ГТП , както калугерката с краставицата за 100 % сигурност ?
            В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
            В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              се оказа, че за няколко години датата ми се е изместила с месец и нещо напред.
              Вени, знам, че си широко скроен, и не си дребнав. Що пишеш глупости бе?
              За месец и нещо напред с колко пари си "вътре"?
              Ако толкова искаш да не си вътре-отиваш точно на датата(също като по комунизъма), и догодина пак на нея. И по-следващата...

За месец и нещо си дал повече 4-5 лева, и те разхвърляни през годините. Та на година може да е и под левче. Баси, аз давам по повече на ДЕН за кафе...

Баси колата дето ще я караш 365 години. А и никой не те задължава да минеш точно на деня. Нали пише-"Да се яви на преглед ДО...." За ден-два, ако е проблем-не мога да си го обясня. Аз съм минавал и с почти месец "предварение". Също и съм закъснявал с много, може би и над година. И нищо. Преглеждат си колата, и ми издават талоните и стикера.

Последно редактирано от Кольо; 20-07-17, 00:02.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Доскоро проблема го решавах по следния начин. На стикера на стъклото дата нямаше. Съответно не показвах талона, ако съм забравил да мина в съответния ден, тъй като до Януари тая година изобщо нямаше задължение да се носи талончето за преглед. Само, че явно се отворихме много тарикати и с последните промени за ЗДвП, от Януари изрично го вкараха в чл.100. Та в крайна сметка срока който се брои на години, както е в случая с ГТП изтича на съответното число в съответния месец в съответната година. Колата може да се представи за преглед и в същия ден, не в предходния.

Коментар

Примерно тук:

Кольо, не си прав! Точно на датата вече си закъснял. Предишния ден, вече е предварение. .
                  Мисля че точно на датата не може да си закъснял-до края на деня.Прегледът е веднъж годишно,и... например 5 Август е веднъж годишно

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                    Мисля че точно на датата не може да си закъснял-до края на деня.Прегледът е веднъж годишно,и... например 5 Август е веднъж

годишно

И все пак вижте какво пише в застрахователната полица като дата и час. Обикновено изтичат в 24.00 часа.

Коментар

5-ти август е събота тази година, нооооо догодина се пада в неделя - не се сещам за ентусиазирано работещ пункт за ГТП в неделя, даже и в събота някои не работят. Така, за да си изряден (щото туй броенето на сроковете не е по ГПК или ДОПК, та полицайЦите да приемат, че изтича "в следващия присъствен ден", а пък застрахователите даже часове слагат по полиците си, та и те ще се заядат), трябва да отидеш на 4-ти. Следващата година може да се наложи да отидеш на 3-ти и т.н. Наблюденията на Вени по-горе са правилни. Аз също наблюдавам съкращаване и изместване в предходния месец на сроковете за ГТП на всичките си коли.
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Язе пък днеска минувах със циида. Ни валци, ни ауспух. Ни светлини нито нищо! И канал даже нямат.
                        Туй на на Гоце Делчев преди Южния парк у десно.
                        48 лева е тарифата.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                          ...- не се сещам за ентусиазирано работещ пункт за ГТП в неделя, даже и в събота някои не работят. ....
                          Питай бре .Има и поне един денонощен който знам.Иначе за съботи и недели има много.И то с цени около 30-те лева.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                            И то с цени около 30-те лева.
                            Цените са фиксирани, бре Иво - навсякъде са еднакви?
                            В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Всеки пункт си определя цената, никъде не са фиксирани.
                              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                                Цените са фиксирани, бре Иво - навсякъде са еднакви?
                                Да ,ама не. Ако караш по бавно ще видиш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X