Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГО и Гаранционен фонд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ГО и Гаранционен фонд.

Как стои въпросът? Джипката за 5 г. съм я карал 5-6 пъти /общо по-малко от1000 км./ Плащам ГО в началото на лятото и преди да мина ГТП на 3-месечни вноски и и след като изтекат чакам месец два и пак подновявам и така. Но тия лешояди от гар.фонд досаждат, заплашват,явно имат и лоби.Приемат разни недомислици. Трябва да си държа колата в двора или по-добре в хола, за да не правя ГО. Баща ми заради рекета си продаде старата 20-годишна кола за да не я мисли. Какви са последиците от такова неплащане? Спиране от движение, връзване на куче, полицай в стойка мирно до автомобила и т.н.? Нали приеха ГО за сезонни МПС да се дължи за половин година, за високосна, за дъждовна...?

От: ГО и Гаранционен фонд.

Пращат пращат. И аз имам едно такова писмо. Реален рекет. Какво следва някой да каже. Ако искате ще го прикача писмото.

Коментар

Отскоро май има и глоба. И/или служебно спиране от движение и после не-служебно пускане в движение.

Ама нещо не намирам нормативния текст.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        .............

Да не е емигрирал след изборите?

Коментар

Дерегистрация Цецо, служебно и насилствено. Виж ако докараш мулето до кемепер може да се възползваш от сезонната ГО, но тя остана в стария парламент. А новия дали ще я гласува не се знае.
          Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

От сайта на СБА:

http://www.uab.org/%D0%BF%D1%80%D0%B...E%D0%BB%D0%B8/

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
              Ще, ще, ще...

А актуалното положение къде е?

Коментар

Ще, ще, ще...

А актуалното положение къде е?
                Актуалното положение вероятно клони към тогавашната сутуация такава, каквато е била.

Коментар

Отскоро май има и глоба. И/или служебно спиране от движение и после не-служебно пускане в движение.

Чл.143 (10) ЗДвП

Коментар

И в хола да е, пак искат ГО ако не си я спрял от движение.

Коментар

Аз като един идеалист смятам, че всяко нещо се създава, узаконява, приема и т.н., за да върши някаква работа без да създава душевен дискомфорт. Когато си правите застраховка на къщата, го правите съвсем доброволно и превантивно, като се надявате да не я ползвате.
                      Защо когато колата е в гаража /двора/ и не излиза на пътя, е необходима ГО? Само за да си оправдават заплатите ли? Защо е нужно дядото, който веднъж годишно изкарва старата Лада, за да отиде на село, карайки с 80 км/ч, да прави ГО съпоставима като пари с цената на реликвата.
                      Не обичам нелогични неща

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                        Аз като един идеалист смятам...
                        Идеализмът е хубаво нещо.

Аз пък знам една страна където (поне преди 20-ина години, сега не знам) застраховката е в цената на бензина и няколкото вериги бензиностанции добавят свои маркери в горивото. Съответно при проблем плаща тази която е с най-голям процент в резервоара.

Все си мислех че ние сме на друг континент и можем по-цивилизовано да се оправим.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                          Аз като един идеалист смятам, че всяко нещо се създава, узаконява, приема и т.н., за да върши някаква работа без да създава душевен дискомфорт. Когато си правите застраховка на къщата, го правите съвсем доброволно и превантивно, като се надявате да не я ползвате.
                          Защо когато колата е в гаража /двора/ и не излиза на пътя, е необходима ГО? Само за да си оправдават заплатите ли? Защо е нужно дядото, който веднъж годишно изкарва старата Лада, за да отиде на село, карайки с 80 км/ч, да прави ГО съпоставима като пари с цената на реликвата.
                          Не обичам нелогични неща
                          Щото дори да е в гаража или на двора / което според мен е в по-малко от 10% от случаите/ шанса да се подпали и да запали нещо на съседите хич не е малък.
                          Имайки предвид, че тези дето ги боли за годишна гражданска, обикновено карат на газ или метан.

Коментар

Последният форумен герой с подпалила се кола май беше върл противник на газта и метана

Коментар

Последният форумен герой с подпалила се кола май беше върл противник на газта и метана
                              От суха шума - спасение няма!

Кичка отдавна е в чудесно здраве!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X