Здравейте колеги, в службата колега е взел грешните документи и е залепил винетка, която е предназначена за друга кола. Старите винетки се отлепваха във фирмите за смяна на стъкла, но с новите дали ще се получи? Какво бихте ме посъветвали, защото с тази кола се ходи предимно командировки и все пак си е предпоставка за заяждане от страна на КАт.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Грешно залепена винетка
Свий
X
-
От: Грешно залепена винетка
Щом има винетка не е проблем според мен.Никъде не съм прочел, че водачът е длъжен да представя касова бележка.тя е документ, че си закупил винетката,а самата винетка е документа удостоверяващ пред кат че си заплатил таксата...Кара Suzuki Vitara 1,6 8v,а според жената Витарник!
Коментар
-
Здравейте, преди малко се обадих на известна фирма занимаваща се със монтаж на автостъкла и казаха, че за 2 лв ще я сменят. Притесних се, защото аз карам и двата автомобила и реално съм в нарушение, а и пътувам доста командировки.
Коментар
-
Карай безгрижно. Премествали са ми винетка след смяна на челно стъкло, ами личеше си...Касиерката оня ден вместо ВМ е чукнала ВА от рег. номер, никой досега не ми е искал бележка.Животът е харизан кон според мен...
Теди
Коментар
-
Един единствен път ми искаха документ за винетка. Спряха ме по пътя Слънчев бряг - Тънково. Гледа гледа иска документи, показах му малката част от винетката, но се заяде и иска документ с който съм я купил. Принципно всичко ми седи в жабката или в папката с документи (която беше в караваната) и му казах че ще я намеря, отворих караваната разхвърлях нещата, но спряха подпийнал таксиметров и тоя ми каза да си ходя. Така че реално не-знам какво може да ти кажат, но са ме спирали да се заяждат...
П.П. 6 месеца по-късно установих че тогава съм бил с изтекъл ТП на джипа, но него никой не го забеляза (слава богу).
П.П. Когато са ми местили (по предишна винетка от споменатата горе) беше доста разкъсана и не са ме спирали (имах документ от фирмата за стъкла че са ми го сменяли)LR Discovery 300Tdi 1996
Subaru Outback 2.5 1998
Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(
Коментар
-
Днес питах един познат полицай за касовата бележка.
Отговора беше: Ти луд ли си,или полудяваш? Хората карат без книжка,ти касова бележка.
А бяха две патрулки,и пет човека..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
А фактурата/договора за колата трябва ли да си го нося ?!?!

Това са глупости според мен, няма на какво основание да ти иска касова бележка за винетката, то няма и за какво да те глоби всъщност ?!?!
Имаш винетка, отговаря на категорията, залепена е и толкоз !!Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Коментар
-
Знам по-лесен вариант - касовата на скенер, после фотошоп, корел и принтер.
Ако не си разбрал , не ти и трябва.
Коментар
-
Теоретично могат да напишат акт:
Чл. 100.
...
(2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 101 от 2015 г., в сила от 22.12.2015 г., доп. - ДВ, бр. 11 от 2017 г., в сила от 31.01.2017 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 1, т. 1 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство по начин, възпрепятстващ повторното му ползване при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност. Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да предоставя при необходимост валиден документ, доказващ плащането на съответните такси в съответствие с тарифата и наредбата по чл. 10, ал. 6 от Закона за пътищата.Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.
Коментар
-
Тоя документ не ти върши никаква работа, ако те глобят за нередовна винетка.Първоначално публикуван от bestbg Преглед на мнениеП.П. Когато са ми местили (по предишна винетка от споменатата горе) беше доста разкъсана и не са ме спирали (имах документ от фирмата за стъкла че са ми го сменяли)Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
И аз имах подобен проблем и го реших горе долу като това дето предложи Майстора но с копие на двете бележки,макетен нож,тиксо и отново копиране.Не е престъпление но е решение...+359 889 301 623 Явор
Suzuki Grand Vitara 2,0л.2007
Коментар
-
Инвалидите какъв документ доказващ плащането имат !?
Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнениеТеоретично могат да напишат акт:
Чл. 100.
...
(2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 101 от 2015 г., в сила от 22.12.2015 г., доп. - ДВ, бр. 11 от 2017 г., в сила от 31.01.2017 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 1, т. 1 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство по начин, възпрепятстващ повторното му ползване при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност. Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да предоставя при необходимост валиден документ, доказващ плащането на съответните такси в съответствие с тарифата и наредбата по чл. 10, ал. 6 от Закона за пътищата.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар