Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нужда от съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нужда от съвет

Здравейте!

Историята е следната моят син живее в София, и кара една от мойте коли, която е с немски номера и всичко редовно платено. Става катастрофа с автобус на градския транспорт и моята кола, която е шофирана от приятел на сина ми.
    Вината доказано е на возача на автобуса, но полицията отказва да попълни двустранния протокол, и съставя съответния акт, като казват че автобуса е застрахован в Армеец и само те могат да изплатят щетата.
    Тук не мога да претендирам за щетата, защото нямам протокола. В Армеец е заведена щетата, но не ми казват колко е оценката, а и не дават парите, защото съм им дал немска банкова сметка, а те на чужди сметки не превеждали.
    Сметка в Българска банка нямам, а и на сина не ги дават, защото няма пълномощно.
    Въпроса ми е мога ли да ги накарам да ги преводат парите на немска сметка?
    Мога ли да оспорвам оценката на щетата, тука за такава щета колата заминава тотал щета, а си мисля че Армеец, ще ме цакат с 300, 400лв?
    Колата е нагъната цялата лява страна, две врати, два калника, две брони и огледало.
    Щетата е по гражданска отговорност заведена.

Благодаря.
    Последно редактирано от vasil lazarov; 28-01-16, 12:46.

От: Нужда от съвет

Наеми си един адвокат, да им прати едно писъмце, че ще иска разяснение от една комиси КФН и ще видиш чудо невиждано, как бързо Те ти решват въпроса!
    мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Така и мисля, ама от дистанция ще видим как ще стане.

Коментар

както са ти посочили колегите, всичко можеш да оспорваш, но с тукашен адвокат, който е в час.
        По принцип се подписва протокола с огледа и имаш право на втори оглед в сервиз където да се поразглоби и да се установят скритите щети, но това си го плащаш ти. Събирай фактури за репатраци, разглобяване и т.н. после може да ги претендираш и тях.
        за сметката, ако не искат удостоверение от банката, им дай сметка на сина ти в БГ банка, до колкото помня на мен в ДЗи ми искаха само номер на сметка, без удостоверение.

Коментар

А не може ли просто да направиш едно пълномощно и да се приключи въпроса.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
            А не може ли просто да направиш едно пълномощно и да се приключи въпроса.
            Е мога, ама трябва да се прибера заради него. Имам написано пълномощно, и съм го подписал, ама никой нотариус не иска да го завери като не съм го подписъл пред него.
            От Армеец искат сметка на мое име, и в БГ банка, иначе пълномощно.
            А защо ли не казват колко е оценката, значи ако не съм съгласен с нея какво правим, ще има ма ние платихме вече, какво искаш.

Коментар

Пълномощно може да се завери и в посолството ни !

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                Пълномощно може да се завери и в посолството ни !
                Може ама да ида и да се върна до най близкото ми е 900км.
                Да не говорим че като се обадиш за термин, и получаваш за след 2месеца, до сега два пъти ми се е налагало да ходя в посолството, и първия път чаках 2месеца, а втория малко повече.

Коментар

Първоначално публикуван от vasil lazarov Преглед на мнение
                  Е мога, ама трябва да се прибера заради него. Имам написано пълномощно, и съм го подписал, ама никой нотариус не иска да го завери като не съм го подписъл пред него.
                  От Армеец искат сметка на мое име, и в БГ банка, иначе пълномощно.
                  А защо ли не казват колко е оценката, значи ако не съм съгласен с нея какво правим, ще има ма ние платихме вече, какво искаш.
                  пак ще те питам:
                  искат ли да представиш удостоверение от банката където ти е сметката ти или просто искаш да декларираш номер на сметка в БГ банка? замисли се малко и ще видиш разликата

Коментар

А в местната нотариална служба не може ли да се завери нотариално едно пълномощно, написано на български език, което обаче да подпишете лично пред нотариуса? В повечето европейски страни това работи. Защо трябва пълномощото да е подписано предварително, след като е нормално подписът да се положи пред нотариуса на място?
                    Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                    First impression is not always true. Get inspired.
                    Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                    Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Искат банкова сметка, дадох им, и а ма не може трябва в БГ банка. Дадох сметка на сина в Пощенска, а пак не може не си титуляр.
                      Не са искали удостоверение от банката.

Коментар

Първоначално публикуван от vasil lazarov Преглед на мнение
                        Искат банкова сметка, дадох им, и а ма не може трябва в БГ банка. Дадох сметка на сина в Пощенска, а пак не може не си титуляр.
                        Не са искали удостоверение от банката.
                        последен опит, щом не искат удостоверение: посочваш сметката в която искаш да преведат парите като твоя.........после си е твой проблем дали този, на който е сметката, ще ти ги даде............. понеже вече си посочил една на сина ти, да си открие нова............

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
                          А в местната нотариална служба не може ли да се завери нотариално едно пълномощно, написано на български език, което обаче да подпишете лично пред нотариуса? В повечето европейски страни това работи. Защо трябва пълномощото да е подписано предварително, след като е нормално подписът да се положи пред нотариуса на място?
                          Попитах това ми е най лесния вариянт, но служителя на Армеец с който говорих ми отговори че няма да го признаят.
                          По негово предложение написах пълномощно, подписах, и сега няма кой да го завери, а ми каза че няма проблем и е масова практика.
                          Миналата година малкия син на 14г, пътува сам за БГ, със съпругата му направихме пълномощно при тукашен нотариос, че позволяваме да пътува всичко което трябва. На влизане на Калотина са задържали автобуса 4ч заради него. Нотариуса отказа да подпише копие и на български с мотива че не разбира какво пише. На връщане без проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                            последен опит, щом не искат удостоверение: посочваш сметката в която искаш да преведат парите като твоя.........после си е твой проблем дали този, на който е сметката, ще ти ги даде............. понеже вече си посочил една на сина ти, да си открие нова............
                            Ще пробвам и това, благодаря!

Коментар

Странно е поведението на местния нотариус, защото щом потвърждавате лично написаното от вас и го подписвате пред него, не би трябвало да има проблем. Поне тук, в Норвегия така стоят нещата. Точно преди седмица заверих генерално пълномощно, написано на компютър, на български език и принтирано предварително, като само датата и подписа поставих пред него. Не го интересува въобще какво пише, щом аз потвърждавам лично написаното и се подписвам пред него. Не поиска и превод на някакъв разбираем за него език. Може би трябва да смените нотариуса.
                              Успех!
                              Последно редактирано от Алекс Маринов; 28-01-16, 19:18.
                              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                              First impression is not always true. Get inspired.
                              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X