Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регистриране на автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Регистриране на автомобил.

Първоначално публикуван от astrolet Преглед на мнение
    Да колега благодаря ти. Предполагах, че ще ми трябва пълномощно за да я купя директно на нейно име, както в последствие и регистрацията в КАТ.
    И да, и не - откъде ще я купуваш колата? Ако е от чужбина - достатъчно е продавача да си попълни неговите данни там. После в България могат да се впишат данните на купувача (ако е различен от превозвача - лицетоп, което ще сокара физически колата)

Коментар

От: Регистриране на автомобил

Няма законен начин да регистрираш кола на някой,който не знае. И в договора трябва да пише името на този на когото ще се регистрира.

ПП Може да я купиш на свое име,после и я даряваш пред нотариус, и тогава вече регистрация на нейно име.
      Въпросът е защо ти са толкова сложни врътки?
      Последно редактирано от zorod; 12-12-15, 23:13.

Коментар

Бих искаЛА пък после на съпругаТА. Като чета първото мнение, все едно запитването е от дама, а същевревенно ще се купува за съпругаТа, т.е. пак за дама. До колкото знам, в БГ законодателството все още няма регламентация относно възможност за сключване на еднополови бракове
        Да ме извини автора, ама.......може и да е някакво объркване, но като гледам клавиатурата, от "л" до "а" има бая разстояние.
        Както и да е.
        Колеги, подобни запитвания ни слагат в шах, та да се чуди човек какви акъли да дава
        Последно редактирано от Dydo; 13-12-15, 00:04.
        SUV

Коментар

Първоначално публикуван от astrolet Преглед на мнение
          Здравейте колеги, ...!
          По-лесно ще обясня по телефона, отколкото да пиша тук (много разбиращи има).

нула три осмици 41 шест 0 две 1.
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Преди четири дена регистрирах кола в КАт.
            Искаха ми документите и личната карта.
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
              Бих искаЛА пък после на съпругаТА. Като чета първото мнение, все едно запитването е от дама, а същевревенно ще се купува за съпругаТа, т.е. пак за дама. До колкото знам, в БГ законодателството все още няма регламентация относно възможност за сключване на еднополови бракове
              Да ме извини автора, ама.......може и да е някакво объркване, но като гледам клавиатурата, от "л" до "а" има бая разстояние.
              Както и да е.
              Колеги, подобни запитвания ни слагат в шах, та да се чуди човек какви акъли да дава
              В бързината съм объркал а не объркалА Браток, честно разсмя ме предвид предположението
              Доста мнения по въпроса колеги и доста предположения. Относно причината описал съм, но както и да е...
              С две думи: няма елемент на изненада просто трябва да купя кола ("джипка" с авт. скоростна кутия) от град различен от София , а трябва да се регистрира на името на жена ми (да няма объркване пак ) , която си е с постоянна адресна регистрация в София..... На сделката ще съм сам....това е.

Т.Е: Ясно, че ще ми трябва пълномощно...

Поздрави и благодаря за всички съвети !

Коментар

Не, че вече не са ти го написали, но да си наясно. След като в договора фигурираш ти, ще трябва да си го регистрираш по посоянен адрес, тоя дето ти го пише в личната карта. След това можеш да правиш каквото щеш, кеф ти с пълномощно, с дарение или договор за покупко-продажба. Но няма как да си купувач ти - лицето Х, пък в талона се впише като собственик лицето У, независимо кой е "мъжът' вкъщи ....
                П.П. ако жена ти те упълномощи да сключваш договори от нейно име, можеш в качеството си на пълномощник да я закупиш на нейно име и после да я регистрираш така. Заверката на едно такова пълномощно е 5-10 лв. и може да го изготви при всеки нотариус, даже не е необходимо ти да присъстваш.
                Последно редактирано от kuzdov; 14-12-15, 22:27.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Преди около месец правих обратната хватка - пълномощното бе от страна на продавача.
                  Близък приятел от западна България искаше да закупи конкретен автомобил от Варна. За щастие продавача също ми бе приятел и по-лесния вариант при мен бе не купувача, а продавача да ми направи пълномощно за продажба на автомобила. Така договора за продажба го подписах аз вече в другия град (където като бонус данъка за прехвърляне бе по-нисък )...
                  Пълномощното и декларациите от страна на продавача струваха 30лв...

Общо взето според мен това са трите варианта:
                  1. Купувача по документи също да се яви на продажбата
                  2. Купувача прави пълномощно на посредника
                  3. Продавача прави пълномощно на посредника (но това е по-рисковия за продавача вариант и трябва той да е съгласен - дискутирали тук сме доста случаи за 'прехвърляне с пълномощно', където купувача въобще не си прави труда да прехвърли автомобила, а си го кара като чужд, като данъци и т.н. остават за сметка на продавача...
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

В случая, купувам колата от близък човек и всякакви "хитрини" са изключени. Ще заверим едно пълномощно и сме ОК.
                    Поздрави !

Коментар

Не става въпрос за хитрини, а за потенциален риск... Защото продавача при вариант 3 трябва да е сигурен в теб, че ще продадеш автомобила от негово име...
                      Ако си се спрял на вариант 3 имай предвид, че трябва да вземеш и няколко нотариално заверени декларации от продавача.Там вече нотариусите знаят какви точно декларации се подписваха (май беше за семейно положение и липса на задължения и тежести върху 'стоката')..... И май имаше някакъв срок за действие на тези декларации (до края на календарната година?)...
                      Ако продавача е семеен, то съпругата/съпруга също трябва да те упълномощи...

Това същото става и при другите варианти, но там декларациите ще ги подготви нотариуса при самата заверка на договора за покупко-продажба, и ще бъдат подписани на място от продавача...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Да вече е ясно, като станат нещата ще се похваля
                        Поздрави и благодаря за съветите !

Коментар

Сигурно вече е късно,но за инфо отсега нататък да Ви кажа как може да се реши казуса,лично направен от мен.
                          Вече и в регистрация го знаят.
                          Живея в град,от който купих кола с БГ регистрация и в договора за покупко-продажба фигурирам само аз,по простата причина че не взимам жената навсякъде с мен.
                          По лична карта съм в друг град.И какво следва,тъй като в моя град нямаше номера реших да го регистрирам в града в който живея.Жена ми по лична карта е от този град.
                          Отива се в КАТ и се обяснява,че по презумция колата е семейна съсобственост,независимо кой стои в договора.Прави се една декларация,че жена ми ми е жена,и съм съгласен да бъде вписана като първи собственик в талона.Прилага се копие на акта за бракосъчетание.Сега в талона сме двамата,жената е първа,а аз съм все още с постоянен адрес различен от регистрацията на колата.Но това Вие трябва да го обясните на органите на КАТ и Регистрации,че те гледаха като втрещени преди и след регистрацията на колата.
                          За съжаление в БГ държавните институции освен ,че са неграмотни юридически,все още живеят в комунизма и не правят излишни движения,пък и най-малко да си раздвижат мозъчните клетки.
                          Grand Cherokee WJ
                          Dodge Caliber
                          E 430 4-matic-T(S210)
                          GLK

Коментар

Да прав си колега, така е за съжаление с нашите "институции" ...... Иначе решихме казуса, отидохме заедно с жената, прехвърлихме собствеността при нотариус и после в КАТ София с договора който си беше на нейно име и така, точно между Коледа и Нова година беше.

Коментар

Помооощ
                              имам проблем засега нерешим в КАТ Разград. Внесен автомобил през декември 2012, платена екотакса и всичко останало за транзитни номера, издадени транзитни номера. Сега вече е време да я регистрирам, но от КАТ не признават екотаксата.
                              Фирмата , която събира парите вече била друга и работели вече с други бланки. Та вече чакаме повече от месец , някой от София да каже какво да правим . Ще стане ли с тази или да плащам нова ? Много сложен казус за разградския началник, че май и за софийския да се вземе решение. Де ги намират такива началници, дето не могат да вземат елементарни решения не знам ?
                              Samurai Gemax

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X