Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за малък талон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за малък талон

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Талонът не е иззет като доказателство.
    Да бе да , предал го е доброволно с протокол.

Коментар

Тук говорим за талона на колата. Него са му го взели защото в НП пише да се спре колата от движение.

Коментар

Тук говорим за талона на колата. Него са му го взели защото в НП пише да се спре колата от движение.
        Амиии, грешка. В чл. 172 пише че талонът се взема още при съставянето на акта и се връща НА СОБСТВЕНИКА.

Мъка.

Коментар

Поддържам си първото мнение. Докато не иде в КАТ или каже какво пише в акта няма какво повече да коментирам.А колата се спира от движение още с акта но освен алкохола има и още нещо , най вероятно ПТП.

Коментар

Колеги тоя вече сме го яли в родата с 15 годишния племенник и старото ми пежо 306 кабрио... Единственния шанс да се отърве собственника по законен път е да каже че колата е крадена, но това води до доста тежки последствия за този който е бил спрян с нея. Общо взето търсене на жокер беше системат при мен..
            0-

Коментар

Без собственикьт или пьлномощно няма да стане. Няма как да се наложи глоба на собственика, освен ако не се докаже, че в момента на предаване на автомобила на друго лице то е било вьв видимо нетрезво сьстояние.
              sigpic
              Land rover lightweight-series 3
              Range Rover V8
              Range Rover Classic Vouge SE V8
              Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                Поддържам си първото мнение.
                Това го изяснихме, ама защо ПТП ?

Коментар

Глобата се налага като се появи собственник в кат да си прибере талона, или колата както в моя случаи. Бях обвинен че съм я дал на племенника при положение че 6 месеца преди и един след случката не се бях прибирал в БГ.... Отървах се направо на косъм.
                  0-

Коментар

Големи ясновидци .. имам 3 коли на различни имена, значи имам 3 бащи.. . Ясно. Ходих до кат, глобата си е само на мен, единствената разлика е, че ако беше на мое име щеше да е спряна от движение за 30 дни, а в този случай е 15 дни.

Коментар

Спазарих си джипа, но клиента ми иска да го спра от движение, имал два и да си го ползва за части. Какво да направя? Четох в нета че се ходи с номерата и двата талона в КАТ, пуска се заявление, представя се копие за платен данък и толкова ли? После да не ме търсят за данъци?
                      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Имаше и декларация за пред КАТ, че ще си го държиш на твое място, а не на общинско/пътя (или документ, че си го предал на фирма за разкомплектоване/скрап)...
                        След което ти връщат големия талон продупчен и надписан... И подаваш Заявление за отписване в Местни данъци и такси (или не подаваш декларация, а се надяваш автоматично да обновят базата, ама си пазиш всички документи за всеки случай )
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          Имаше и декларация за пред КАТ, че ще си го държиш на твое място, а не на общинско/пътя (или документ, че си го предал на фирма за разкомплектоване/скрап)...
                          След което ти връщат големия талон продупчен и надписан... И подаваш Заявление за отписване в Местни данъци и такси (или не подаваш декларация, а се надяваш автоматично да обновят базата, ама си пазиш всички документи за всеки случай )
                          Точно така. Даваш номерата, , декларираш къде ще е колата, връщат ти продупчен талон, получаваш документ за брак и дължиш данък само до тази дата. Не става автоматично. До скоро за брак данък не се изискваше. Струва 10 лева, ако не си попълниш сам.

Коментар

Здравейте искам да попитам към какъв адвокат мога да се обърна с моят проглем аз съм от град Добрич . Преди месец пратих кола от Германия към България колата пристигна моята жена я регистрира и всичко е супер по колата платено е всичко по нея и редовно но моята жена я остави колата в един сервиз да я подобрят малко колата човека от сервиза взел колата ходил е с нея да се състезава спрелиса го полицаите взели са му малкият талон и са спрели колата ми от движение и сега незная какво да направя когато аз несам виновен а полицаите не са се обадили на женами защото колата е на неино име какво може да се направи ?

Коментар

Първоначално публикуван от Huancastaneda Преглед на мнение
                              Здравейте искам да попитам към какъв адвокат мога да се обърна с моят проглем аз съм от град Добрич . Преди месец пратих кола от Германия към България колата пристигна моята жена я регистрира и всичко е супер по колата платено е всичко по нея и редовно но моята жена я остави колата в един сервиз да я подобрят малко колата човека от сервиза взел колата ходил е с нея да се състезава спрелиса го полицаите взели са му малкият талон и са спрели колата ми от движение и сега незная какво да направя когато аз несам виновен а полицаите не са се обадили на женами защото колата е на неино име какво може да се направи ?
                              Първо намираш някой дето да пише по-грамотно от тебе, после пишете жалба в полицията срещу майсторчето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X