Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Глоба за неправилно паркиране във Виена

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Глоба за неправилно паркиране във Виена

Аз адвокат не съм и никаква гордост не изпитвам. Можел съм да пиша жалби, приятел ме е помолил и така. А и нарушенията им не са били някакви от тези, които предпоставят чак такива изводи за тежки ПТП-та. Със сигурност и ти и/или повечето от тук извършват всеки ден поне няколко нарушения и то по-тежки от тези, за които аз говоря, но просто не са ви хванали и санкционирали. И тук не става дума за оттърваване от затвора на някого, та хората да спят спокойно. Моята помощ с нищо не променя и няма да промени нещата-ако шофьора не е много прецизен (не казвам пияница, дрогист или камикадзе по улицата), дали ще му спася 100 лв. и някоя точка или не, това няма да промени неговия стил на каране. Т.е. тази моя помощ (гордост), от която казваш, че ти се повдига и да я осъществя и да не я осъществя не променя нищо. Няма превенция тук, ако го оставя да си плати. Няма да се промени. А и както казах, иде реч за дребни нарушения, от които всеки го е ял.
    Я ми кажи ти, нарушения правил ли си и ако да, обжалвал ли си после НП (ако си обжалвал, що си го правил, защо гледаш да се измъкнеш). Сигурно при разрешени 60 км./ч. си карал доста пъти с 65 или 70 км./ч.-обзалагам се. Обзалагам се, че и при всяка маневра не подаваш мигач и много други такива. И като те опаткат за нещо подобно, дето маса народ не го спазва и искаш да не го отнесеш, тоя дето ти помага възбуждал повръщане от теб. Тази бройка не съм я дал нещо да се хваля, а с цел съпоставка, за колко издадени НП съм оттървал нарушителите (дребни нарушения), а същевременно аз без нарушение съм загубил.
    SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
      Аз адвокат не съм и никаква гордост не изпитвам. Можел съм да пиша жалби, приятел ме е помолил и така. А и нарушенията им не са били някакви от тези, които предпоставят чак такива изводи за тежки ПТП-та. Със сигурност и ти и/или повечето от тук извършват всеки ден поне няколко нарушения и то по-тежки от тези, за които аз говоря, но просто не са ви хванали и санкционирали. И тук не става дума за оттърваване от затвора на някого, та хората да спят спокойно. Моята помощ с нищо не променя и няма да промени нещата-ако шофьора не е много прецизен (не казвам пияница, дрогист или камикадзе по улицата), дали ще му спася 100 лв. и някоя точка или не, това няма да промени неговия стил на каране. Т.е. тази моя помощ (гордост), от която казваш, че ти се повдига и да я осъществя и да не я осъществя не променя нищо. Няма превенция тук, ако го оставя да си плати. Няма да се промени. А и както казах, иде реч за дребни нарушения, от които всеки го е ял.
      Я ми кажи ти, нарушения правил ли си и ако да, обжалвал ли си после НП (ако си обжалвал, що си го правил, защо гледаш да се измъкнеш). Сигурно при разрешени 60 км./ч. си карал доста пъти с 65 или 70 км./ч.-обзалагам се. Обзалагам се, че и при всяка маневра не подаваш мигач и много други такива. И като те опаткат за нещо подобно, дето маса народ не го спазва и искаш да не го отнесеш, тоя дето ти помага възбуждал повръщане от теб. Тази бройка не съм я дал нещо да се хваля, а с цел съпоставка, за колко издадени НП съм оттървал нарушителите (дребни нарушения), а същевременно аз без нарушение съм загубил.
      Хайде сега да се кротнеш малко!
      1. Не се познаваме за да знаеш или още по-малко да се обзалагаш и да си наясно СЪС СИГУРНОСТ, че нарушавам ПДвП.
      2. Писали са ми актове 2бр. - заслужени, платил съм си ги без да се правя на маймуна защото знам, че съм бил виновен и съм си взел поука.
      3. Готов ли да гарантираш с живота на децата си (ако имаш такива), че всеки един от тези приятели на които си спестил 100лв. утре няма да направи нарушение, което да застраши нечий живот?

Няма нарушение на пътя, което да бъде прието за "несериозно" - казуси и сценарии колкото искаш.
      В качестовото си на какъв точно ти определи, че нарушенията за които приятелите ти са виновни не представляват опасност и съответно следва да не си платят за това, че са ги направили?
      42

Коментар

Ти колега, Славчо явно или не ме четеш какво съм писал или ако си чел, не си вникнал в написаното-имам предвид последното ми мнение, та чак и да ми даваш препоръки да съм се кротнал. М/у другото въпреки твоя "скок" в предното ти мнение срещу "гордостта ми", гледах да запазя добрия тон. Аз ти казвам, че изтърпяването на наказанието има за цел превенция (поне такава е законодателната идея), но с тези глоби и отнемане на точки, дали ще помогна или не, и дали при липсата на помощ от моя страна лицето ще си внесе глобата, е без значение относно промяната му на поведение. И да е глобен и да не е, като се е измъкнал, ако е свикнал да преминава на жълто в последния момент с мръсна газ ще го прави и занапред. Ако е свикнал да паркира въпреки знак "забранено паркирането", ще го прави и занапред. Той няма да се промени ако дори си плати глобата. Ако обаче аз му откажа да му помогна (и въпреки това той не обжалва сам или не ползва услугите на друг) и той си плати, като въз основа на това коренно промени поведението си на пътя, то тогава твоята теза би била вярна.........че видите ли, аз не съм спрял престъпника и е продължил да джигитства по улиците. Това не е като да оттървеш крадец или убиец, който вместо да е в затвора продължава да върши престъпления.
        Естествено, че няма как да гарантирам нищо за никого. Гаранция няма да дам дори и за най-коректния водач, който има стаж и 30 г. зад волана без нарушение, въртейки по 150 км. на ден.
        Дори да приемем, че ти си светец на пътя, аз си признавам, че макар формални, правя нарушения. И ако не ти, такъв тип нарушения сигурно правят поне 60-70 % от водачите. Просто защото не са ги хванали, те по-малко виновни ли са от "моите" хора. Даже ако се замислиш, този който веднъж е глобяван и макар да се е измъкнал обжалвайки НП и запазвайки си стила на каране, по-ще му държи влага от този, който въобще не са го хванали. А такива са повечето.
        Последно редактирано от Dydo; 09-03-15, 13:52.
        SUV

Коментар

Очевидно съм тъп. Обясни ми като на идиот, какво те кара да мислиш, че ако на някой му бръкнеш в джоба и му вземеш едни 100лв. това няма да го накара да се замисли следващия път дали да кара с 30 над ограничението? Разбира се, че като е свикнал да минава на жълто ще минава, такъв водач да бъде мотивиран да отвикне. Това няма как да се случи докато някой, в случая визирам теб, преценя, че това нарушение е маловажно. За мен поведението ти в тези конкретни 35-40 случая е олицитворение на типичната ни черта - да прецакаме системата. Това от което ми се гади е че го правиш с ясното съзнание, че системата е права и въпреки това искаш да ѝ го начукаш.
          42

Коментар

Колеги ! Нека да е малко по-спокойно. Човека все пак не е убил Папата. Дадоха се мнения и аргументи и за двата начина на процедиране - нека той сам прецени. Полицейските акции бих приел да ги коментира някой действащ /или бивш/ полицай - може да научите доста интересни неща.А относно това кой е прав и крив в дебрите на нашата съдебна система - справка за осъдителните дела срещу България в ЕСПЧ вСтрасбург.

Коментар

Славчо, нито си тъп, нито нещо подобно, но нарушителят и да се спаси от глобата, ако има съвест пак ще му държи влага както казах, а и не само заради съвестта, защото занапред ще внимава дори да се е оттървал. Това е така, защото няма отново да му се разправя с обжалваници, дела и т.н., което коства повече време и нерви, каране без талон може и 2 г., ако делата се точат, от колкото едни внесени 100 лв. и нещата да приключат веднага. Ако е идиот (а определено хората на които съм писал жалби не са такива и не са им били актовете за подобни превишения на скоростта) и да му бъркаш в джоба все тая. Нещо повече, ако си отиде при адвокат и дори да спечели делото, колко пари мислиш ще спести. Те тези тоталните идиоти и при влезли в сила НП се крият, за да не платят. Но както казваш, казуси и примери много.
              Последно редактирано от Dydo; 09-03-15, 14:21.
              SUV

Коментар

@ slaf4u7 “Който е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху й”. Знам, че е спам, но като чета за такива безгрешници, на които им се гади заради това, че някой е паркирал неправилно ... ми става смешно. В Австрия, Виена присъствах когато две дебели униформени лели написаха фиш на нашия автомобил паркиран на място разрешено за безплатно паркиране и на улица на която няма никакви забранителни знаци. Опитах се на английски да разбера за какво ни глобяват, но те не пожелаха да разговарят с мен. Не бях аз шофьор или собственик, но не се стигна до моите обяснения, все едно, че не съществувах.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  ... не се стигна до моите обяснения, все едно, че не съществувах.
                  И това е правилно. В цивилизованите страни полицията не говори. Само пише.

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                    ... За мен поведението ти в тези конкретни 35-40 случая е олицитворение на типичната ни черта - да прецакаме системата. Това от което ми се гади е че го правиш с ясното съзнание, че системата е права и въпреки това искаш да ѝ го начукаш.
                    Системата хич не е права. За да може да им събори актове, значи другарите милиционери не са ги написали като хората. Ами да вземат да се научат да съставят нормално предвидените в закона документи, та нарушителите да не могат да се измъкват! Преди няколко години едни такива другари от Плевенско бяха надробили такава дива каша, че единственото което ме спря да не задействам обжалване на акт на моя старец беше необходимостта да се води дело чак в Плевен.
                    Пазителите на закона да се научат как се спазва закона!
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

@ slaf4u7 “Който е безгрешен, нека пръв хвърли камък върху й”. Знам, че е спам, но като чета за такива безгрешници, на които им се гади заради това, че някой е паркирал неправилно ... ми става смешно. В Австрия, Виена присъствах когато две дебели униформени лели написаха фиш на нашия автомобил паркиран на място разрешено за безплатно паркиране и на улица на която няма никакви забранителни знаци. Опитах се на английски да разбера за какво ни глобяват, но те не пожелаха да разговарят с мен. Не бях аз шофьор или собственик, но не се стигна до моите обяснения, все едно, че не съществувах.
                      A пожарен кран да се забелязваше случайно наоколо?

Коментар

Първоначално публикуван от didodido Преглед на мнение
                        Здравейте! Паркирах като си мислих, че е разрешено и като отидох при колата след 2 часа имаше листче под чистачката с глоба от 35 евро. Прибрах се в България. Въпроса ми е:
                        Да плащам или не?
                        Прочетох някаква директива на ЕС , че глобите за паркиране не са от тези 8 нарушения, които се пращат писма до адресите на чужденците. Но тази директива е от 2013 година.
                        Надявам се някой които е запознат да ми обясни какво да правя!
                        "Профи-съвет": НЕ плащай. Когато Армин, Алоис и Улрике от Нидеростеррайх си плАтят на Фандъкова, тогава и ти. Механизъм за събирането им в БГ засега няма. Това дори не е "федерална глоба", така, че няма как да те хванат на влизане в Австрия. "Свободната държава Виена", не се сещам да е гранична с някоя съседна страна.
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

@ slaf4u7 Знам, че е спам, но като чета за такива безгрешници, на които им се гади заради това, че някой е паркирал неправилно ... ми става смешно
                          На мен пък хич не ми е смешно а ми настръхва козината на задника като видя някой паркирал пред или върху пешеходна пътека и заради него пресичащите изскачат като нинджи от салкъм. Същото важи и като видя коли паркирани заемайки цяла лента в малка двупосочна уличка принуждавайки останалите да пресичат непрекъсната маркировка за да ги заобиколят но к'во да се прави, това е леко нарушение, нали?
                          42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                            На мен пък хич не ми е смешно а ми настръхва козината на задника като видя някой паркирал пред или върху пешеходна пътека и заради него пресичащите изскачат като нинджи от салкъм. Същото важи и като видя коли паркирани заемайки цяла лента в малка двупосочна уличка принуждавайки останалите да пресичат непрекъсната маркировка за да ги заобиколят но к'во да се прави, това е леко нарушение, нали?
                            Е, па пуцай ги с пищова, за какво ти е иначе ?
                            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

С тоя ценен принос на видния пищолджия Гагич смятам темата за изчерпана.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X