Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Глоба за неправилно паркиране във Виена

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Глоба за неправилно паркиране във Виена

Глобите за паркиране имат дисциплиниращ характер. И тук и там са гадни и неразбираеми за гражданите. Това са правилата в обществото и това е, заобикалянето на закона в повечето случай излиза по-скъпо но трябва да имаш ъкъл да го разбереш навреме.

Тарикатлъка не знам всъщност комплимент ли е или не?

Ако се отвори тема за пешоходните пътеки ще ви стане ясно защо толкова народ загина на тях. Не е въпрос на чест заобикалянето на закона. Честа се защитава по друг начин.
    Т5
    Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      ...Ние пък всеки ден изпращаме документи и глоби на чужденци (и не само от ЕС)...
      Супер! А на румънците пращате ли? Защото по-големи нарушители-шофьори от тях, аз в Бг не съм виждал... Ако пращате, скоро може да изплатим и външния дълг ...
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Хмммм , чета и си мисля , аз ли не разбирам нещо или ....
        Тук наистина ли почнаха да се коментират начини за заобикаляне на закона ?
        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Щом казваш.... В петък пуснах данните на двама с врачанска регистрация ....
          Би ли споделил за какви нарушения ги издирват?
          Аз съм 100% сигурен, че не е за паркиране...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Хора, за принципни неща говорим, човека е извършил нарушение, НЕзнанието и НЕвниманието НЕ оправдават нарушителя.

После сумата е 35 евро, това са 70 лева, ако човека го събарят 70 лева за какво по дяволите е ходил в чужбина.

Последно ама не по значение, докато българина не спре да се прави на тарикат и не започне да спазва закона, РБ ще върви все по-стремглаво надолу, към Африка.

Още нещо, кой човек с разсъдъка си ще си вкара таралеж в гащите и ще рискува да го спрат на граница или да го изненадат грозно в Европа заради нещо повече от български инат и мошенничество, като знам за неплатена сметка от 2 кинта, че после тук ще ми се стъжни живота(кредит скор, кредитен рейтинг и т.н.) за следващите 3 години напред акъла ми не стига как може така да разсъждават някой мои съотечественици, не казвам, че аз не съм разсъждавал така, просто ме учудва липсата на еволюция...
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Според мен за българина и в частност България, при тези наши "традиции и навици" западните приоми и механизми на глобяване са неприложими. Защото каквито хората тук, такива и проверяващите............все сме българи и разлика няма само заради това, че едните са от страната на държавния орган, а другите не. Искам да кажа, че друго си е да си имам право да обжалвам, да си се боря със система и например неправомерно наложената глоба, а не да ме опоскат за нула време, пък после да се оправям. Не знам какви са законите в Германия, Австрия и т.н., едва ли не може да се оспорва глобата, но като чета мнения (не само по темата), там явно като ти я наложат, след това доста бързо я събират и ако не си я платил ще си имаш проблеми. Докато в БГ ако не е влязло в сила НП не се третирам като глобен..............или поне не би трябвало. И именно заради това "не би трябвало" и другото, което казах по-горе за нашите си навици, настоящата система за глобяване и обжалване за нас си е идеална. Ако в Германия или Австрия е супер малко вероятно да те глобят без да си извършил нарушение, тук е точно обратното. Там бързо ти я събират глобата, но пък си знаеш, че има за какво. А тук не съм съгласен да ми я събират по същия начин, защото въпреки да не съм извършил нарушение и да съм глобен, ще имам възможност да се боря със системата, а не като на Запад - събират ми я, пък после да се оправям. Не знам дали е така, но с такова впечатление оставам. Или пък ако съм я обжалвал, пак ме третират като нарушител, въпреки още да не я дължа поради неприключилото дело. Някой запознат да каже.
              Мен лично в рамките на 3-4 г. КАТ два пъти са ме глобявали без да съм извършил нарушение............и не съм си мислил само аз, че не съм извършил-така си беше наистина. Абсолютно нагла и измислена работа. И поради това и такива елементи в БГ, които са много за съжаление и са позор за институцията МВР аз си държа на нашата си система. Няма да видят превод на пари, докато не ми влезе в сила НП, което аз на 100 % си обжалвам. И всякакви институции и органи няма да имат правната възможност да спират правомерно каквато и да е моя дейност или да ми отказват услуги, докато това НП не ми влезе в сила.
              SUV

Коментар

Баси, аз па не мога да си кривя душата и не мога да кажа, че и един път съм глобяван без реална причина!

А едва ли има държава в Европа в която да не можеш да обжалваш глоба?!? Иначе не съм казвал, но пак да повторя за мен темата е пълен ташак - за 70 кинта такава чуденка..... Всъщност я да питам - може ли некакси и аз да не си плащам глобите?
                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                  Баси, аз па не мога да си кривя душата и не мога да кажа, че и един път съм глобяван без реална причина!
                  Аз пък без да си кривя душата мога да кажа че три пъти съм глобяван с откровено измислен повод. Единият падна в съда, другият сега виси. Третият беше в едни други времена и не можах да противодействам ефективно.

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
                    ... като чета мнения (не само по темата), там явно като ти я наложат, след това доста бързо я събират и ако не си я платил ще си имаш проблеми. Докато в БГ ако не е влязло в сила НП не се третирам като глобен...
                    Не искам да ти спирам устрема, но административно-наказателния процес в общи линии е еднакъв из Европа. Важно е да се знаят понятията.

Отделна тема е че тук пишат актове за щяло и не щяло, а по света по принцип наблягат на фишовете.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                      Хора, за принципни неща говорим:
                      1. човека е извършил нарушение,
                      2. НЕзнанието и НЕвниманието НЕ оправдават нарушителя....
                      За второто си абсолютно прав, но за какво съдиш по първото? По бележка написана от човек... Като се има предвид какъв скандал се вихреше преди година две за фалшиви глоби (май бяха за минаване на червен светофар) в една друга що годе бяла и отдавна/винаги 'западна' страна, винаги изпитвам известни съмнения относно достоверността...

Да, и мен не са ме глобявали без причина (освен навярно единствения ми акт за скорост - там не съм напълно уверен, защото имаше разминаване в няколко минути на радара, но нямах време за спор)...
                      Така, че ако колегата е сигурен в невинноста си, навярно може да напише възражение, прилагайки някакви доказателства (снимки на района и т.н.)... Или изисквайки допълнителна информация....
                      Но за 35 евро да се правят циркове за смяна на номера и т.н. - това не го разбирам... Дори и от чисто икономическа гледна точка - колко ще ти излезе смяната на номерата? И дали няма да ти е по-евтино да си платиш глобата и извлечеш поука?
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Не искам да ти спирам устрема, но административно-наказателния процес в общи линии е еднакъв из Европа. Важно е да се знаят понятията.

Отделна тема е че тук пишат актове за щяло и не щяло, а по света по принцип наблягат на фишовете.
                        Устрем за какво...........не съм упоменавал, че съм тръгнал да върша нарушения на Запад (опазил ме Бог) и после да жаля, та да ме интересува правната система там. Просто исках мнение, та да имам база за сравнение. Процеса може и да е сходен, ама едва ли можеш да ги размотаваш много, много. Както и да е.
                        Смешното при мен е, че сигурно в рамките на 15 - ина години съм писал жалбите срещу над 35-40 НП издадени от КАТ на мои приятели (не са ми били клиенти), при което са били виновни на 100% и съм нямал загубено дело-нито едно. А сега тези моите, дето не бях извършил нарушения, ги загубих и двете.............явно ме наказва нещо. Едното "нарушение" бе в гр. Благоевград за преминаване на червен сигнал при десен завой. Но е абсурдно, защото светофара е един, няма отделен сектор за на дясно и има брояч. Много добре помним и тримата-аз, тъста и жената, тъй като малко преди да завия той ми вика "давай давай, 10, 9 8.........." и завих. Пред мен полицаи, но аз спрях по работа. Пуших цигара, жената слиза, излиза и т.н. и чак след 10 мин. тръгваме, тези ме спират и казват, че съм минал на червено. Другия случай в София-спират ме и ми викат, че не съм бил дал предимство на пешеходка на бул. "Прага", а такава нямаше. Оня даже наглее и казва, че чак на капака съм щял да я кача. То въобще може ли човек да не запомни такъв "инцидент". Да не говорим, че те караха преди тези пешеходни пътеки зад мен, виждах ги и умишлено внимавах. В акта написал пешеходка, а в НП няколко пешеходци, което и в съда актосъставителя продължава да твърди. В съдебното решение на АС-София град се мотивирали, че нямало значение, дали пешеходеца е един или няколко, тъй като все било нарушение Това обаче не е така, тъй като се нарушава правото на защита в процеса - порок, който не се санира и делото не би следвало да се гледа по същество. И това е така, защото при различни обстоятелствени части в Акта и НП ми се пречи да изградя защитата си, кой от двата факта да оборвам-едната пешеходка или няколкото такива. И много други аргументи в тази връзка, но да не се отклоняваме. Никога основните аргументи не са се въртяли по същество, а все съм търсил процесуални нарушения-кратко описание, неясноти, противоречия и т.н. и все съм печелил.
                        SUV

Коментар

Е то ако ще говорим за нашата съдебна система ....... иаз сеа чакам решение на втора инстанция , за това , че ме уволняват дисциплинарно след като съм напуснал работа .
                          Ама темата е друга ... член на форума , пита дали да си плати наложената глоба за извършено нарушение. ( така го разбирам аз )

A1+

Коментар

Да, това е темата, колега. Но тънкия замисъл в писаниците е във връзка с темата, мисля. Щото нали много препоръчват, като си нарушител, да си платиш. И просто съпоставих двете системи, където в БГ няма да платя и ще жаля до последно, но явно там вече е пропусната тази възможност.
                            SUV

Коментар

Да де , ама той не пита , как мога да обжалвам , наложено ми наказание , а питак как да се измъкна от полагащото ми се наказание , което е аз не удобрявам , ако някой се интересува изобщо де

Иначе, да разбирам ,че си адвокат , ако е така , да продължим на лични ...

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
                                Смешното при мен е, че сигурно в рамките на 15 - ина години съм писал жалбите срещу над 35-40 НП издадени от КАТ на мои приятели (не са ми били клиенти), при което са били виновни на 100% и съм нямал загубено дело-нито едно.
                                Не е смешно а иронично.
                                Чудя се как ли бихме живели в общество без адвокати?

Ама както си го написал, направо прозира гордостта ти! Чак ми се гади... Дано някой от твоите 100% виновни приятели не станат причина за някое погребение.
                                42

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X