Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно прехвърляне на МПС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно прехвърляне на МПС

Здравейте имам следния въпрос със съпругата имаме МПС и понеже синът ни е на 7г. с Телк ми казаха от общината че мога да я препиша на негово име за да няма данък. Въпро са ми е при нотариус двамата с договор за дарение ли да е и дали ще ми иска платен данък на МПС-то за 2015г.
    Благодаря предвърително.

От: Въпрос относно прехвърляне на МПС

Данък за 2015 не могат да ти искат за нищо до края на месец март. После ще ти искат поне за първото полугодие. Ако я прехвърлиш, ще дължиш после данък до датата на прехвърлянето. Освен при нотариуса ще трябва да минеш и в КАТ за смяна на собствеността и чак след това в общината.

Дали от цялото упражнение има смисъл зависи от размера на данъка. Цялото мероприятие ще ти излезе поне 60 лева без разправията и времето освен ако няма някакви други тарифи за малки деца или за хора с ТЕЛК.

Коментар

Първоначално публикуван от crazyspawn Преглед на мнение
      синът ни е с Телк
      Тия с ТЕЛК не получаваха ли едно синьо стикерче,с разни права зад него?
      Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Има смисъл защото данъка ми е 186лв. а с винетка дават л Благодаря колега помогна ми много

Коментар

Най добре отиди в социалната служба с едно копие от ТЕЛК и питай .Има значение коя група е колко кубика е колата, но там ще ти кажат.
          0888 50 13 35

Коментар

Винетка също дават ама не знам от коя категория нагоре.

Коментар

Автомобила трябва да е до 2000сс и 160hp.

Над това няма смисъл от гимнастиката.

Понеже никъде няма обобщение на това, какви предимства има един инвалид, вероятно утре ще споделя в нова тема моите наблюдения.

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Колев Преглед на мнение
                Тия с ТЕЛК не получаваха ли едно синьо стикерче,с разни права зад него?
                Не на всички,според Столична община,само някои категорий инвалиди могат да ползват право на паркиране и други подобни.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Колеги, човека пита как да не плаща данъци. Много желаещи да помагат!
                  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Човекът има 7 годишно дете с инвалидност. Мислиш, че трябва да плаща данък за кола???

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                      Колеги, човека пита как да не плаща данъци. Много желаещи да помагат!
                      И?

Никой не е длъжен да плаща повече данъци от абсолютния законов минимум. Няма нищо неморално или недостойно в това човек да си търси правата и да му се помогне.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Данък за 2015 не могат да ти искат за нищо до края на месец март. После ще ти искат поне за първото полугодие. ...
                        Би трябвало да не изискват данъка за 2015 до 30.юни - обикновено до тогава е законния срок за плащане на първата вноска (за първото полугодие)...

Ако не се лъжа до края на март бе отстъпка за авансово плащане - далеч преди крайния срок...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          Би трябвало да не изискват данъка за 2015 до 30.юни
                          Мисля че си прав.

Коментар

Първоначално ще имате проблем с прехвърлянето на колата. Детето е малолетно и не може да е страна по договор. След като колата е семейна общност не може да го представлява и майка му. Ще трябва да се обърнете към съда,да му се назначи особен представител и прочее разправии. Трябва да си прецените,ако колата е нова и данъка е висок си заслужава,в противен случай смятам,че не е. Иначе в условията,в които живеем,където над 95% от съществуващите данъци,особено в сферата на косвените такива са противоконституционни,абсолютно подкрепям всякакви законни начини за заобикаляне на облагането. И без тва са ни стиснали за гушите тия нагляри,така че няма нищо укоримо в това.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                              .... Детето е малолетно и не може да е страна по договор. ....
                              Е и? Родителите могат да дарят автомобила на детето (като пряк наследник таксите би трябвало да са по-ниски), както и да го представляват в КАТ. За целта представят удостоверение за раждане. Данък за 2015 към момента не би трябвало да се търси при нотариуса. Единствен проблем е, че при евентуална продажба (ако се продава автомобила преди детето да навърши пълнолетие) сделката трябва да мине през съд.
                              Успех!
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X