Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прехвърляне на кола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прехвърляне на кола

Честита Нова Година!

Благодаря за отговорите. Приятел беше харесал една обява, но се оказа, че колата е със сменен двигател без документи. Цената е ниска, но щом нещата стоят така, то в никакъв случай не си заслужава да се взима.
    Hyundai Terracan 2.9 CRDi '04 163h.p.

Коментар

И да допълня нещо-като купувате регистрирана кола задължително проверявайте номера на мотора и рамата преди да идете при нотариуса. Че продавача ако ви спести тази информация и лъсне после в кат при смяната на номерата може да изгорите.
      Ники

Коментар

При нас са на мода десните кормила.
        Купуват ги и нито регистрация,нито прегледи,нито прехвърляне,само каране в гората.
        Не,че го препоръчвам,но или взимаш нещо такова и го караш само по баира или си взимаш джип с редовни документи и си се возиш като пич.

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
          И да допълня нещо-като купувате регистрирана кола задължително проверявайте номера на мотора и рамата преди да идете при нотариуса. Че продавача ако ви спести тази информация и лъсне после в кат при смяната на номерата може да изгорите.
          Моята преди 2 месеца като я взех, нямаше даже и преглед. Отидох в КАТ представих документите на колата платих си всички такси. Оставих си номерата с който бе от предния собственик. Даже нея погледнаха можеше и да е друг модел. Единственото усложнение бе че колата е с монтирана АГУ и се оказа че за да запишат в големия талон че е много горивна трябваше да отида при "техниците" да я запишат в техния комп и после при момите за издаване на новия талон с мойте данни.
          Така че ако и там откъдето е и не сменя табели и си има редовни документи до момента може и да стане вечно негова.
          Хубаво е да се провери каква е практиката на място и да се действа според ситуацията.
          Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
          freelander 1,8 2001g.

Коментар

Аз съм пререгистрирал кола, обаче минавах през канала за проверка на номерата, единствено не я качваха на валяците за спирачки.
            Ники

Коментар

Може да не е много по темата, но сега попаднах при Нотариуса на те тая глупост..

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015-02-27 13.11.01.jpg
Прегледи:1
Размер:87.6 КБ
ID:5645232
              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

И за прегледите е същия купон, явно вече данък може да се плати по всяко време.
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

М,да.
                  Имаме заем да връщаме...
                  Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Това да не е самодейност на нотариуса?
                    Защото май в ДВ няма нищо такова....
                    Освен това във Варна до преди седмица нямаше възможност да си платиш данъка дори и да искаш - 'не били дошли още масивите с данните'....
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

При нас знам за платен данък преди 1-2 седмици, за което нямаше да повярвам, но е от достоверен източник. Иначе за прегледите имало писмо от ДАИ към пунктовете за ГТП. Ма тО не за първи път ДАИ си противоречат с други закони(например за счетоводството)...
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Има промяна да.
                        Чл. 60. (1) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) Данъкът върху превозните средства се плаща на две равни вноски в следните срокове: до 30 юни и до 31 октомври на годината, за която е дължим. На предплатилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка 5 на сто.
                        Възниква обаче въпроса,при продажба или техн.преглед януари,защо трябва да се изисква,при положение,че срока е юни. Ето и едно изречение от тълкувателно решение на ВКС
                        От изложеното следва, че данъчните задължения възникват ex lege и стават изискуеми с настъпването на определения в конкретния данъчен закон падеж
                        Според мен,абсолютно незаконосъобразно е нотариуса да отказва да извърши сделката,както и в пунктовете за прегледи,ако падежа на задълженията не са настъпили.

Коментар

Така е, ама явно всеки прилага закона както му падне. Аз си имам един пункт за ТП, в който си ходя и преди когато карах едно МПС през м. май си ми искаха платен данък за предходната година........и правилно. Но явно и това гайле и нечия приумица трябва да преодоляваме.
                          SUV

Коментар

Аз прехвърлях автомобил преди месец и искаха миналогодишната квитанция. Новото беше само, че не трябва да подаваш декларация по чл. 54, защото имали вече връзка с КАТ
                            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

И аз прехвърлях автомобил преди месец. Относно декларацията по чл.54 - звъннах на 'местни данъци и такси' и проведохме много интересен разговор...
                              Питах ги :
                              - дали трябва да подавам
                              - ами трябва
                              - искате да кажете, че Менда Стоянова е дала подвеждаща информация?
                              - ама то, такова.... Как да Ви кажа - информацията, която подава КАТ не е пълна, и съответно е добре да я подадете декларацията сега, за да не се налага в последствие да идвате отново за корекция на данъци и т.н....
                              Лично аз я подадох и то лично, срещу квитанция с печат, защото съм се парил с автомобил, за който излязоха данъци 5-6 години след като съм го разкарал...
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X