Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изгубен голям талон

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Изгубен голям талон

    Само талона смениха.
    www.offnews.bg

    Коментар


    • #32
      От: Изгубен голям талон

      Тъй! От известно време при загубена част I на свидетелството сменят двете части без смяна на рег. табели. Правят нова регистрация САМО при загубени двете части. Не съм чел да са променили наредбата за регистрация, ама е факт горното. Това за София. Преди час питах специално.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

      тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

      Коментар


      • #33
        От: Изгубен голям талон

        Колеги, да ви запозная с моя особен казус, а именно: Имам една Нива, фирмена, която от 6 години не е карана защото е под запор. Въпреки това искам да я пусна в движение поне малко от малко да си върша работа с нея. Тук стигаме до проблемите, а те са изгубен голям талон и наядена инсталация от мишок. Разбрах, че трябва да мина през КАТ за смяна на регистрацията, но как ще стане със запора, струва ли си да хврлям труд и нерви да я пусна в движение за КАТ, или мога на репатрак да мина и после да я възстановявам. отворен съм за всякакви съвети.
        Land Rover Discovery 300Tdi ... и други без значение

        Коментар


        • #34
          Ще допълня информацията по-подробно, актуална към Февруари 2024 за КАТ-София, понеже инструкциите не бяха съвсем ясни Дано съм полезен на някого, понеже тази тема излиза нагоре в Google при търсене.

          Отивате в КАТ и влизате с автомобила към арката за каналите (първия вход в ляво откъм Драган Цанков), все едно за (пре)регистрация. Ако на арката няма полицай в този момент да му кажете за какво сте и да ви упъти къде да спрете, направо паркирайте между каналите в редиците или под/преди/вдясно от арката - където има място.

          След това отивате на гишетата, които са на входа под самата арка - мисля, че са 43-49 или нещо такова. Взимате си номерче от дежурния полицай (с жълта жилетка) и зачаквате да дойде вашия ред, приблизително между 30 и 60 минути. Важно е да отидете веднага на гишето като ви светне номера, защото не чакат много преди да цъкнат следващия - ако си изпуснете реда трябва да теглите нов номер и да чакате наново.

          Казвате за какво сте (загубен голям талон), давате малкия талон и лична карта - друго не е нужно. Подготвят ви документите, подписвате се + евентуално попълвате име и телефон и накрая си плащате с карта (в брой на гише не може и според мен не е нужно да си губите време да плащате в брой или по банка на каса). Малкият талон остава прикрепен към документите, той също ще бъде преиздаден. Химикалки има на място, не е нужно да си носите.

          Дават ви документите и ги връчвате на дежурния полицай, който ще е или в залата с гишетата до входната врата, или под арката, или в малката бяла будка в ляво от нея. Ще ви разпредели на кой канал да отидете за сверяване на номерата на рама и двигател. Паркирате пред вратата на канала и чакате да се отвори, след което влизате и давате документите на служителя там. Хубаво е предварително да сте почистили местата на VIN кода върху рамата и двигателя и да знаете къде са, за да не се губи време да ги търсят или да си цапате ръцете на място.

          След като сверят номерата и евентуално проверят за наличието на трети ред седалки (някои ги махат, а ако се водят по талон трябва да са монтирани при тази проверка) ви отварят вратата да излезете и търсите място да паркирате от другата страна на каналите, по възможност без да излизате през бариерата на улицата, защото все пак сте без талони в този момент Документите остават в служителите на канала, вие вече не носите нищо във вас.

          Последната стъпка е да чакате да си вземете новите талони от гишетата, които са долепени към сградата на каналите - 52 и 53 - гледат към кулите/ул. Лъчезар Станчев (Регистрация и отчет на превозни средства, Пунк 1). Отнема около 30 минути и ще си чуете името заедно с още 5-6 човека и на кое от двете гишета да отидете да се разпишете и да си ги вземете. Дават ви новия голям и малък талон, обозначени с малки букви като дубликат. Принтират и ги ламинират СУПЕР КРИВО, така че като си ги взимате, преди да излезете от помещението сверете, че данните са ОК (би трябвало, защото ги изкарват от системата) и дали при отпечатването и ламинирането не е скрита информация. Ако старият ви малък талон е бил единичен, сега ще получите двоен, с повече информация - удобен за Гърция, ако не искате да разнасяте големия вътре в колата.

          Цялото удоволствие отнема около 2 часа, без значение по кое време на деня отидете, но гледайте да сте влезли до 14:00, за да не трябва да се връщате на следващата сутрин.

          П.П. - за смяна на изгубен/повреден/откраднат/унищожен МАЛЪК талон, гишетата са на различно място - в ниската постройка между каналите и главната сграда, до халето за поставяне на регистрационни табели. Трябва да носите голям талон + лична карта.

          П.П. 2 - преди да отидете за смяна/дубликат, трябва да имате задължително активна гражданска отговорност, валиден технически преглед, платен данък в срок, колата да е измита отвън и никакви текущи глоби (проверете и платете онлайн преди това, за да не се разкарвате по други гишета на място и да си губите още време).

          Коментар


          • #35
            Винаги съм недоумявал защо трябва да се взема толкова на сериозно от страна на органа документацията по някаква смотана консерва.
            Светая светих, все едно се документира собственост на архипелаг или поне остров

            Инак по темата: Преди време бях загубил документите на единият мотор, които се носят обикновено.
            Ходих до кат но не помня дали ми дадоха комплект нови талони или само малкият, който липсваше.
            Табели със сигурност не подменях.
            След време намерих документите и оставих намереният малък талон като резерв.
            Това щото съм развей прах пък и мислех, че новият е копие на старият.

            Години по-късно разбрах, че всъщност "резервният" е невалиден въпреки, че регистрационната табела е една и съща.

            Серийният номер бил различен с "валидният" и това излезе при опит да направя ГО със старият.

            Не знам дали за някой това е важно но за мен определено беше изненада.

            Жив да не бях, важно било
            Враг усраине

            Коментар


            • jordanov sv
              jordanov sv коментира
              Редактиране на коментар
              Тва е дългата ръка на закона...

          • #36
            А как е по света ... /

            Първото нещо,което правя е да отида в полицията и да съобщя за изгубения номер на колата."Не се притеснявай,ще вкараме в компютъра липсата и ще сложиш предния номер от зад!" Излиза полицай(в случая трупър) с мен на вън да огледа колата.Прави обиколка около нея и ме пита къде ми е предния номер?...Поглеждам,няма го!...Ми!...Почесвам се по тила.Двамата започваме да се смеем и ме канят вътре за да вкарат в компа,че изобщо нямам номера...След 15 минути ми връщат документите и ми пожелават приятен престой в Аляска и да карам внимателно!....Добре де!А номера?...."Не се притеснявай!Целия щат вече знае,че Джип Чероки с л**нян цвят се движи без номера и е редовен... / ...от тук ...https://offroad-bulgaria.com/forum/%...B0%D1%89/page4...
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

            Коментар


            • #37
              А тука без номер - ауууу!
              Бедствие, все едно си загубил тестис!

              На последният мотор, който купих сложих номера на старият за да го откарам от магазина до кат.
              Углавно престъпление се оказа съм свършил, съд, затвор…

              Спрете земята, искам да сляза!

              БТВ в ук съм чувал, че консерва са продава по пощата.
              Не се “ходи на кат”.
              И номерата на са със статус на икона в черва!
              Враг усраине

              Коментар


              • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                Редактиране на коментар
                Преди години , ми пада предния номер на колата в движение . Спират ме , пишат акт, излиза наказателно с максималното наказание , 6 месеца без книжка и няква глоба и точки, година и половина дела и наказанието отменено на минималната глоба .
                И до ден днешен се чудя , как може да не си престъпник в тази ситуация ? Може би трабва да се монтират камери на нмерат и дасе следят нон-стоп от водача , за да не попадне по д ударите на закона )))

              • Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Либерален е закона де, та ти си бил направо за каторга!
                После обществено полезен труд поне до пенсия всеки божи уйкенд.

            • #38
              Бъркаш в гьола и вадиш номер ... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка1027.jpg
Прегледи:236
Размер:1,012.1 КБ
ID:6954548
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

              Коментар


              • #39
                Малеее ... колко ви е скучно!
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

                тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

                Коментар


                • #40
                  Аз само се правя колкото да забравя, че скоро се зачертава нужда от ходене "на кат"!

                  И се чудя как да делегирам на някой да ме представлява там за регистрация а аз да не стъпвам в тая институция.
                  Предполагам с нотариално пълномощно и доверен човек със свободно време ще стане.
                  Враг усраине

                  Коментар


                  • Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    A, не се съмнявам
                    Щом недвижима собственост може да се продаде без знанието на собственик колко да е невъзможно някой да регистрира кола вместо собственика.
                    Мисля, че вече ми се избистря алтернатива, не толкова криминална и без рискове.
                    Освен ако търговеца не ме изненада и не свърши тази работа срещу допълнително заплащане, разбира се.
                    Всъщност те всички го предлагат съвсем официално но само за София.

                  • IvanIvanovi
                    IvanIvanovi коментира
                    Редактиране на коментар
                    с нотариално заверено пълномощно са ми бракували кола в КАТ София още преди 10г., за регистрация също може, изрично го пише на сайта им
                    https://e-uslugi.mvr.bg/services/app...sses/360/start

                  • Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Заинтересувах се от този линк...
                    Не разбирам до какъв етап по регистрацията е тази услуга но като дойде време за това със сигурност ще го проверя.
                    Мерси!

                • #41
                  Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                  Аз само се правя колкото да забравя, че скоро се зачертава нужда от ходене "на кат"!

                  И се чудя как да делегирам на някой да ме представлява там за регистрация а аз да не стъпвам в тая институция.
                  Предполагам с нотариално пълномощно и доверен човек със свободно време ще стане.
                  Всеки с пълномощно може да я свърши тази работа. По принцип навсякъде има едни услужливи хора със свободно време и доста познати в КАТ, които ще ти я свършат за определени пари. Аз два пъти съм плащал за съдействие за транзитни номера, но аз си бях там, просто се ускориха нещата, защото бях на другия край на БГ от къщи и трябва да се прибирам с нов внос в някакво състояние на ход, последния път беше 15:30 петък следобед в София. Не че не знам къде е КАТ, за 7 години живот там съм пообиколил тук-там. Ама сам за под час с пътя нямаше да се оправя , просто ме изкефи тоя пич, и то за 30 кинта(във Врна 6 години по-рано 50, срещу почти никаква услуга). Обаче за регистрация ми е някак кофти да дам на някой непознат да ми се разкарва с колата и документите цял ден без мен.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

                  Коментар


                  • Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Да, това с пълномощно на непознат не е особено добра идея.

                  • Asen Kushlev
                    Asen Kushlev коментира
                    Редактиране на коментар
                    То пълномощното ще го направиш да важи само пред КАТ и само за определена дейност, може да опишеш вина на колата, даже и за определена дата да важи, ама пак нещо ми гложди.

                  • cnc82
                    cnc82 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Веднъж бях си купил една кола от един джамбазин в града от който съм и той ми предложи да я регистрира в КАТ. Не съм му правил нито пълномощно, нито нещо друго. Просто ми се обади, да отида до КАТ за талоните и 10 мин преди да ми ги даде, излезе навън и се разписах на едни бумаги.

                • #42
                  Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                  Аз само се правя колкото да забравя, че скоро се зачертава нужда от ходене "на кат"!

                  И се чудя как да делегирам на някой да ме представлява там за регистрация а аз да не стъпвам в тая институция.
                  Предполагам с нотариално пълномощно и доверен човек със свободно време ще стане.
                  За КАТ СДВР и КАТ ОДМВР мога да ти разкажа. И Да! С нотариално заверено пълномощно всичко може.
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

                  тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

                  Коментар


                  • Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    В селски кат ще требва се ходи и вече имам предвид кой да свърши тази работа.
                    Сто лева за услугата аз поне ги виждам като разумна цена.
                    Цената на пълномощното и доста по-малка та май се нараждат нещата.

                    В такъв случай май няма нищо за разказване но мерси все пак.

                    Освен може би кой ден от седмицата не си ходеше на кат в Перник.
                    Аз както е видно в никой не искам но имаше един, в който имало комисия за проблемни консерви.
                    В тоя ден много по-малко хора, тоест ламаринозаври се ригистрират.
                    И е висене залуду.

                • #43
                  Преди две или три години установих че ми наближава техническият преглед. Почнах да търся голям талон. Всичкото обърнах, даже запуших очите на дявола с две кибритени клечки в една саксия, както правеше баба ми, Бог да я прости, но талон нанайси. Отидох в КАТ и утрепах един ден. Минах канал и ми дадаха нов голям талон. Зарадвах се и още същият ден газ ще минавам технически преглед с новият талон и старият номер. Качих колата на канала и с документите на гишето. Там един познат с който съм на здравей здрасти. Взе ми документите и по едно време измъкна от едно чекмедже стария ми талон. Знае къде живея, знае ми телефона и цяла година си го държи в шкафа. Човека ми каза така, в шкафа ми има още 20 забравени талона. Ако почна да звъня на всички ще стана на кол център. Сега вече имам два талона.

                  Коментар


                  • Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Виж по-горе.
                    Старият комплект талони са с различен номер на документа, който вече е невалиден.
                    Независимо, че всичко останало е еднакво.
                    Съответно със старият комплект не можеш да направиш например ГО, не можеш да минеш ГТП.
                    Като цяло е безполезен.

                  • IvanIvanovi
                    IvanIvanovi коментира
                    Редактиране на коментар
                    Затова на ГТП се ходи с ксерокс копие на талона.

                  • Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Между другото ГТП е технически възможно да бъде направен и с малък талон.

                    Искат голям защото без него трябва да въвеждат повече неща ръчно в компир0.
                    Проверено преди няколко месеца, когато бях тръгнал в посока Гоцето и в Гъзница съвсем случайно установих, че нямам нищо.
                    Гражданска безотговорност направих лесно, за ГТП питах каква е възможността само с малък талон и стигнахме до компромисен вариант само с малък.
                    Е, накрая почерпих едно кафе с капачка но въпроса е, че в аварийни ситуации и приказка става работа с каквото има.
                    Само без паре нищо не стаа

                    Тоо ден промених маршрута побеже убих в Гъзница 3 часа +
                    2 задължителни за да влезе в сила тъпата гражданската безотговорност и после около час за прегледа
                    По-добре беше изобщо да не бях разбирал за липсите

                • #44
                  Няма драма. Вадят нов. Просто отиваш в КАТ с другия талон, и все пак си е твоя собственост, и това може да бъде доказано. На мен преди 5 години ми гепаха портфейла с всички документи вътре, извадих всичко на ново, но си платих съответните глоби. За лична карта, шофьорска книжка. Другите неща, нямаха глоби, дори разрешителното за оръжие. Тези документи, които ти доказват самоличност- има глоба.
                  Ако е машина, нека бъде немска!
                  XJR 1200
                  ETZ 150
                  Kawasaki Ninja ZX10R

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X