А това не знам
Голям все още не съм губил
Въпреки че няма логика.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
При изгубен голям талон се отива в КАТ с малкия талон.Срещу 30 лв. се издава нов комплект малък и голям талон, като преди това се минава през канала за сверка на данните на рамата и двигателя.Номерата не се сменят. Поне в КАТ Пазарджик, процедурата е такава и го знам от личен опит!
Необходими документи за издаване на дубликат на Свидетелство за регистрация на ППС 1. Заявление за регистрация - издава сена гишета от 42, 43, 44, 45 и 46; 2. Декларация от собственика за изгубено или откраднато регистрационно свидетелство; 3. Документи за самоличност на собствениците; 4. Свидетелство за регистрация част І; 5. Застраховка “Гражданска отговорност”; 6. Новите свидетелства за регистрация се получаватна гишета 40 и 41.
Какво се прави, когато е изгубен големия талон на колата?
....
Съгласно чл.9 (5) от наредба I-45 при загубена или открадната част I (големия талон) на Свидетелството за регистрация, превозното средство се регистрира с нов регистрационен номер по установения ред.
Тоест се отива в КАТ с автомобила за идентификация. Представя се част II (малкия талон), застраховка ГО. Попълва се заявление и декларация (за загубения талон). Явява се собственика или упълномощен (нотариална заверка) негов прадставител. "Удоволствието" струва около 40 лв.
Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
Това обяснява нещата. Явно се процедира различно при загубени свидетелство за регистрация - част I /голям талон/ и при част II /малък талон/. Вероятно логиката е, че при загубена част II с автомобила не може да има имуществено разпореждане и не е проблем да се издаде нов малък талон, докато при загубен или откраднат голям такъв, то вече би могло да се предположи, че има опасност за незаконни действия със собствеността и затова се сменя всичко - талони + номера.
Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
С малко закъснение - днес новият собственик мина на канала и получи директно на свое име нов голям талон, прехвърлянето при нотариус стана преди 2 седмици БЕЗ голям талон, а с едно удостоверение от кат за съответствие на данните.
Това във Варна.
Всяка къща има наредба! За да се случи това е необходимо да имаш БЛИЗЪК нотариус! В КАТ не ги интересува дали имаш голям талон. При липсата му или при промяна на региона талона и номерата така или иначе се сменят.
п.п. Някъде отказват да издават И удостоверение за Настояща собственост за ПРЕД Нотариус!
Всяка къща има наредба! За да се случи това е необходимо да имаш БЛИЗЪК нотариус! В КАТ не ги интересува дали имаш голям талон. При липсата му или при промяна на региона талона и номерата така или иначе се сменят.
п.п. Някъде отказват да издават И удостоверение за Настояща собственост за ПРЕД Нотариус!
Нотариусът ми беше дотолкова близък, доколкото влязох в първия офис с табела "Нотариус".
Не ми е известно да са променили наредбата за регистрация, ама знае ли човек? Това би трябвало да е цената само за свидетелствата за регистрация. Цената на първоначална регистрацията (с включени рег. табели, талони, минаване през канали и ГТП) в момента е 43лв. Тук би трябвало да има разлика само в ГТП, което по спомен е около 2/3 лева. Ма знам ли?
Коментар