Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подлежат ли на акциз двигателите от акцизните коли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Подлежат ли на акциз двигателите от акцизните коли

в момента в КАТ София пишат "двигател без номер" дори ако само 1-2 цифри не се четат ясно... Един приятел регистрира нововнесен МЛ270 миналата седмица и заради 2-3 корозирали цифли му го написаха без номер /което всъщност е по-добре/

за вноса на двигатели коментирахме в една друга тема - ако не регистрираш колата с присадения мотор /или си направиш бъги/, може да минеш и без регистрация... За да е по-сигурно, че няма да има проблеми, двигателя трябва да се внесе през Румъния /Гърция за да не излиза от евро-зоната... На Калотина нещата се вкарват Митн. манифест, дава се копие от договор или фактура и талон, за да се докаже произхода... Оттам може да излезе и акцизната мощност... По-добре да не се рискува...

А на Вранглера като сложиш V8 вместо !-6, първия по-грамотен катаджия може да се заяде и да те спре от движение... Колата може да няма номер на двигател, но в големия талон и ГО има обем на двигателя и мощност...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

За последно казвам и повече няма да обеснявам .При внос на ДВИГАТЕЛ от страна членка на общоста АКЦИЗ НЕ СЕ дължи,независимо от мощноста му.
      Възпитаният мъж не прави забележка на жена, носеща неправилно траверса.
      "В рали рейда е така. Да си добър не е достатъчно. Трябва да си добър мноооого часове и дни наред." - rusev

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        .............
        А на Вранглера като сложиш V8 вместо !-6, първия по-грамотен катаджия може да се заяде и да те спре от движение... Колата може да няма номер на двигател, но в големия талон и ГО има обем на двигателя и мощност...
        Ей точно за това е темата, дали като пример на G-класа (G230 - с мощност под акциза) и сложиш редовно внесен V8 двигател (от S класа например ) и какво ще стане в конкретния случай като отидеш в "Технотест" ?

Коментар

Опс...
          Докато пишех "Zahari" е дал може би отговора на въпроса ми , но все пак е добре знаещите законите да пояснят горепосочената ситуация.

Коментар

Първоначално публикуван от Zahari Преглед на мнение
            За последно казвам и повече няма да обеснявам .При внос на ДВИГАТЕЛ от страна членка на общоста АКЦИЗ НЕ СЕ дължи,независимо от мощноста му.
            покажи текста, който регламентира това /ако го имаш/...

Аз мисля, че акцизите не се влияят от това от къде е колата /респ. стоката/... Ако внесеш диз. гориво /акцизна стока/ от страна от Гърция, пак си дължиш акциза...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

В портокола от технотест ще напишат, че е сменен двигателя с по мощен и ще отидеш в КАТ да си смениш талона. Толкова, нямаш работа на Митница.
              "В рали рейда е така. Да си добър не е достатъчно. Трябва да си добър мноооого часове и дни наред." - rusev

Коментар

Да няма значение от къде е вноса на Акцизната стока, просто двигателя не е Акцизна стока .Ако го внасяш от страна не членка ще дължиш ДДС и ще трябва да ходиш да си оформиш митническите формалности по вноса му, но в никъкав случай няма да дължиш Акциз.

Коментар

Между другото Гърция е от най старите членки на ЕС.

Коментар

Ей това се казва добра новина.

Коментар

Първоначално публикуван от Zahari Преглед на мнение
                      Акциз не се дължи и ако си внесеш двигател от страна НЕ членка на общността... никъде в Закона за Акцизите не пише акцизна стока "Двигател" или "агрегати или части за автомобили".
                      Няма на какво основание да се плати акциз. Дължи се само за внос на авточасти от физически лица мито 5% и ДДС 20% върху фактурната стойност + цена на транспорт ако не са оказани условия на доставка в фактурата.
                      LZ1RED

Коментар

Днес един приятел твърдеше, че за даден автомобил може да се сменя двигател само ако е заложено от завода ... например : на G - класа може да се сложи само V8, а V12 от S - класа не може. Така ли е наистина?

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                          Днес един приятел твърдеше, че за даден автомобил може да се сменя двигател само ако е заложено от завода ... например : на G - класа може да се сложи само V8, а V12 от S - класа не може. Така ли е наистина?
                          Аз познавам един дето на G-то си сложи V12 от S- класа и си го кара със здраве.
                          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                            Това зависи от Технотест, а там се случват много неща.
                            VARADERO SD2

Коментар

Аз в момента съм в много тъпа ситуация - купих си разсипана кола от Германия за части.
                              Акцизна е, на мен ми трябва само купето.
                              Един месец се влача по митничари, те вдигат рамене, накрая един отсече, че ако внеса "абсолютно" голо купе, няма акциз.
                              После мога да си внеса и останалите чаркове, вкл. двигателя.
                              НО си оставам с една регистрация и един автомобил - стария, на който слагам само части.
                              Като свърши сагата, ще пиша, стига да е за пред хора

Та излиза, че теоретичният трик е да си имаш регистрация на кола, после да внесеш двигател за нея над акцизната мощност, да си го смениш, да минеш през Технотест и да си го узакониш - няма акциз ?

А, забравих - от КАТ ми обещават проблеми, нямало да може да си прехвърля регистрацията на новото купе ...
                              Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
                                Аз в момента съм в много тъпа ситуация - купих си разсипана кола от Германия за части.
                                Акцизна е, на мен ми трябва само купето.
                                Един месец се влача по митничари, те вдигат рамене, накрая един отсече, че ако внеса "абсолютно" голо купе, няма акциз.
                                После мога да си внеса и останалите чаркове, вкл. двигателя.
                                НО си оставам с една регистрация и един автомобил - стария, на който слагам само части.
                                Като свърши сагата, ще пиша, стига да е за пред хора

Та излиза, че теоретичният трик е да си имаш регистрация на кола, после да внесеш двигател за нея над акцизната мощност, да си го смениш, да минеш през Технотест и да си го узакониш - няма акциз ?

А, забравих - от КАТ ми обещават проблеми, нямало да може да си прехвърля регистрацията на новото купе ...
                                Няма как в КАТ да прехвърлиш регистрация от една кола на друга. Като внесеш акцизна кола независимо дали е цяла или само купе, тя се води акцизна защото по вин номера в кат излиза марка, модел година на произв., двигател ... кубика и тн... Ако не си платиш акциза няма как да регистрираш купето... от което ще си сглобиш колата. Далеч по-лесно и евтино е на вече регистриран автомобил да смениш двигателя с по-мощен.
                                Плащането на акциза е доброволно начинание, никой няма да те арестува в 8 сутринта и да те закара на митница да плащаш. Можеш да си внесеш акцизна кола и да си я разглобяваш в гаража за части, няма кой да ти каже нищо, но няма как да я регистрираш в КАТ без акцизната декларация.
                                LZ1RED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X