Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кола с испански номера

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • кола с испански номера

    Здравейте, имам оферта за кола с испански номера. Собственика е работил там и я е карал там. Прибира се с колата в България, но по думите му не прави опит да я регистрира тук. Колата е в България от 3 години и от тогава не се кара. Колата е с испански документи на негово име. Какви документи трябва да.вървят.с колата за да я регистрирам безпроблемно тук? Дали не е завлачила някакви испански данъци? Очакват ли ме някакви подводни камъни?

  • #2
    От: кола с испански номера

    Отиваш в месния КАТ и питаш на място.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

    Коментар


    • #3
      От: кола с испански номера

      Има два варианта.
      1. Дава ти талона на автомобила и пишете договор за покупко/продажба. Датата на договора е без значение. Подписва се и съпругата/съпругът, ако е семейна собственост. Като място на сделката е Испания. В този случай си правиш застраховка ГО, плащаш Продуктова такса (Екотакса, дето му казват) на твое име, и си регистрираш автомобила.

      2. Дава ти талона на автомобила и пишете договор за покупко/продажба. Датата на договора е без значение. Подписва се и съпругата/съпругът, ако е семейна собственост. Като място на сделката е България. В този случай си правиш застраховка ГО, плащаш Продуктова такса (Екотакса, дето му казват) на НЕГОВО (на собственика) име, и си регистрираш автомобила.
      В този случай е необходимо собственика да попълни две декларации. Приложение № 2 към чл. 12а, ал. 1, т. 6 и чл. 12б, ал. 1, т. 6 (за придобиване) и Приложение № 8 към чл. 2, ал. 5 (за Продуктовата такса). Бланки има в интернет, в КАТ и при мен.


      Демек основно цялата разлика е в това, на чие име се плаща Продуктовата такса. Това е щото таксата е задължение на Вносителя. В първият случай двете декларации си ги пишеш от свое име.
      Разходи: Застраховка ГО - около 200лв., Продуктова такса (Екотакса) - около 250/260 лв. (зависи от годината на а-ла), регистрация - около 70лв.

      п.п.Договорът НЕ Е с нотариална заверка!
      Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 08-07-14, 09:53. Причина: За декларациите ...
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

      тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

      Коментар


      • #4
        От: кола с испански номера

        Ще минеш и ГТП на каналите. Миналата седмица регистрирах колата, която си карах из немско. Признаха ми прегледа, но ти едва ли ще имаш с тия 3 години.
        Не познавам колегата от горния пост, ама по - добре му звънни.
        Ако има испански данъци, едва ли ще ги плащаш ти. Тя до сега си е имала друг собственик.

        Коментар


        • #5
          От: кола с испански номера

          А що просто не накараш собственика да регистрира колата на негово име и после да ти я продаде по нормалният ред с нотариус Ще ти струва 100-150лв. отгоре за нотариуса, но елиминираш всички възможни проблеми при регистрацията в КАТ. Като разбира се ти плащаш когато видиш колата с БГ табели.

          Жокер: Как ще транспортираш автомобила до КАТ като е с изтекъл преглед- на платформа или на ход Платформата е с пари, глобата за шофиране на нередовен автомобил също.

          Коментар


          • #6
            От: кола с испански номера

            Щото тия 100-150 лв. са абсолютно излишна лапаница за нотариуса, затова! Това дето му пиша на човека (акъла дето му давам) някои го продават пак за пари!!

            п.п. Аман от философи.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

            тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

            Коментар


            • #7
              От: кола с испански номера

              Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
              Щото тия 100-150 лв. са абсолютно излишна лапаница за нотариуса, затова! Това дето му пиша на човека (акъла дето му давам) някои го продават пак за пари!!

              п.п. Аман от философи.
              По-кротко велики раздавачо на безплатен акъл...

              Излишно е да се плаща на нотариуса- спор няма. Ако си 100% наясно с процедурите и си свикнал да се занимаваш с тъпаци определено нотариус не ти трябва...
              Но регистрацията на нов внос от незапознат човек може да отнеме и 2-3 дни ако нещо липсва или не е наред, а човека определено не ми изглежда на печен джамбазин дето регистрира по 14 коли на ден... Ако твоето време струва 2лв. на час на други времето им е по-ценно и не ги кефи да се мотат при онея идиоти от държавната администрация.

              Я да уточним само като даваш акъл ти ли ще му платиш платформата да закара кочината до КАТ Или ти ще му платиш акта за шофиране на нередовен автомобил Май изобщо не се усещаш, че КАТ е в областният град, а колата може да е в Долно Уйно на 100+км. от областният център и първият полицай дето види чужда регистрация ще го спре за проверка Май трябва и да напомням, че кола без ГО, ГТП и валидна регистрация няма право да стъпва на асфалта- ще познаеш ли кое не е наред при кола от 3г. в БГ и с испански табели Или ти ще му платиш разходките за простотии ако някой документ липсва- шансът е сериозен при частно лице продавач и кола седяла с години в БГ без регистрация... Ако номера на мотора не се чете добре познай кой ще ходи с колата при официален вносител за експертиза и документ (забрави вече за "Без номер на двигател")- ти ли поемаш разходите Или ти ще се заемеш с тъпотиите ако кенефа се окаже със сменен двигател и номера не отговаря Недай си боже пък номера на шасито да е проблемен... Да не обсъждаме изобщо дреболии като не свети нещо или спирачките са слаби- правят се, ама изискват време...

              Шансът за проблеми хич не е малък- можеш ли да му гарантираш, че всичко ще е наред и ще успее да регистрира колата за 3-4-6 часа или в рамките на деня Май не можеш... Или ще си нагъл и ще излъжеш като му гарантираш безгрижна регистрация Надали, никой не е толкова тъп... Май онези 150-200 кинта за нотариус и пререгистрация вече не звучат страшни когато не си наясно с цялата схема и подводни камъни, а

              Да броим ли и шансът (колкото и да е мижав) колата да е обявена за крадена и да му я приберат после Щото аз за логична причина кола да седи 3г. в БГ без да се регистрира не се сещам- вероятно има такава, ама явно ми е бедна фантазията...


              ПС: Регистрирам кола във Варна в момент когато има опашки и част от колите чакат на булеварда пред КАТ. Моята е с немски червени транзитки дето са изтекли преди повече от месец. Ченгетата се бъзикаха "Жалко, че не те видяхме в движение- щеше да почерпиш някоя квадратна бутилка, трябва да си на платформа."

              Коментар


              • #8
                От: кола с испански номера

                Не знам как стои въпроса след като колата ще се регистрира в България, но да знаете, че в Испания ако не са изчистени задълженията по колата, то те се прехвърлят на новия собственик. Това важи дори ако е стария е имал неплатени глоби примерно от камери или за неправилно паркиране.
                Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                Seat Leon 2007 1.9 TDI

                Коментар


                • #9
                  От: кола с испански номера

                  Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
                  Не знам как стои въпроса след като колата ще се регистрира в България, но да знаете, че в Испания ако не са изчистени задълженията по колата, то те се прехвърлят на новия собственик. Това важи дори ако е стария е имал неплатени глоби примерно от камери или за неправилно паркиране.
                  Тук не е баш така, дреме му на сайдера, че оня, в Испания дължал, тук нап Сф няма връзка с нап Варна, ти искаш чак с Хетафе примерно.
                  То ако беше тъй, Левски нямаше да купи играч баш от там.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

                  и на хоби такива

                  тел. О879 Ч8Ч 2З5

                  Коментар


                  • #10
                    От: кола с испански номера

                    Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
                    По-кротко велики раздавачо на безплатен акъл...

                    ...
                    Обяснявам бавно, та да ме разбереш. Изготвяйки документите съгласно това, което съм писал по-горе човека спокойно може да си извади транзитни номера от което и да е ОД на МВР (разбирай който и да е КАТ). За целта плаща само ГО. Цената на транзитните номера е около 50 лв. Цената на платформа в рамките на града е около 40лв. При регистрация с постоянни номера и при регистрация с транзитни номера изискваните документи са едни и същи!
                    Никой не карам да управлява автомобил без регистрация или без застраховка.
                    Това, че в КАТ Варна ви правят на маймуни съвсем не означава, че това се отнася за цялата страна. Все пак Системата е на регионален принцип (демек "Всяка къща си има наредба").
                    Заплащането ми на час съвсем не е 2лв., и ако не беше човек от форума надали щях да си правя труд да отговарям (даже заради такива като теб по-скоро от тук нататък ще контактувам със заинтересувани на ЛС). Който не иска да губи време по регистрация на автомобил може да завери при нотариус едно пълномощно към някой да му свърши работа. Пълномощно за регистрация (без материален интерес, а само да регистрира) струва около 5лв., които са единствените смислени пари дадени на нотариус.
                    Автомобил може да стои в БГ без регистрация по много причини и само една от всичките може да е заради проблеми (което обаче силно ме съмнява).
                    А това, че са те "бъзикали" за изтеклите транзитни немски номера ... ми писах по-горе.
                    Та така! КАТ Варна не е КАТ България.

                    п.п. Ей! Насила можеш да вземеш, насила не можеш да дадеш!
                    Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 09-07-14, 08:53.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

                    тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X