Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каско от преди 3 дни рязко стана невалидно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каско от преди 3 дни рязко стана невалидно

Преди три дни в SDI направих каско само за кражба. Към Булинс. Платих го на 100%, закарах колата на оглед и си седя спокоен че имам каско.

Днес ми се обажда каката от SDI и ми казва че специално за ТЛК имало рискова премия в Булинс, която те не били видяли. Рисковата премия добавя 400 кинта отгоре на полица за 150

Сега можело ли да оитда да сме направели каско в друга компания че то ясно че тия няма да се доплащат.

Леко се чудя какво да направя в момента. Реално аз направих и гражданска в Булинс щото каското имаше отстъпка заради това. Т.е. сега кат оняма да е каското при тях съм едни пари назад. Отделно че новото каско ще е по скъпо. Отделно че си платих и огледа в Булинс вече. Т.е. работата отиде на 70-80 пари отгоре.

Сега, формално аз имам полица, договор, касова бележка за цялата сума по договора и оглед. Така че каско би трябвало да имам и така и да мога да си търся парите в случай че нещо стане. SDI да са гледали. Единственото което ме притеснява е че в общите условия мернах някаква клауза че Булинс може едностранно да прекрати каското п освое усмотрение като върне разбира се парите. Това довечера ще го проверя.

Та чудя се да накажа ли SDI или да накажа мене си и да дам още едни пари.

От: Каско от преди 3 дни рязко стана невалидно

Айде виж си договора де и общите условия със ситните букви , обикновено са отделна листовка.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Не е при мен сега, довечера ще го видя. Ако иам такова нещо най-много да усложня процедурата. Парите няма да си върна.

Коментар

Какъв ТЛК? За всички ли?
        Т5
        Crossrunner

Коментар

Моя лично е 90-ка. Казаха за всички.

Коментар

Тука не намерих някакви допълнителни такси, но поне има връзки за въпроси.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Каквото и да те притеснява, сигнал в агенция за защита на потребителя. Ще ти звъннат до 2 работни дни с предложение и извинение!

Коментар

Чети наред документите и после жалба в КФН (ако прецениш, че са те преметнали) срещу брокера и застрахователя.

Коментар

Аз имах подобен пролем с Алианц ,написана полица ,преведени пари и се оказа че имало допълнителни проценти за колата. Върнаха парите без проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
                    Та чудя се да накажа ли SDI или да накажа мене си и да дам още едни пари.
                    Така както разказваш Булинс са за бой, а не SDI. Освен ако девойчето е имало пред себе си в таблицата забележката за ТЛК и е отзяпало.

А иначе - ти договор имаш. Даже и да имат право едностранно да прекратят договора, не могат да го направят задочно. Трябва да те уведомят.

Коментар

Re: Каско от преди 3 дни рязко стана невалидно

Със сигурност има завишен риск от кражба на определени коли, например ТЛК, Х5, новите рейнджроувъри, ЦРВ и т.н. и там премиите са по-високи. Само че застрахователните брокери това много добре го знаят- все пак това им е работата. 550лв кражба за твоята кола идва към 5% , което според мен е много, защото на мен Х5 пълното каско+ГО ми е около 4%. Според мен или са те хлъзнали нарочно(по-вероятно), или са некомпетентни, което пак е зле.
                      Хинт- за тия рисковите, само 1 фирма дава нормални цени. Ако искаш каско кражба, нямаш избор.
                      "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Вината е само и единствено на девойката написала полицата. Не се е усетила/не е знаела, че този автомобил има завишение. Когато е отчела полицата /след ден, два, три/ са и я върнали, защото премията е по-малка. Тя тогава се е свързала с теб и ти е обяснила нещата. След като имаш и допълнителни разходи ще ги помолиш да ти върнат парите за полиците / те могат да ги анулират/ и да ти изплатят от техния джоб твоите последващи разходи /дай им документите за тях/ Грешката си е изцяло тяхна-недоглеждане, незнание, некомпетентност!
                        Много ще е тъпо да ти откажат, защото ти нямаш вина. Това, че тя не познава условията на застр. компании, на които е посредник не е твой проблем, грешката в случая си е изцяло за нейна сметка.
                        LZ1PER

Коментар

Мда грешката си е изцяло на девойката в SDI. Освен от нея да си искам парите няма от кой друг. А иначе каското може да бъде прекратявано и променяно като цена по всяко време по усмотрение на Булинс. Разбира се с писмено предизвестие, но нищо повече.

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
                            Преди три дни в SDI направих каско само за кражба. ....
                            Кьорав карти не играе. Грешката си е на девойчето, че не чете. То четенето на условията на различните компании си е непосилна работа за някои. Реално ти вина нямаш. Само добрата твоя воля може да обезсили договора, а девойчето с голяма усмивка да ти върне допълнителните разходи и платената застрахователна премия.
                            п.п. Ма така е! Куцо, кьораво и сакато се занимават с несвойствени дейности.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X