Здравеите!Преди 3 години си заложих колата си в заложна къща и от тогава не съм плащала данъци и не съм в Бьлгария.От данъчното ми казаха,че данъка не е плащан.Знае ли някои каво да направя,защото дефакто аз не ползвам тази кола.Как да станетака,че да не ме търсят за данъци
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помогнете моля! (данъци)
Свий
X
-
От: Помогнете моля! (данъци)
На първо време намирате на кой е колата в момента и му я прехвърляте. За да я прехвърляте трябва да и платите данъците. Ако нямате собственост в България и нямате намерение да се прибирате никога вие и вашите наследници нямате проблем. В противен случай колкото по рано прехвърлите автомобила толкова по добре за вас. Отделно по данъците вървят и лихви."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Отвори сайтовете и виж колко кочини се продават само с пълномощно или дори без такова. Беше хит до момента в които свързаха данъците с прегледа. Сега има някаква последва вълна да се отървават от тях. Лошото (или хубавото) е, че за тарикатите продали така колата се изчерпват вариантите за решения без да платят. Тепърва ще има доста вой по темата."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
На мен ми се види леко тъпо ама ....
Значи преди 3 години сте си заложили колата (заложил се предполага, че е временно, т.е. това не е продажба), че явно са трябвали пари в брой и на момента. После сте се чупили и не сте се поинтересували какво се е случило със залога ви. При все че това не е някой магнетофон/телевизор или нещо подобно, ами автомобил с регистрация и за който се дължат годишни данъци.
Най-добре да отидете в заложната къща с документите по залога и т.н. и да се поинтересувате къде и кой се разполага вече с въпросният автомобил. В другия случай, ако не ви е грижа и нямате време, ще плащате данъци за него докато свърши едноименния сериал "Докато свят светува" подобно на "Дързост и красота"
Най-добре отделете време и издирете автомобила, за сега 3 години не са много и предполагам и данъците все още не са някоя колосална сума, но с времето само ще се трупат, а някой ще си джитка с колата ви, после ще и вземе 300лв от вторични и те така, ама за вас това няма да приключи с вторични, ами все още ще си имате зачислен автомобил.
п.п. Най вероятно е имало пълномощно при залога, че евентуално да може да се придвижи колата на някъде все пак.Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Коментар
-
Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнениеОт данъците няма отърване. Най-добре се свържи със заложната къща и търси варианти.http://vbox7.com/play:398e8b82
Коментар
-
Първоначално публикуван от васето Преглед на мнениеВсъщност има измъкване. Сваля я от отчет и не плаща данъка и след 10г. дължимите суми падат по давност. За административни наказания (Актовете)давността е 3г.като това е абсолютната давност.
Заедно с бележка, че е предадена на вторични суровини, или да декларира, че съхранява автомобила в собствен имот....
Това няма да е много лесно, ако не знаеш къде и в кого е автомобила.
Докато ако заложната къща е продала автомобила, то с едно копие от договора могат да паднат доста (или всичкия) от данъците..
Преди 3-4 години бях продал един автомобил, но изнервен от огромните опашки не отидох да го отпиша от данъчното (да, можеше да им пратя документите и по пощата).
Всяка година ми трупаха данъци (след първата година - и лихви по предходните)...
Преди 2-3 месеца имах свободно време и реших да отпиша автомобила... Отписах го, и сега гледам, че тези задължения са изчезнали изцяло...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнениеЕ да, но за да я свали от отчет (да бракува автомобила) има някои други подробности... Като отново да си плати данъка, след което да върне номера и талон....
Заедно с бележка, че е предадена на вторични суровини, или да декларира, че съхранява автомобила в собствен имот....
Това няма да е много лесно, ако не знаеш къде и в кого е автомобила.
Докато ако заложната къща е продала автомобила, то с едно копие от договора могат да паднат доста (или всичкия) от данъците..
Преди 3-4 години бях продал един автомобил, но изнервен от огромните опашки не отидох да го отпиша от данъчното (да, можеше да им пратя документите и по пощата).
Всяка година ми трупаха данъци (след първата година - и лихви по предходните)...
Преди 2-3 месеца имах свободно време и реших да отпиша автомобила... Отписах го, и сега гледам, че тези задължения са изчезнали изцяло...
Коментар
-
Първоначално публикуван от bobobo123 Преглед на мнениеЗдравеите!Преди 3 години си заложих колата си в заложна къща и от тогава не съм плащала данъци и не съм в Бьлгария.От данъчното ми казаха,че данъка не е плащан.Знае ли някои каво да направя,защото дефакто аз не ползвам тази кола.Как да станетака,че да не ме търсят за данъци
Няма друг изход.
Данъците трябва да се плащат. За да могат политиците да крадат. Инак няма от къде. Всички порядъчни граждани плащат данъците си. Финансовият министър пък назначава любовницата си за старши специалист със заплата от няколко хиляди лева, без да има висше образование.
И докато обяснява на народа, как трябва да яде постна пица, назначава и градинар, за да и отглежда розите в държавна резиденция, също както и тракторист да ги окопава.
Виждам, че някои колеги се гордеят с това, че са порядъчни граждани.
Други пък са възмутени от останалите, дето не ядат постни пици.Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения))
Коментар
-
Преди седмица отписах автомобил в КАТ София - връщат се номерата и талона. Документ за платени данъци не ми искаха. Друг начин за отписване - обявявате колата за открадната и след срок от няколко месеца със служебна бележка от МВР се отписва в данъчното.
Коментар
-
Първоначално публикуван от mozza Преглед на мнениеПреди седмица отписах автомобил в КАТ София - връщат се номерата и талона. Документ за платени данъци не ми искаха. Друг начин за отписване - обявявате колата за открадната и след срок от няколко месеца със служебна бележка от МВР се отписва в данъчното.________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар