Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регистрация в КАТ на кола нов внос с газова уредба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Регистрация в КАТ на кола нов внос с газова уредба

Джипа, който купих преди две седмици предстои да бъде регистриран в КАТ Стара Загора. Проблемът е там, че нямам документи за газовата уредба, която е поставяна нейде из Италия. Дали ще ми искат паспорт и преглед на газовата уредба в кат? За да се подсигуря се обадих на познат, който прави годишни технически прегледи и ми каза, че в сервизите, които слагат газови уредби издавали паспорти и прегледи. Ходих в един такъв сервиз и там ми казаха, че не могат да ми издадат такъв паспорт, понеже не била слагана при тях. Сега съм в дилема какво да правя. Чудя се дали направо така да отида в КАТ, но притеснението ми е да не ме върнат.
    Надявам се, че темата ще бъде полезна на доста други колеги, които за в бъдеще ще се сблъскват с тези въпроси.

От: Регистрация в КАТ на кола нов внос с газова уредба

Ако в документите които имаш за колата някъде пише "газ", друго пред КАТ не ти трябва. Ако не - отвинтваш бутилката и минаваш като за бензин.

Коментар

Има голяма вероятност в италианския талон да е вписана газовата уредба. Поне повечето дето идват са вписани. Ако не е вписана, си има начин да се сдобиеш с паспорт за бутилката. Преди време имаше места, на които можеха да изпитват газови бутилки. Предполагам и сега ги има.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
        Преди време имаше места, на които можеха да изпитват газови бутилки. Предполагам и сега ги има.

Изпитания на бутилки за пропан-бутан в Стара Загора правят срещу този Мол, който се намира на изхода на града посока Нова Загора. От другата страна на Мол-а има една бензиностанция до един автокомплекс. Зад самата бензиностанция откъм страната на парка има един малък бял кантон с ценоразпис на вратата и променливо работно време.

Коментар

Или си попълваш декларацията, която ще ти дадат в КАТ
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Отиваш на технически преглед в сервиз, където вписват газовата уредба в удостоверението за ГТП. После - в КАТ. Пробвано днес в КАТ Пловдив - работи.
            00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Сега взех да разгледам по- внимателно документите на колата. Сутринта като ги погледнах не видях нищо за газова уредба. Сега като се разгледах по внимателни. Има писано, че в края на 2004 колата е снабдена с газова уредба. Дано това да е достатъчно да се мине през КАТ нормално и в новия талон да се впише отново, че колата се движи на ГАЗ/БЕНЗИН.

Коментар

Абсолютно достатъчно би трябвало да е!

Коментар

Предстои ми закупуването на автомобил, вероятно нов внос без БГ регистрация. Обмислям и варианта да монтирам ГИ.
                  Каква е процедурата за узаконяването на газта.
                  Вероятно първо трябва да монтирам ГИ да взема документ от сервиза и след това да ида за първа регистрация?
                  Нещо пропускам ли или това е всичко?

Благодаря !
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Скоро имаше тема тук, ходи се на сертифициран сервиз за преглед на газовата(в Търново само има за региона). После с документа в КАТ и ти пишат в талона газта като гориво. Иначе ако си регистрирал вече караш с документа за узаконяване, поне така казаха на колегата ми хората, които му правиха техническия преглед на АГУ.
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                      Предстои ми закупуването на автомобил, вероятно нов внос без БГ регистрация. Обмислям и варианта да монтирам ГИ.
                      Вероятно първо трябва да монтирам ГИ да взема документ от сервиза и след това да ида за първа регистрация?

Благодаря !
                      Човеко, опрости си живота и се регистрирай без газ.

Коментар

[QUOTE=Краси;2861558]Предстои ми закупуването на автомобил, вероятно нов внос без БГ регистрация. Обмислям и варианта да монтирам ГИ.

Благодаря

Отиваш монтираш уредбата в нормален сервиз от там ти издават документ. С този документ и паспорта на уредбата в кат. При подготовка на документи даваш всичко и си минаваш кат без проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Славов Преглед на мнение
                          Джипа, който купих преди две седмици предстои да бъде регистриран в КАТ Стара Загора. Проблемът е там, че нямам документи за газовата уредба, която е поставяна нейде из Италия. Дали ще ми искат паспорт и преглед на газовата уредба в кат? За да се подсигуря се обадих на познат, който прави годишни технически прегледи и ми каза, че в сервизите, които слагат газови уредби издавали паспорти и прегледи. Ходих в един такъв сервиз и там ми казаха, че не могат да ми издадат такъв паспорт, понеже не била слагана при тях. Сега съм в дилема какво да правя. Чудя се дали направо така да отида в КАТ, но притеснението ми е да не ме върнат.
                          Надявам се, че темата ще бъде полезна на доста други колеги, които за в бъдеще ще се сблъскват с тези въпроси.
                          От преди две години - фирмата, която е "извършвала ремонт" на газова уреба тряббва да напише "сертификат". За "инсталация" нищо не сеспоменаваше. Парадокс. Мисля, че няма "административни промени" от тогава. Ако има - който знае, да каже. Тия не искат "проблеми". Отиди накъде другаде и поскай да ти ремонтират уредбата. Кажи изрчно, че ще я регистрираш и искаш "документ". Ще ти напшат нещо, което имам май в "жабката" но сега не ми се ходи до там. После, когато отдеш на прелед, с този "документ" ще ти впишат в "досието" на колата газовата уредба. Ако греша, някой да ме поправи. Имам две коли с метанова "реистрация" в талоните. Едната в момента я карам на пропан по описаната прцедура. Ако Ясен каже какво да правиш -слушай него.
                          ОФБ ДБ X22SE
                          Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение

Благодаря !
                            Ако автомобилът е закупен с монтирана газова уредба ОК. Ако НЕ, монтираш в оторизиран сервиз и получаваш протокол за монтаж. С всички документи в КАТ и нямаш проблем.
                            Трети вариант просто не ми се коментира!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Човеко, опрости си живота и се регистрирай без газ.
                              Това защо?
                              Нали трябва след като сложа ГИ да отида в КАТ и да подменя талона, или греша?
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X