Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бакшишите май са полудели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бакшишите май са полудели

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    е зарад тия 10лв/км всеки мрази бакшишите... нащО държава, не е държава, щом всеки може да те изклати и като викнеш полиция да ти кажат "да си гледал тарифата като се качваш, вече е късно"

единна тарифа за всички таксита и без тарикатлъци!

а сега какво от Аерогарата до Окръжна болница 20лв!!! така посрещаме чужденците... върви обяснявай после, че българина е честен и трудолюбив...
    И си прав, и не си прав... Не е толкова просто. Държавното регулиране на цени е вредно. И трябва да се избягва, колкото може повече. И като минимална, и като максимална. Стига да е обявена видимо цената измама няма.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

е зарад тия 10лв/км всеки мрази бакшишите... нащО държава, не е държава, щом всеки може да те изклати и като викнеш полиция да ти кажат "да си гледал тарифата като се качваш, вече е късно"

единна тарифа за всички таксита и без тарикатлъци!
      ...
      Единна тарифа за всички магазини за електронни компоненти? Или за всички автосервизи?
      Хайде стига, моля ти се! Този филм сме го гледали вече и бая време ще има да му изплащаме билетчетата ...

Всеки е в правото си да си обяви каквато цена иска за услугите си и всеки е в правото си да ползва или не тези услуги. Ония с 3 или 5 лв на километър обикновено спазват изискванията за обявяване на цената и издават безупречни касови бележки. Така че викането на полиция е пълна безсмислица - няма какво да им направят, защото не са нарушили нищо.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

не се прав - електронните компоненти може да ги върнеш - най-малкото кати кажат цената още не са твои, щото не си ги платил... а таксито се плаща като тръгнеш да слизаш - ако те върне откъдето си го взел, надали ще минеш без да плащаш...

това с 5-те лв на километър при нормална цена 40-60ст си е чиста проба измама - като чейнджовете с комисионна 8% или с курс купува на еврото 1.195 вместо 1.95...

няма нищо общо с пазарната икономика!
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

това с 5-те лв на километър при нормална цена 40-60ст си е чиста проба измама - като чейнджовете с комисионна 8% или с курс купува на еврото 1.195 вместо 1.95...
          Общо взето, от законова гледна точна - не е измама. Досега колкото такива случаи са ми известни, цените винаги са били обявени съгласно изискванията и се разчита на това, че няма да ги погледнеш.

Докато ония с чейнджа са малко друга история. Доколкото имам впечатления от такива по морето, те обикновено изтъпанват навън голяма табела с фиксинга на БНБ, а курсовете, по които работят, са сврени на ситно напечатан лист някъде вътре. Т.е. има налице съзнателни действия за да те заблудят.

На измама по-скоро бих оприличил регистрирането на таксиметрови фирми с близки и използване на надписи, наподобяващи тези на известни фирми.

Примерно на мен ми се случи посред бял ден да се метна в такси, което мислех, че на ОК и едва след това, като слязох, видях, че фирмата е в същност СК нам си к'во, ама С-то беше така завъртяно, че надписът силно приличаше на ОК-ския.
          Е, с този поне не се набутах, щото бакшишът доброволно и без бой ми обърна внимание върху тарифата, на която работи (1 и 50 или нещо такова на км). Може би реши, че съм от по-тежка категория, пък той едва ли би могъл да разчита на съдействие от колегите си от ОК Супертранс, ако се беше стигнало до разправия ...

За ментетата от този род обаче, определена, и то солидна, доза вина носи държавата, защото допуска регистрирането на фирми с твърде сходни наименования. За безнаказаното използване на близки лога и надписи пък да не говорим ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X