Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Слухове за падане на акциза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

здравей, от Несебър ти пиша, в една от темите тук видях 4е си писал 4е си минал тест на Декра в Варна. Тъй като наскоро си закупих Форд Мустанг V6 2006 от САЩ, но в КАТ-Бургас отказват да ми го регистрират с сертификата от ДЕКРА, а само от Технотест, искам да те попитам ти успя ли да регистрираш в Варна с Декра, защото ако в Варна не правят проблеми в КАТ,тогава да си сложа варненски табели като решение на проблема ми, а ве4е в последствие може да ги сменя с бургаски, проблема ми е първона4алната регистрация?

тъй като съм новак в форумите, въпроса ми по горе е към Ивайло, забравил съм да отбележа
    Последно редактирано от Goblin; 03-06-09, 21:42.

Коментар

До: Слухове за падане на акциза

Първоначално публикуван от bodevb Преглед на мнение
      имат да ми връщат 28660 лв
      Не искам да ти охлаждам ентусиазма, но за тези, коита са вкарали вече коли ще важи заварено положение, т.е. няма да се връщат пари. Няма да има акциз само за коли, внесени след 1ви януари догодина.
      А, не знам дали сте запознати, в Холандия има един Luxury Tax, който е данък върху екстрите- клима ли е, или киматроник, има ли кожен салон, колко коня е, колко кубика и т.н. Ама хубавото е, че нашите законотворци освен вестници друго не четат, а и не боравят с интернет, та няма как да се сетят да го въведат.

Коментар

Първоначално публикуван от batko_benny Преглед на мнение
        Не искам да ти охлаждам ентусиазма, но за тези, коита са вкарали вече коли ще важи заварено положение, т.е. няма да се връщат пари. Няма да има акциз само за коли, внесени след 1ви януари догодина.
        А, не знам дали сте запознати, в Холандия има един Luxury Tax, който е данък върху екстрите- клима ли е, или киматроник, има ли кожен салон, колко коня е, колко кубика и т.н. Ама хубавото е, че нашите законотворци освен вестници друго не четат, а и не боравят с интернет, та няма как да се сетят да го въведат.
        Все още не е ясно как ще стане точно с акциза . Обсъжда се как да стане възстановяването на акциза . Всъщност , акциз евентуално би се възстановявал само за автомобили внесени след 01.01.2007 г. За съжаление обаче се обмисля въвеждането на друг вид такса при регистрацията на автомобил нов внос. Тя ще варира от 0 лв. за нов автомобил до .... евентуално 1000 лв. (за Астра дизел 1992 г. примерно) . А за това дали ще бъде еднократна или годишна това още не знам .

Коментар

Първоначално публикуван от BIGIE Преглед на мнение
          здравей, от Несебър ти пиша, в една от темите тук видях 4е си писал 4е си минал тест на Декра в Варна. Тъй като наскоро си закупих Форд Мустанг V6 2006 от САЩ, но в КАТ-Бургас отказват да ми го регистрират с сертификата от ДЕКРА, а само от Технотест, искам да те попитам ти успя ли да регистрираш в Варна с Декра, защото ако в Варна не правят проблеми в КАТ,тогава да си сложа варненски табели като решение на проблема ми, а ве4е в последствие може да ги сменя с бургаски, проблема ми е първона4алната регистрация?

тъй като съм новак в форумите, въпроса ми по горе е към Ивайло, забравил съм да отбележа
          Дакра е само за фабрично нови МПС и навсякъде се отказва регистрация на употребяжани МПС с Декра.За употребяваните е Технотест.

Коментар

Първоначално публикуван от baro Преглед на мнение
            Дакра е само за фабрично нови МПС и навсякъде се отказва регистрация на употребяжани МПС с Декра.За употребяваните е Технотест.
            В една от темите от Октомври 2008 прочетох, че Ивайло споделя, че офицерите от КАТ-Варна му казали, че Декра вече била и за МПС втора употреба, а не само за фабрично нови, както е била в началото, затова и се надявам Ивайло да ми помогне с информация относно това, тъй като видях, че е минавал Декра в Варна, но не беше споделил след това дали при регистрацията в КАТ-Варна всичко е минало успешно или са му отказали регистрация, и затова ще изчакам неговия отговор също.Благодаря все пак за ангажираността ти към проблема ми

Коментар

С ДЕКРА , употребяван автомобил , го регистрирах в КАТ Варна.

Коментар

Благодаря ти Ивайло, днес между другото ми се обади г-н Петър Байданов, представителя на Декра за България и той ме увери 4е проблеми с регистрацията няма да имам и в Бургас, тъй като този проблем бил отдавна решен с на4алника на Кат-Бургас, но все пак ако ме върнат от Бургас идвам в Варна, благодаря още веднъж за съдействието

Коментар

Колко искат сега от Декра ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X