Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова данъчна секира или просто пореден блъф?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нова данъчна секира или просто пореден блъф?

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
    Рабоптодателя едва ли ще се навие да прави 8 отделни застраховки, щото токо човека я ползват...
    Не ги мисли ти работодателите. Гледай си твоето канче.
    Когато всеки гледа собствения си интерес нещата се случват що годе добре. Викат му теория на игрите.

Ама у наше село умрем да гледаме раутата на Вуте и съответствеННо сме насрани.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ами като не караш, за какво ти е книжка?
      А ти нали не мислиш, че като не караш 5 години, после ще си адекватен на пътя?

ГО може да е 100, може и да е 1000 лв - въпрос на шофьор и причинени от него щети.
      А това как ще го коментираш?
      Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
      ...Да,някой ще изреве че кара много рядко,но 1 път е достатъчно,за да направи белята.Има хора,от които просто не става шофьор и риска за застрахователя е много по-голям,но те сега са толерирани.А 18-годишният луд шофьор ще кара колата на баба,тя няма абсолютно никакви нарушения и има 39 точки,просто не кара от 20 години,но ще има евтина ГО...
      ГО сега се прави според възрастта на собственика и кубатурата на двигателя, а не според темперамента и шофьорските умения и опит на водача.
      Собственик не винаги е водач.

Освен това с ръка на сърцето мога да ти кажа, че на преди 15-20 години бях много по-опасен с двигател 1300 кубика от колкото сега с двигател 1600 или 2400 кубика. Къде е логиката да плащам по-скъпо сега? Че и за две коли? Като карам едната от двете коли по-голям ли е рискът, че ми се налага да плащам не една, а две минимални заплати? Все пак няма как да изляза на пътя и с двете едновременно, нали?
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Провокиран от Менди ... малко челен опит от братска Англия!

1. Имаш 3 МПС-та на твое име => плащаш 3 застраховки на твое име.
        2. Имаш 1 МПС за цялото семейство => плащаш 1-на застраховка на твое име, с добавени в нея всички останали шофьори.
        3. Фирмите си имат фирмени застраховки.

Относно т.3 - почти всички водачи на МПС плащат comprehensive застраховка, нещо като българското Каско. Това ти дава право да караш, със своята застраховка, всяка една кола, със съгласието на собственика й. Обаче, в случай на инцидент по твоя вина, карайки чужда кола, на теб (т.е. на собственика) не се изплащат щети, а се плащат само напострадалия от твоето невнимание.
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
        Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
        Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
          ...
          Относно т.3 - почти всички водачи на МПС плащат comprehensive застраховка, нещо като българското Каско. Това ти дава право да караш, със своята застраховка, всяка една кола, със съгласието на собственика й. Обаче, в случай на инцидент по твоя вина, карайки чужда кола, на теб (т.е. на собственика) не се изплащат щети, а се плащат само напострадалия от твоето невнимание.
          И сигурно тая "каско" е задължителна, т.е. някой пак е "мислил за доброто на мен и парите ми"?

Коментар

Хм ... не схващам, понеже не ми е ясно кола с бг регистрация движеща се в Румъния не може ли там да си спретне ГО ?!?
            До колкото знам въпросният наплив от граф-Дракулски шофьори е заради високите данъци на автомобилите там .
            Ако не може да се прави, явно някои хора лобират за застрахователите, че не виждам особено разлика в риска от бг водач на МПС и румънски .
            Или иначе казано, пак става на въпрос за едни ПАРИ.
            Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
            И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
            вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Аз съм с мнение,че една от причините ГО да има покритие около 75-80% се корени именно в нейната несправедливост-хората си мислят,че са пари на вятъра.А и застрахователите са голями тарикати-за еднакви щети плащат на всеки различно и не всеки има средства и нерви да ги съди и дават обещетение като милостиня-колкото реши.Също не ми е ясно,след като е ГО,защо и при какви обстоятелтва карат виновника да плаща(при условие че не е пил и има валидна книжка).Има 4 шофьори в едно семейство,справедливо е да си плаща всеки застраховка за него,защото достатъчно е един да е джигит,а другите "божи кравички",но той качва риска колкото 10 човека.А би могло да се помисли и за ГО с по-кратък срок на валидност-1,2,3,6 месеца-примерно колкото някой да отиде на почивка.Ако всеки си има досие и всеки застраховател да може да провери какви катастрофи и кога е правил,ще видим дали ще са съгласни да правят подаръци на наглите и агресивни ненормалници.Между другото ми прави впечатление всякаква липса на толерантност на пътя,агресия и анархия в изключително голями размери и може би е дошло време чичко катаджия да лови с необозначени и с камери автомобили водачите,тормозещи останалите участници в движението.Аз съм стар шофьор и пак ме изненадват понякога с наглостта си,а какво ли му е на един млад водач с по-лабилна психика?

Коментар

И все пак сме България и нищо не ме учудва,на фона на всички тъпизми за какво се сърдят застрахователите,нали има зелена карта и когато човек си я е платил може да си кара колата в Румъния,Африка и каде си иска,а когато упълномощиш някой да кара твоята кола,това е разрешено по БГ законите?

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                  ГО да е на шофьор, а не на автомобил се дъвче от години. И така е честно да бъде, защото отговорността е на гражданина (или селянина), а не на една купчина ламарина. Но няма воля за такива промени.
                  Трябва ГО да се обвърже с шофьорската книжка. Нямаш ГО - да те принуждават да си върнеш книжката в КАТ. Правиш си ГО - взимаш си я. Караш без книжка или без ГО = опит за убийство.
                  Така ще се ликвидира и още един куриоз: Шофьорите на хартия без нито един ден стаж за последните 10-15 години, но за сметка на това със златен талон.

Ха дано, ама надали...
                  Опитът за убийство умислен или непредумишлен да бъде? А може би атентат. Участие в организирана престъпна група - на лицата нямащи гражданска отговорност?
                  А защо пък да не бъде опит за групово изнасилване?

Някакви други блестящи идеи?
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X