Здр. Отдавна ме гложди мисълта да купя кемпер. Но прелаганите на пазара 2-ръка са прекалено скъпи, но за сметка на това - стари. Мисля да купя 8-местен минибус и да го преработя. Знаете ли дали ще трябва пререгистрация и други административни ядове?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Самоделен кемпер
Свий
X
-
От: Самоделен кемпер
Здрздр. Преди всичко помисли по въпроса кое всъщност ти се прави - да се разхождаш с кемпер или да си правиш кемпер. Ако искаш да направиш пълноценен кемпер като хората и можеш да работиш по него средно по два дена седмично, аз бих планирал между една и две години за такова начинание (оптимистично). На тези почивни дни може да им се намери и друго приложение...
Нещо, което да става за риба през лятото или да натовариш мотора и да преспиш 2-3 дена на пистата или в гората, може да се направи и по-лесно - но за зимна употреба или по-дълъг престой бързата самоделка ще е тегава и нефункционална. Една от малкото наистина добри самоделни къщи май я имаше линкната тука в темата за офроуд-кемпер - но пичът е архитект, проектирал я е и изпълнил супер прецизно по своите си разбирания, а крайната цена на око е на 1/3 до 1/2 от нов кемпер.
Не е толкова важно колко е стар, а колко е пазен кемперът и цялото оборудване в него. Тук на пазара строшените бангии наистина са 95%. С малко по-упорито търсене в Холандия може да се сдобиеш с много приличен екземпляр на нормална цена въпреки всичките разправии с докарването. Намери в гугъл markplaats, набери в търсачката camper и удри бутона "Zoek". После гугълският преводач се справя доста добре, поне към английски.
Ако все пак решиш да строиш, според мен товарен бус е по-добрата основа. Остъкляването на пътническия само ще пречи, а промяната на бройката седящи места ще докара разправии неизбежно.
На паркинга за каравани под моста на метрото в Мусагеница има един клиент, който поне от година и половина си прави буса на кемпер - засичам го почти всеки път, а не му се вижда края още на проекта. Може да поразпиташ и него...Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...
TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99
-
Абсолютно си прав - ако всичко е подготвено, самата работа в идеални условия би трябвало да отнеме толкова време. И при наличност на всички материали и компоненти за проекта. В реални условия само събирането на отделните елементи - прозорци, печки, хладилник, маркиза и всички останали дреболии на старо ще отнеме месеци. С поръчка по каталог ще дойдат за две седмици, но цените на всяка дреболия за кемпер или каравана са безумни. После се почва чертане, рязане, напасване, преправяне...Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнениеВсичко става но иска и инструменти и чертежи за да стане по бързо .Явно тези които го правят за над 250-350 работни часа нямат едно от двете .
Траперът така и не казва каква му е концепцията - малък бърз и мобилен кемпер за един-двама души, или голямо семейно къще? За втория вариант предложениято на Майкъл наистина е най-лесното решение. Друг въпрос е, че караваните, насадени на шаси, са едно от най-грозните неща на света - колкото и да се е мъчил авторът да ги направи по-"обтекаеми".Последно редактирано от badeff; 01-10-13, 11:46.Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...
TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99
Коментар
-
Не мисля, че ще ти е проблем! Дерзай!Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение.... Знаете ли дали ще трябва пререгистрация и други административни ядове?Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Бусът, който мисля да преработя, е Мерцедес, с клима и печка.
Кемперът ще е за 2-3 човека. Ще се ползва за риболов и скитане. Обзавеждане - две надлъжни легла с маса между тях, 2 газови котлона, мивка и храдилник. На покрива ще има багажник от 2 плъзгащи се една към друга рамки, на който ще качваме надуваема лодка с помощта на лебедка. На прозорците - щори и мрежи, отстрани - сенник; куплунги за вода и ток.
Какво му е сложното? От всичко описано, най-сложен ми се струва багажника за лодката.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Нищо сложно! Само че,ако вземеш пътнически,тогава може да имаш ядове на пътя.Ще търсят седалките! Ако пък вземеш товарен,той ще е 2+1 места,и това ще те ограничи за броя пътници вътре!Но ако няма да возиш повече хора, няма защо да го прекарваш през ДЕКРА,защото кемпера има само това предимство-5+1 места,и то не всички!088пет722пет99
http://www.hydropompi.com/
Коментар
-
Първоначално публикуван от plamen atanasov Преглед на мнениеЕй това е хладилника - http://www.ebay.de/itm/KUHLSCHRANK-D...#ht_844wt_1042
е аз мояна газ го взех за само за малко над 200евра но е малък 60 см висок и е мой набор
Grand Vitra ddis 2008
SEAT Althea XL tsi 2010
Mitsubishi Canter
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар