Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква ще е съдбата на онези автомобили на които не им излиза VIN-кода...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква ще е съдбата на онези автомобили на които не им излиза VIN-кода...?

Сега когато сме в Европейския съюз, каква ще е съдбата на онези американски Jeep Grand Chrokee, на които не им излиза VIN кода? Внесени са и са регистрирани в България преди членството в Европа, имат си номера законно всичко, само че ... VIN кода не излиза нз лаптопа.
    Дали догодина ще могат да минат на преглед ??
    Гледах един подобен в автокъща... не го взех защото нямам отговор на този въпрос.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

До: Каква ще е съдбата на онези автомобили на които не им излиза VIN-кода...?

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
    Сега когато сме в Европейския съюз, каква ще е съдбата на онези американски Jeep Grand Chrokee, на които не им излиза VIN кода? Внесени са и са регистрирани в България преди членството в Европа, имат си номера законно всичко, само че ... VIN кода не излиза нз лаптопа.
    Дали догодина ще могат да минат на преглед ??
    Гледах един подобен в автокъща... не го взех защото нямам отговор на този въпрос.
    Защо точно те притеснява това? Има доста коли (особено по-стари), на които по никакъв начин не можеш да им разшифроваш VIN-а. Това означава ли според теб, че ще има санкции или спиране от движение, или нещо друго?

Коментар

Специално с Грандовете внос от Канада а те са стотици в Бг, въпроса седи малко по другояче. Ако се поразровиш из форумите ще прочетеш. Аз не искам да изказвам конкретно мнение, защото сведенията ми не са от първа ръка.

Коментар

не знам дали правилно долавям въпроса - имах такъв проблем и изводите, които си направих са следните - пренабит номер, липса на "роуминг", проблеми при въвеждане на единна информационна система с ЕС;
        и моят проблем беше задокеански - дали ЕС базата следи и за тези коли ?
        кога ще се включим и ние ?
        все без отговор - и аз минах на сигурен вариант - друго купе с регистрация;
        Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanik1978 Преглед на мнение
          не знам дали правилно долавям въпроса - имах такъв проблем и изводите, които си направих са следните - пренабит номер, липса на "роуминг", проблеми при въвеждане на единна информационна система с ЕС;
          и моят проблем беше задокеански - дали ЕС базата следи и за тези коли ?
          кога ще се включим и ние ?
          все без отговор - и аз минах на сигурен вариант - друго купе с регистрация;
          Да, абсолютно правилно сте оценил въпроса. За това става дума, какво ще стане с крадните коли с пренабити номера? Аз зная че канадските застрахователи, накар и да са пили по една студена вода, за 10 тина милиона долара, продължават да натискат за спиране на тези коли.
          Лично за мен въпросът има и още една - морална стойност. Бих ли карал краден автомобил, колкото и да е евтино. Не, късметът ще ми обърне гръб. И няма какво да се правя на 5 несвързан с престъплението собственик, и че нищо не съм знаел.
          Защото зная.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            И няма какво да се правя на 5 несвързан с престъплението собственик, и че нищо не съм знаел.
            Защото зная.
            Това го забрави.Защото разследващият орган пита:Знаехте ли и съзнавахте ли ,че купувате /краден,пренабит,близнак,и т.н/ автомобил?
            Така ,че колега,карай си колата със здраве и не мисли за канадския застраховател,чак толкова много ,че да не можеш да спиш нощем.Те са били наясно в момента в който тази кола е излезнала от завода производител ,без номер на двигателя и с ламаринка под предния прозорец и са си оценили риска .С по висока застрахователна вноска например, или с друго.
            B+

Коментар

при мен моралният проблем не стои - купих барака за реставриране, т.е. тя ВЕЧЕ няма никаква стойност за някогашния си ограбен собственик; а аз смятам да инвестирам в нея около 12 пъти платената цена - някак не ми е удобно утре някой да си я познае; получи се на копче да зашия балтон - реално от първата кола остава само идеята и купчина резервни части ...
              Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X